'Hakkıyla Kazandığımız Bir Zafer Oldu'

Eczacıbaşı Kulübü Başkanı Faruk Eczacıbaşı, Rusya'nın Dinamo Krasnodar takımını 3-1 yenerek 2015 Kadınlar Dünya Kulüpler Şampiyonası'nda haklı bir şampiyonluk elde ettiklerini söyledi.

İsviçre'nin Zürih kentindeki Saal Spor Salonu'ndaki maçtan sonra düzenlenen kupa töreninin ardından AA muhabirine başarılarını değerlendiren Eczacıbaşı, "Çok büyük çalışmanın sonunda hakkıyla kazandığımız bir zafer oldu. Söyleyecek hiçbir şey bulamıyorum. Çok ağır bir çalışma ve sonunda bu zaferi hak ettiğimize inanıyorum" şeklinde konuştu.

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Özkan Mutlugil de Türk voleybolu adına çok mutlu bir gün daha yaşadıklarını belirterek, "Şampiyonlar Ligi'nden sonra Dünya Kulüpler Kupası'nı da ülkemize getirdik. Eczacıbaşı başarılı bir sezon yaşıyor. Eczacıbaşı camiasını tebrik ediyorum. Türk voleybolunun geldiği noktada önemli bir başarı gösterdiler. Çok teşekkür ederim" şeklinde ifadeler kullandı.

Eczacıbaşı VitrA oyuncusu Neslihan Demir Güler, müzelerinde olmayan iki kupayı kulübe kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını vurgulayarak, "Çok mutluyuz. Hak ettiğimiz yerdeyiz. Daha önce kazanamadığımız iki kupayı bu sezon kazandık. Eczacıbaşı VitrA'da oynamakta, böyle bir takımda olmaktan çok gurur duyuyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" değerlendirmesini yaptı.

Bu arada Eczacıbaşı VitrA elde ettiği şampiyonlukla, Uluslararası Voleybol Federasyonu'ndan (FIVB) 210 bin dolar para ödülü kazandı. Turnuvayı ikinci sırada bitiren Rusya'nın Dinamo Krasnodar takımına 120 bin, üçüncü olan Volero Zürih de 70 bin dolar para ödülü aldı.

Kaynak: AA