Nene Hatun Kız Yetiştirme Yurdu Ve Çocuk Yuvası Voleybolda Gururumuz Oldu

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne bağlı koruma altında kalan çocukların oluşturduğu voleybol takımlarının bölge elemesi Erzurum’da yapıldı.

Bölge elemelerinde kız kategorisinde Nene Hatun Kız Yetiştirme Yurdu ve Çocuk Yuvası birinciliği elde ederek, finale katılma şansını yakaladı.

Palandöken Kapalı Spor Salonunda 2 kategoride yapılan elemelerde erkek ve kız spor takımları mücadele etti.

Erzurum, Muş, Trabzon illerinden oluşan 3 erkek takımı ve Giresun, Gümüşhane, Ordu, Trabzon, Erzurum illerinden oluşan 5 kız takımlarından oluşan karşılaşma, yoğun ilgi gördü.

Kız takımlarında ise Birinciliği Nene Hatun Kız Yetiştirme Yurdu ve Çocuk Yuvası elde etti.

Final maçı sonucunda erkek takımlarında ise Muş Çocuk Yetiştirme Yurdu birinciliği yakalayarak, finale yükseldi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Tamer Ekinci, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Türkiye finalinin Haziran ayında Sakarya’da yapılacağını belirterek, “Çocuklarımızın sportif faaliyetlerde başarılı olması için çeşitli imkanlar sağlıyoruz. Amacımız çocuk yuvalarımızda barınan çocuklarımız içerisinden milli sporcular çıkarmak. Voleybol, badminton, basketbol ve buz sporları dallarında eğitimler alan çocuklarımızın başarıları bizleri gururlandırıyor. Nene Hatun Kız Yetiştirme Yurdu ve Çocuk Yuvamızı başarılarından dolayı kutluyoruz, onlar bizim gururumuz oldu.” dedi.

Kaynak: İHA