Devler Ligi'nde ilk finalist Barcelona!

Barcelona, maçın başında geriye düştü ancak Allianz Arena'da 10 dakikada bulduğu 2 golle Şampiyonlar Ligi'nde finale çıkan ilk takım oldu.

Devler Ligi'nde ilk finalist Barcelona!
UEFA Şampiyonlar Ligi yarı final rövanş maçında Bayern Münih ile Barcelona karşı karşıya geldi. Allianz Arena'da oynanan mücadeleyi 3-2'lik sonuçla ev sahibi Bayern kazandı ancak finale çıkan taraf Barcelona oldu.

Bayern Münih, istekli başladığı maçta 7. dakikada Mehdi Benatia'nın kafa golüyle 1-0 öne geçti. Barcelona bu gole, 15 ve 25. dakikalarda Neymar ile cevap verdi. 2-1 biten ilk yarının ardından Bayern Münih, 59. dakikada Robert Lewandowski ile skoru eşitledi. 74'te Thomas Müller ile skoru tayin etti.

İlk maçı kendi sahasında 3-0 kazanan Barcelona, bu sonuçla birlikte Berlin'deki finale adını yazdıran taraf oldu. 6 Haziran'da oynanacak maçta Barcelona'nın rakibi, Real Madrid ile Juventus arasındaki maç sonrası belli olacak.

RAKITIC KAÇIRDI, BENATIA CEZALANDIRDI

Barcelona, geleneksel 4-3-3 taktiğiyle sahaya çıkarken, Bayern Münih cephesi Arjen Robben ve Franck Ribery'nin sakatlıkları nedeniyle 4 merkez orta saha ve forvet arkasında serbest rolde Thomas Müller ile sahaya çıktı.

Maçta ilk tehlikeyi yaratan taraf Ivan Rakitic ile Barcelona oldu. Savunmanın arkasına müthiş sarkan Hırvat oyuncu, Dani Alves'in pasıyla ceza sahası sağ çaprazında topla buluştu ve uzak köşeye yaptığı vuruşu Neuer son anda çeldi. Bu pozisyondan saniyeler sonra Bayern Münih, kullanılan köşe vuruşunda bomboş kalan Mehdi Benatia'nın temiz kafa vuruşuyla 7. dakikada öne geçti.

SUAREZ VE NEYMAR BAYERN'İN İPİNİ ÇEKTİ

Golden sonra Lewandowski ile çok önemli bir fırsattan faydalanamayan Bayern Münih, dönen topta kalesinde golü gördü. Messi'nin olağanüstü pasıyla savunma arkasına sızan Suarez, bomboş durumdaki Neymar'ı gördü ve video oyunlarındakine benzer bir golle, 15. dakikada skoru eşitledi. Bayern golden sonra oyun disiplininden koptu. Barça kalesinde etkili oldukları bir pozisyonun ardından savunmada sadece Boateng'le yakalandılar. Bir kez daha sağdan gelen Suarez, sol taraftaki Neymar'ı gördü. Topu düzelten Brezilyalı yıldız, yakın köşeye yaptığı sert vuruşla Barcelona'yı 25. dakikada öne geçtirdi.

Golden sonra Bayern oyundan düştü ve Barcelona cephesi de paslar yaparak süreyi geçirmeye başladı. Tüm hatlarıyla sahaya iyi yayılan ve Bayern'in rahat pas yapmasını engelleyen Barcelona, kontrollü bir oyunla maçı tutmayı başardı. Devre, Lewandowski'nin çizgiden çevrilen şutu dışında sakin ve düşük tempoyla sona erdi.

REHAVET BARÇA'YA YARAMADI

İkinci yarı, ilk yarının kaldığı yerden başladı. Bayern, kaybedecek bir şeyi kalmadığı için tüm hatlarıyla hücum etmeye başladı. Turu garantileyen Barcelona ise ilk yarıdaki alan paylaşımını yapmamaya ve sorun yaşamaya başladı. Bayern Münih, İspanyol ekibin rehvet halini Lewandowski'nin 59. dakikadaki golüyle cezalandırdı.

