Hayal Atölyesi'nden Sesli Kütüphane İçin Kermes

Antalya'nın Manavgat ilçesinde Kültür ve Yaşam Derneği (MAYDER), Türkiye’nin en büyük sesli kütüphanesini oluşturmak için önemli bir etkinliğe imza atmaya hazırlanıyor.


Görme engelliler yararına sesli kitaplar alarak kütüphane oluşturmak için el emeği göz nuru eşyaları Hayal Atölyesi adı altında üreten MAYDER gönüllüleri, ürünlerini düzenlenecek kermeste satmaya hazırlanıyor. Kermesten elde edilen gelir ile görme engelliler yararına sesli kitap alınarak, sesli kütüphane oluşturulacak.
Konuyla ilgili açıklama yapan MAYDER Başkanı Ezgi Bahçealtı, "Bir hayalimiz var. Akdeniz bölgesinin, hatta Türkiye’nin en büyük sesli kütüphanesini oluşturmak. Bunun için yola çıktık, görme engelli kardeşlerimiz için, engelleri kaldırmak için, karanlığı seslere, sesleri ışığa dönüştürmek için, kitaplar konuşacak bizler susacağız. Hayal atölyesi etkinliğimizle amacımız el emeği göz nuru umutlarımızı, neşemizi, azmimizi işleyip, yaratıcılığımızı konuşturduğumuz ürünlerimizle alacağımız sesli kitaplar. Evet Manavgat, Türkiye’nin dört bir tarafına görme engelli kardeşlerimize ücretsiz kitap gönderebileceğimiz en büyük sesli kütüphane için yanımızda olan bize destek veren herkese şimdiden teşekkürler" dedi.

Kaynak: İHA