Avrupa’da 4 Madalya Kazanan Özel Sporcuya Çeyrek Altın

Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası’nda 4 madalya kazanan Nevriye Güngör ile antrenörü Alper Tekalp’i makamında kabul ederek çeyrek altın armağan etti.


Hadi, geçtiğimiz haftalarda Uluslararası Özel Sporcular Spor Federasyonu (INAS) tarafından Rusya’nın St Petersburg kentinde düzenlenen Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası’nda 800 ve 1500 metre kadınlar kategorisinde İkincilik, 4x200 metre ve 4x400 metre bayrak yarışında üçüncülük olmak üzere 4 Avrupa derecesi kazanan Özel Sporcu Nevriye Güngör’ü başarılarından dolayı kutladı.

Kentte özel sporcuların faaliyetlerinin artması için desteklerinin süreceğini belirten Hadi konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Kentimizde spor yapmak isteyen tüm engellilere gereken kolaylığı gösteriyor ve önemsiyoruz. Özel sporculara pozitif ayrımcılık yapıyoruz. Nevriye Güngör’ün bu başarısı hem ülkemizi hem de Adana’yı mutlu etmiştir. Kuruluş amaçlarında özel bireyleri topluma kazandırmak olan Özel Sporcular Spor Federasyonunun uluslararası alanda başarı kazanması daha da anlamlıdır. Tesislerimiz spor yapmak isteyen herkese açıktır. Özel sporcuların daha rahat spor yapabilmesi için tesisleri mimari olarak engellilere uygun yaparak rampalar koyduk. Bu sayede daha rahat bir şekilde spor yapma fırsatı yakalıyorlar.”
Spor yapan her bireye destek verdiklerini ifade eden Hadi, “Nevriye Güngör diğer sporculara örnek olacak. Bu başarısından dolayı sporcumuzu ve antrenörümüzü tebrik ediyorum” diye konuştu.

“ÖZEL SPORCULARA SEVGİ VE ŞEFKAT İLE YAKLAŞMALIYIZ”
Antrenörü Alper Tekalp, Adana’nın Karaisalı ilçesinde özel sporcular keşfederek onları spora yönlendirdiğini ifade ederek, konuşmasında şunlara yer verdi:
“Plan ve programlı bir şekilde yaptığımız antrenmanlarımızın meyvesini aldık. Özel Sporculara sevgi ve şefkat ile yaklaşıldığında çok verim alınabileceğini düşünüyorum. Sporcumuzla aynı şekilde çalışmaya devam ederek ülkemize global oyunlar ve paralimpik oyunlarında dereceler kazandırmak istiyoruz. Bizlere her türlü imkanı sağlayan Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi’ye teşekkür ederim. Bizleri hiçbir zaman kapısından geri çevirmedi. Bütün taleplerimizin karşılanması için desteklerini esirgemedi. Bu başarıda Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi’nin de payını inkar edemeyiz.”

Kaynak: İHA