2-2'den sonra Lahm'ı çıkarıp Rode'yi orta sahaya alan Pep Guardiola, eşleşmede ilk kez sahada daha üstün oynayan taraf haline geldi. Oyun sürekli Barça yarı sahasında oynanmaya başladı. Üstüste pozisyonlar bulan Bayern, 74. dakikada Thomas Müller'in attığı çok güzel gol ile öne geçti.

Öte yandan, mücadelenin 75. dakikasında oyuna dahil olan Xavi, 150. kez Şampiyonlar Ligi'nde forma giyerek bu alanda rekorun sahibi oldu.


BAYERN MÜNİH:3 - BARCELONA:2

CANLI ANLATIM:

Maç sona erdi

90' Thiago Alcantara'nın sağ taraftan kullandığı köşe vuruşunu altıpasın hemen önünde Barcelona savunması uzaklaştırıyor.
90' Müsabakanın sonuna en az 3 dakika ilave ediliyor.
90'OffsideSol kanatta Mario Götze ofsayta yakalanıyor.
87'SubstitutionBayern Münih iki oyuncu birden değiştiriyor. Bastian Schweinsteiger yerini Javi Martinez'e, Thomas Müller ise yerini Mario Götze'ye bırakıyor.
85'YellowPedro Rodriguez, rakibi Xabi Alonso'ya kayarak yaptığı müdahale sonrasında sarı kartı görüyor.
85' Ceza yayının hemen sağında topla buluşan Robert Lewandowski sağ ayağıyla şutunu çekiyor ancak top doğrudan auta çıkıyor.
84'YellowSebastian Rode, Lionel Messi'ye yaptığı faulün ardından hakem Mark Clattenburg tarafından sarı kart ile cezalandırılıyor.
81'YellowOrta sahada Xabi Alonso, rakibi Pedro Rodriguez'e yaptığı faul sonrasında sarı kartı görüyor.
79' Sol taraftan kullanılan köşe vuruşu için topun başına Xabi Alonso geçiyor. Alonso'nun arka direğe doğru gönderdiği ortasına iyi yükselen Mehdi Benatia kafa vuruşunu yapıyor ancak top kalenin hemen üstünden auta çıkıyor.
78'BlockedShotBastian Schweinsteiger'in pasıyla topla buluşan Robert Lewandowski ceza sahası dışı sol çaprazdan şutunu çekiyor ancak top savunmaya çarpıp kornere gidiyor.
76'YellowRobert Lewandowski hakeme aşırı itirazdan dolayı sarı kart ile cezalandırılıyor.
75'SubstitutionBarcelona üçüncü ve son oyuncu değişiklik hakkını da kullanıyor. Andres Iniesta oyundan alınırken, Xavi oyuna giren isim oluyor.
74'AssistGolde asist yapan oyuncu Bastian Schweinsteiger oluyor.
74' GOOOLL! Bayern Münih, Thomas Müller ile 3-2 öne geçiyor. Ceza yayının içinde Bastian Schweinsteiger'in pasıyla topla buluşan Thomas Müller sağ ayağının içiyle şık bir vuruş yaparak takımını öne geçirmeyi başarıyor.
72' Barcelona ikinci oyuncu değişiklik hakkını da kullanıyor. Ivan Rakitic yerini Jeremy Mathieu'ye bırakıyor.
70' Rafinha'nın sağ kanattan ortasını savunmada Ivan Rakitic uzaklaştırmayı başarıyor.
68' Bayern Münih cephesinde ilk oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Philipp Lahm yerini Sebastian Rode'ye bırakıyor
64' Ivan Rakitic, rakibi Robert Lewandowski'ye yaptığı müdahale sonrasında hakem Mark Clattenburg tarafından sarı kart ile cezalandırılıyor.
63' Sol kanattan kazanılan serbest vuruş için topun başına Xabi Alonso geçiyor. Alonso, ortasını altıpasın hemen önüne doğru gönderiyor. O noktada yaşanan karambol sonrasında topu önünde bulan Thomas Müller sağ ayağıyla şutunu çekiyor ancak top kalenin hemen yanından auta çıkıyor.
