Diyarbakır’a 16,5 Milyonluk Spor Yatırımı

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Diyarbakır’daki spor tesislerinin sorunlarını gidermek amacıyla 16,5 milyon lira ödeneğin gönderildiğini açıklayan Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, bu yatırımla kent merkezi ve ilçelerde bulunan spor komplekslerinin tümünün yenileceğini ve yeni tesislerin yapılacağını söyledi.


Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy'un, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile yaptığı görüşmede kentte bulunan spor tesislerinin eksiklikleri rapor etmesi üzerine Bakanlık tarafından 16,5 milyon ödenek çıkarıldı. Bakanlık tarafından gelen ödenek ile ilgili yapılacak yatırımları basın toplantısı ile açıklayan Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Diyarbakır'da yeni tesislerin yapılması ve mevcut tesislerin modern standartlara kavuşturulması için 16 milyon 490 bin lira tutarında ödenek ayrıldığını ifade ederek, bu ödeneğin 10 milyon 580 bin lirası Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne ait tesislere, 5 milyon 910 bin lirasının ise Milli Eğitim Bakanlığı'na ait okullardaki spor tesislerine harcanacağını aktardı.

YENİ STADYUM 2016 YILINDA AÇILIYOR
Vali Aksoy, açıklamasından Diyarbakır’da yeni yapılan 33 bin kişilik stadyumun çalışması hakkında verdiği bilgide stadyumun 144 milyon liraya mal olacağını ve 2016 yılında hizmete açılacağını söyledi.

Vali Aksoy, "Diyarbakır stadyumunun yapılıp yapılmayacağı konusunda yerel basında haberler yer alıyordu. Stadyumun ihalesi yapılıp, yer teslimatı yapıldı. Şu an itibariyle yüzde 2’lik gerçekleşme söz konusu. Sözleşmeye göre 2016 yılının 7. ayında bu stadyumun tamamlanması ön görülüyor. KDV’si ile birlikte 144 milyon lira tutarında bir yatırım. Stadyumumuz Türkiye’deki sayılı statlar arasında yer alıyor" diye konuştu.

"SEYRANTEPE SPOR TESİSLERİ KAMPÜS HALİNE GETİRİLECEK"
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Diyarbakır’a gönderilen yatırımların nereye harcanacağı konusunda açıklamada bulanan Vali Aksoy, Seyrantepe Spor Tesisleri'nin kampüs haline getirileceğini söyledi.

Kampüsün güvenliğini sağlamak üzere çevre ihata duvarı, güvenlik kulübeleri yapılarak kamera sistemi kurulacağını kaydeden Vali Aksoy, ayrıca ilçelere yapılacak suni çim sahalarda artık profesyonel müsabakaların da oynanabileceğini aktardı. Kocaköy, Hani, Çüngüş ve Dicle'de toprak olan futbol sahalarının suni çim sahalara dönüştürüleceğini ifade eden Vali Aksoy, bu ilçelerdeki futbol sahalarına tribün, çevre tel örgüleri ve soyunma odaları yapılacağın dile getirdi.

"TÜRKİYE’DE BAŞLATILAN ÇÖZÜM SÜRECİ VE BU SÜRECİN ORTAYA ÇIKARDIĞI SİNERJİYLE GENÇLERİMİZİ BU SPOR ALANLARINDA ÇOK DAHA RAHAT BİR ORTAM OLUŞACAKTIR"
Vali Aksoy, konuşmasında Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılaç’a teşekkürlerini ileterek, şunları söyledi:
"İlettiğimiz taleplere karşılık veren Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç beye, Diyarbakırlı gençler adına teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Diyarbakır’da gerek gençlik merkezlerinin yapımları, gerekse spor tesislerinin yapılması gerekse de mevcut olan spor tesislerinin bütün durumları elden geçirilerek Diyarbakırlı gençlerin hizmetine sunulacak olması büyük önem taşımaktadır. Gençlerimizi her tülü olumsuzluktan uzak tutmak, onları spor salonlarında yer almalarını sağlayacak ortamları onlara sunmak gerekiyor. Gençlerimizin terörle, uyuşturucuyla, diğer suç türleriyle bir arada anılmasının ötesinde, gençlerimizi sporla, eğitimle ve bunların ortaya çıkaracağı başarılı sonuçlarla anılması hepimizin ortak hedef ve amacı olmalı. Türkiye’de başlatılan çözüm süreci ve bu sürecin ortaya çıkardığı sinerjiyle gençlerimizi bu spor alanlarında çok daha rahat bir ortam oluşacaktır."
Diyarbakır Atatürk Stadyumu’nun durumuyla ilgili açıklamada bulanan Vali Aksoy, yeni stadyumun açılmasıyla birlikte mevcut stadın yıkılacağını sözlerine ekledi

Kaynak: İHA