38. Uluslararası Giresun Aksu Festivali'ne Doğru

Giresun Maraton Spor Kulübü Başkanı Fatih Kitapçı, bu yıl 38. düzenlenecek Uluslararası Giresun Aksu Festivali kapsamında yarı maraton düzenleneceğini söyledi.

Kitapçı, düzenlediği basın toplantısında, amaçlarının hem insanlara sporu sevdirmek, hem de Giresun'u tanıtmak olduğunu belirtti.

Bu yıl Aksu festivali kapsamında "Gel Beraber Koşalım" sloganıyla yarı maraton düzenleyeceklerini aktaran Kitapçı, maratona Türkiye'nin önemli atletlerinin de katılacağını vurguladı.

Fatih Kitapçı, 21, 10 ve 5 kilometre olmak üzere maratonun üç kategoride yapılacağını ifade ederek, "Tek kelimeyle, çok renkli bir organizasyon Giresun'u bekliyor. Bu organizasyonu profesyonel bir şirketle işbirliği yaparak beraber yürütüyoruz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi nasıl Maraton Koşusu düzenliyorsa bizim ki de aynı olacak. İnternet üzerinden online kayıtlar yapılıyor. Kısa bir süre olmasına rağmen şu anda 300'ü aşan bir kayıt var. Bu sayının 24 Mayıs'a kadar bin 500 olmasını bekliyoruz. Bu Giresun tarihinde bir ilk olacak. Bunu gelecek senelere de yaymak istiyoruz. Çünkü Giresun'un tarihi dokusu ve yapısı turizme çok açık. Giresun'un adını her yerde duyurmayı hedefliyoruz. Bu organizasyonun çok ses getireceğini düşünüyoruz. İnsanların spora alışmasını sağlamaya da çalışıyoruz. Spor sağlıktır bilinciyle hareket ediyoruz" dedi.

Kaynak: AA