59' GOOOLL! Bayern Münih, Robert Lewandowski ile durumu 2-2'ye getiriyor. Bastian Schweinsteiger'ın pasıyla penaltı noktasının hemen gerisinde topla buluşan Robert Lewandowski topu sağına çektikten sonra sağ ayak içiyle şutunu çekiyor ve fileleri havalandırmayı başarıyor.
59' AssistGolde asist yapan oyuncu Bastian Schweinsteiger oluyor.
57' Philipp Lahm'ın pasıyla topla buluşan Juan Bernat ceza sahası dışı sol çaprazdan sol ayağıyla çok sert bir şut çekiyor ancak top kalenin hemen yanından auta çıkıyor.
55' Ceza sahası sağ çaprazına atılan uzun pasla topla buluşan Müller, Jordi Alba'dan sıyrıldıktan sonra sağ ayağıyla şutunu çekiyor ancak top farklı bir şekilde auta çıkıyor.
53' Lionel Messi'nin pasına sağ kanatta hareketlenen Neymar ofsayta yakalanıyor.
52' Sağ kanatta topla buluşan Pedro Rodriguez ortasını penaltı noktasının üzerine doğru gönderiyor. O noktada topu iyi kontrol eden Messi sağ ayağıyla şutunu çekiyor ancak top Boateng'den geri dönüyor.
50' İkinci yarıya Bayern Münih daha etkili başlıyor ! Ceza sahası dışı sağ çaprazda topla buluşan Philipp Lahm pasını havadan Bastian Schweinsteiger'e atıyor ancak Schweinsteiger topu iyi kontrol edemeyince kaleci Ter Stegen topa hakim olmayı başarıyor.
46'SubstitutionBarcelona ikinci yarıya oyuncu değişikliği ile başlıyor. Luis Suarez oyundan alınırken, yerine Pedro Rodriguez oyuna giriyor.
46' Hakem Mark Clattenburg ikinci yarıyı başlatan düdüğünü çalıyor ve ikinci yarıya Bayern Münih başlıyor.
45' Maçın ilk yarısına oynanmamış süre olarak 2 dakika ilave ediliyor.
45' Ceza sahasının biraz gerisinde kazanılan serbest vuruş için topun başına geçen Xabi Alonso ortasını ceza sahası sağ çaprazına doğru gönderiyor. O noktada kalabalığın arasından topa iyi yükselen Mehdi Benatia kafa vuruşunu yapıyor ancak top uzak kale direğinin dibinden auta çıkıyor.
44' Xabi Alonso'nun sol kanada doğru attığı pasa hareketlenen Juan Bernat, ofsayta yakalanıyor
43' Philipp Lahm'ın sağ kanatta gönderdiği ortasını defans uzaklaştırmayı başarıyor.
40' BlockedShotCeza sahası yayının üzerine çok şık hareketlerle gelen Thiago Alcantara şutunu çekiyor ancak top defanstan sekip Robert Lewandowski'nin önünde kalıyor. Bu sefer Lewandowski penaltı noktasının hemen gerisinden şutunu çekiyor ancak kaleci Ter Stegen çizgi üzerinde bu şutu kurtarmayı başarıyor.
40' YellowBarcelona ceza sahasının hemen önünde Rafinha, rakibi Andres Iniesta'ya yaptığı müdahale sonrasında sarı kart ile cezalandırılıyor.
38' Köşe vuruşu için topun başına geçen Xabi Alonso ortasını arka direğe doğru gönderiyor. Bu noktada Mehdi Benatia kafa vuruşunu yapmayı başarıyor ancak top farklı bir şekilde auta çıkıyor.
38' Sol kanattan Juan Bernat'ın ortasına penaltı noktasının hemen üzerinde topa iyi yükselen Bastian Schweinsteiger kafa vuruşunu yapıyor ancak kaleci Ter Stegen güçlükle topu kornere çelmeyi başarıyor.
35' Sağ kanatta ceza sahası çizgisine yakın bir noktada topla buluşan Philipp Lahm ortasını yapıyor ancak top doğrudan auta çıkıyor.
33' FoulBayern Münih yarı alanında Xabi Alonso, rakibi Lionel Messi'ye faul yapıyor.
29' GoalGOOOLL! Barcelona, Neymar ile 2-1 öne geçiyor.
