Juventus, İtalya Kupası'nda Finalde

Futbolda İtalya Kupası yarı finali rövanşŸ mücadelesinde Juventus, deplasmanda Fiorentina'yı 3-0 yenerek finale çıktı.

Juventus yarı final ilk maçında sahasında 2-1 yenildiğŸi ve bu nedenle turu geçmesi için en az iki farklı mağŸlup etmesi gereken Fiorentina karşŸısında rahat bir galibiyet aldı.
Floransa'daki Artemio Franchi Stadı'nda hakem Davide Massa'nın yönettiğŸi rövanşŸ mücadelesinde Juventus, 21. dakikada Alessandro Matri, 44. dakikada Roberto Pereyra'nın golleriyle ilk yarıyı 2-0 önde kapattı.
İkinci yarıda 59. dakikada Leonardo Bonucci ile farkı üçe çıkaran Juventus, son anları Floransa ataklarıyla geçen karşŸılaşŸmadan yaptığŸı iyi defansla 3-0 galip ayrılarak finale yükselen taraf oldu.
Maç sonunda Juventuslu oyuncular, Floransa'ya kendilerini desteklemeye gelen taraftarıyla İtalya Kupası'nda finale çıkma coşŸkusu yaşŸadı.
Bu arada, 87. dakikada Juventuslu forvet Alvaro Morata, rakibine yaptığŸı sert hareket nedeniyle direkt kırmızı kart görerek oyun dışŸı kaldı.
Juventus'un finaldeki rakibinin belli olacağŸı diğŸer yarı final rövanşŸ mücadelesinde yarın Napoli ile Lazio karşŸılaşŸacak. Lazio'nun evsahibi olduğŸu ilk maç 1-1 sonuçlanmışŸtı.
Müzesinde bulunan 9 İtalya Kupası ile Roma ile birlikte "en çok İtalya Kupası kazanan takım" unvanını paylaşŸan Juventus, son olarak 2011-2012 sezonunda finale yükselmişŸ ancak finalde kupayı Napoli'ye kaptırmışŸtı.
 

Kaynak: AA