Burhaniye'de Yeşil Yeşil İkinci Kez Başpehlivan Oldu

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde düzenlenen Geleneksel 2. Kızıklı Yağlı Güreşlerinde Mehmet Yeşil Yeşil, ikinci kez başpehlivan oldu.

Burhaniye ilçesine 6 kilometre uzaklıktaki Kızıklı mahallesinde hazırlanan çayırda düzenlenen güreşlerde, finalde Güngör Ekin’i yenen Mehmet Yeşil Yeşil, ikinci kez Kızıklı başpehlivanı oldu. Güngör Ekin ikinci olurken, Hüseyin İyican da üçüncü oldu. Baş altında ise Onur Şener birinci, Sezen tepeli ikinci ve Mahmut Yakan da üçüncü oldu. İş adamı Doğan Çelik ise güreş ağası seçildi. Pehlivanların madalyaları Belediye başkanı Necdet Uysal ve diğer davetliler tarafından verildi.

"KIRKPINAR’DA ALTIN KEMERİ KAZANMAK İSTİYORUM"

İkinci kez başpehlivan olmaktan mutlu olduğunu anlatan Mehmet Yeşil Yeşil, ”Bugün burada tekrar birincilik nasip etti Allah, şükürler olsun mutluyum. Geçen yılda baş pehlivandım. 2 yıldır burada güzel temeller atıldı. İnşallah uzun yıllar Burhaniye Kızıklı güreşleri devam eder. Balıkesir Burhaniye seyircisine halkına çok teşekkür ediyorum. Gönülden güreşi seviyorlar. Burada beni bağırlarına bastılar 2 yıldır. Sezon boyunca görmüş olduğum en büyük alaka gördüğüm yerlerden biri. Onlara ayrıca teşekkür ediyorum. İnşallah, hazırlıklarımız sürüyor. Ankara Büyükşehir Belediye Spor Kulübü sporcusuyum. Kırkpınar hazırlıklarını kulüp olarak da sürdürüyoruz. Kırkpınar da inşallah altın kemeri kazanmak istiyorum. Altın kemeri kulübüm uzun zamandır kazanamıyor. Bu özlemi gidermek istiyorum. Antalya’ya, evime aileme götürmek istiyorum kemeri. 2009-2010’da bu başarıyı kazanmıştık. Tekrar kazanmak için çok çalışıyoruz. Bütün rakiplerime buradan başarılar dilerim. Tabi ki oraya bütün başpehlivanlar altın kemeri kazanmak için çıkıyor. Ben de mücadelemi vereceğim. Sonunda gülen taraf inşallah ben olurum diyorum. Burada organizasyonda emeği geçen ekibi, belediye başkanına ekibine tüm halkın ayağına sağlık diyorum. Çünkü hava rüzgarlıydı. Sabah biraz tozlu oldu. Onlar hiç ayrılmadan bizleri izlediler. Onlara çok teşekkür ediyorum” dedi.

UYSAL: "GÜREŞLER KIRAN KIRANA OLDU"

Güreşlerin devam edeceğini anlatan belediye başkanı Necdet Uysal ise, ”Bugün burada Kızıklı Yağlı Güreşlerinin ikincisini düzenledik. Çok güzel güreşler oldu. Bu bakımdan halkımıza da katılanlara da çok teşekkür ediyorum. Çok güzel bir katılım oldu. Geçen seneden daha güzeldi. Hava rüzgarlıydı. Biraz tabi toz da olduk. Ama tabi deydi bütün bunlara. Yani çok güzel güreşler de oldu. Kıran kırana oldu. İnsanlarımız, yani biz, bu sene 654. düzenlenecek Kırkpınar için bu güreşler hazırlık mahiyetinde oluyor. Hem Kırkpınarı besleyen güreşler bunlar. Bu bakımdan güzel iyi oluyor. İnşallah ileri gittikçe daha güzel güreşler olacak” diye konuştu.

Güreşleri, Belediye Başkanı Necdet Uysal, AK Parti Milletvekili Ali Aydınlıoğlu, belediye başkan yardımcısı Cemal Akkılınç, belediye meclis üyeleri ve daire amirleriyle güreş severler izledi.

Kaynak: İHA