28' Ceza sahası içi sol çaprazda topla buluşan Neymar pasını Messi'ye atıyor. Messi topu kontrol ettikten hemen sonra sağ ayağıyla şutunu çekiyor ancak yavaş giden bu şutu kaleci Manuel Neuer kurtarmayı başarıyor.
27' Thomas Müller'in pasıyla ceza yayının içinde topla buluşan Robert Lewandowski sağ ayağının dışıyla şutunu çekiyor fakat kaleci Ter Stegen rahatlıkla bu şutu kurtarmayı başarıyor.
25' OffsideSergio Busquets'in pasına hareketlenen Luis Suarez ceza sahası sol çaprazında ofsayta yakalanıyor.
23' Karşlılaşmanın bu dakikaları iki takımın karşlıklı orta saha mücadelesi ile devam ediyor.
19' Sol kanattan kazanılan köşe vuruşu için topun başına geçen Xabi Alonso, ortasını gönderiyor ancak Barcelona defansı topu uzaklaştırmayı başarıyor.
19' Sağ kanattan Philipp Lahm'ın ortasına çok iyi yükselen Thomas Müller penaltı noktasının hemen üzerinden kafa vuruşunu yapıyor ancak kaleci Ter Stegen son anda topu kornere çelmeyi başarıyor.
18' OffsideIvan Rakitic'in pasına hareketlenen Lionel Messi orta sahanın sağ tarafında ofsayta yakalanıyor.
15' AssistGolde asist yapan oyuncu Luis Suarez oluyor.
15' GoalGOOOLL! Barcelona, Neymar ile durumu 1-1'e getiriyor. Orta sahanın biraz ilerisinde topla buluşan Messi defansın arasından pasını Luis Suarez'e atıyor. Ceza sahası sağ çaprazda topla buluşan Suarez bir anda kaleci ile karşı karşıya kalıyor ve pasını hemen yanındaki arkadaşı Neymar'a atıyor. Neymar'da altıpas çizgisi üzerinden şutunu çekerek topu ağlara göndermeyi başarıyor.
14'  Kaleye çok uzak mesafede sağ çaprazda topla buluşan Bastian Schweinsteiger sağ ayağıyla çok sert bir şut çekiyor fakat top kalenin hemen üstünden auta çıkıyor.
10' FoulOrta sahanın sağ tarafında Bastian Schweinsteiger'in rakibi Daniel Alves'e yaptığı müdahale sonrasında hakem Mark Clattenburg faul düdüğünü çalıyor.
7' AssistGolde asist yapan oyuncu Xabi Alonso oluyor.
7' GoalGOOOLL! Bayern Münih, Mehdi Benatia ile 1-0 öne geçiyor. Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşu için topun başına Xabi Alonso geçiyor. Alonso'nun penaltı noktasına doğru gönderdiği ortasına iyi yükselen Mehdi Benatia, kafa vuruşunu yaparak fileleri havalandırmayı başarıyor.
6' BlockedShotCeza sahası içi sol tarafta topla buluşan Thomas Müller son çizgiye kadar indikten sonra pasını penaltı noktasının arkasına doğru gönderiyor. Bu noktada müsait pozisyonda olan Thiago Alcantara topun gelişine şutunu çekiyor ancak top kalenin hemen önünde Barcelona defansına çarparak uzaklaşıyor.
5'  Sağ taraftan kazanılan köşe vuruşu için topun başına Messi geçiyor. Messi'nin gönderdiği ortasını Bayern Münih defansı uzaklaştırmayı başarıyor.
5'  Orta sahada topla buluşan Daniel Alves defansın arkasına doğru pasını gönderiyor. Ceza sahası sağ çaprazında topu kontrol eden Ivan Rakitic bekletmeden şutunu çekiyor ancak kaleci Manuel Neuer son anda topu çelmeyi başarıyor.
2' FoulBayern Münih yarı alanın sağ tarafında Daniel Alves, rakibi Xabi Alonso'ya faul yapıyor.
1' Hakem Mark Clattenburg ilk düdüğünü çalıyor ve mücadeleye Barcelona başlıy