Uzun Süren Kış, Kartepe'ye Yaradı

KADİR YILDIZ- Uzun süren kış sayesinde, İzmit Körfezi ve Sapanca Gölü'nün aynı anda görülebildiği Samanlı Dağları'nın zirvesi Kartepe'de, son yılların en fazla ziyaretçisi ağırlandı.

Doğal güzelliği, ormanları ve göl manzarasıyla dikkat çeken 1640 rakımlı Kartepe, İstanbul'a bir saatlik uzaklığıyla yerli ve yabancı turistlerden yoğun ilgi görüyor. Kar yağışının uzun süre etkili olmasıyla verimli bir kayak sezonu geçiren Kartepe'de, ziyaretçiler Mayıs ayında bile doğayı kaplayan beyaz örtünün keyfini çıkarıyor.

Kartepe Kayak Merkezi'nin Genel Müdür Yardımcısı İrfan Çiçek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tesisin 300 oda ve 10 villadan oluştuğunu, yaklaşık bin 200 ziyaretçiyi ağırlayabildiklerini söyledi.

Kışın özellikle İstanbul'daki kayakseverlerin sıklıkla tesislerini ziyaret ettiğini belirten Çiçek, kayak sezonunda Arap ülkelerinden gelen yabancı turistleri ağırladıklarını anlattı.

Çiçek, ülkenin en büyük kayak tesislerinden birine sahip olduklarını vurgulayarak, "Geçmiş yıllarda ziyaretçi sayımız 150-200 bin civarındaydı. Son yılların en yoğun kar yağışının olduğu dönemi yaşadık. Mayıs ayı olmasına rağmen tesiste beyaz örtü hakim. Bu aylardaki kar, kayak için uygun olmasa da ziyaretçilerimiz ilgisini tesisimize çekmeye yetiyor. Bu sezon tesisimizi, günübirlik ve yatılı olmak üzere yaklaşık 400 bin kişi ziyaret etti. Bu, son yıllarda ulaştığımız en yüksek rakam" diye konuştu.

- Yaz hedefi spor kulüpleri

Liglerin sona ermesinin ardından Kartepe'ye birçok profesyonel takımın kamp için geldiğini dile getiren Çiçek, yaz sezonu hazırlıklarının devam ettiğini, 2 haftaya kadar da futbol sahalarını kaplayan karın eriyeceğini tahmin ettiklerini dile getirdi.

Çiçek, tesiste ziyaretçilerin trekking, yoga, futbol, basketbol, tesis ve salon sporları yapma imkanı bulduğuna işaret ederek, "Kamp döneminde gelecek takımlarla ilgili görüşmeler devam ediyor. Futbol takımları tarafından tesisimiz tercih ediliyor. Bu yılki hedefimiz, yaz kampı döneminde 70 futbol takımı ağırlamak. Bunun için 5'i FIFA standartlarında olmak üzere, 8 sahamız mevcut" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA