Eczacıbaşı Vitra, Avrupa şampiyonu oldu

CEV DenizBank Kadınlar Voleybol Şampiyonlar Ligi Final Four'da İtalya'nın Unendo Yamamay takımını 3-0 mağlup eden Eczacıbaşı VitrA, Avrupa şampiyonu oldu.

Eczacıbaşı Vitra, Avrupa şampiyonu oldu
Organizasyondaki ilk maçında VakıfBank'ı 3-1 yenerek finale çıkan Eczacıbaşı VitrA, İtalya temsilcisini de geçerek adının Avrupa'nın zirvesine yazdırdı.

Çekişmeli başlayan maçın ilk teknik molasını 8-7 önde geçen Unendo Yamamay, file önündeki başarılı savunmasıyla Eczacıbaşı Vitra'yı hataya zorlarken, ikinci teknik molaya da 16-12 üstün durumda geldi. Ardından Poljak ve Larson'un etkili oyunuyla maçın kontrolünü eline alan turuncu-beyazlılar, savunmada hata yapmayıp hücumda da performansını artırarak ilk seti 25-22 kazandı.

Eczacıbaşı Vitra, müsabakanın ikinci setini domine eden taraf oldu. Özellikle De La Cruz'un skorer oyunuyla kontrolü elinde tutuna turuncu-beyazlılar, ilk teknik molayı 8-7, ikinci teknik molayı ise 16-13 galip durumda geçti. Rakibinin oyun direncini aşağıya çekmeyi başaran Eczacıbaşı VitrA, seti 25-20 kazanıp 2-0 öne geçti.

Üçüncü sete de iyi başlayan Eczacıbaşı VitrA, ilk teknik molaya 8-6 önde gelirken, daha sonra farkı 4 sayıya kadar (12-8) çıkardı. Turuncu-beyazlılar, İtalyan ekibinin 5-0'lık serisiyle skorun eşitlenmesini (13-13) engelleyemese de ikinci teknik molaya da 16-15 galip durumda gelmesini bildi. Son bölümde dikkatli bir oyun ortaya koyan Eczacıbaşı VitrA, seti 25-21 maçı da 3-0 kazanarak Avrupa şampiyonluğuna uzandı.

Müsabaka bitiminde Eczacıbaşı VitrA oyuncuları ve teknik heyeti büyük sevinç yaşadı.

Adını Avrupa'nın zirvesine yazdırdı

DenizBank Kadınlar CEV Şampiyonlar Ligi Dörtlü Final organizasyonunun final maçında İtalya'nın Unendo Yamamay ekibini 3-0 mağlup eden Eczacıbaşı VitrA, adını Avrupa'nın zirvesine yazdırdı.

Kadın voleybolunun bir numaralı kupasında şampiyonluğa ulaşarak tarihinde bir ilki gerçekleştiren Eczacıbaşı VitrA, ikinci kez final oynadığı organizasyonda bu kez mutlu sona ulaşmayı başardı.

"Devler Ligi"ndeki ilk finalini, 1979-80 sezonu Şampiyon Kulüpler Kupası'nda Çekoslavakya temsilcisi Rude Hvezda Prag'a karşı oynayan ve rakibine kaybederek ikincilikte kalan Eczacıbaşı VitrA, aradan geçen 35 yılın ardından yeniden finale çıktı ve bu kez kupanın sahibi oldu.

Daha önce Şampiyon Kulüpler Kupası ve Şampiyonlar Ligi'nde 7 kez son 4 takım arasına kalan Eczacıbaşı VitrA, hiç şampiyonluk elde edemezken, en iyi derecesi ise 1980 yılı organizasyonundaki ikinciliği olmuştu. Turuncu-beyazlılar, son dört takım arasında yerini aldığı 8. seferde şampiyonluk sevinci yaşadı.

Eczacıbaşı VitrA, "Devler Ligi"ni 2000 yılında 3'üncü, 1984, 2001, 2002, 2009 ve 2014 yıllarında ise 4. sırada tamamladı.

Avrupa'da ikinci şampiyonluk


Şampiyonlar Ligi'nde sezonu zirvede tamamlayarak Avrupa şampiyonu olan Eczacıbaşı VitrA, tarihinin ikinci kupasını kaldırmış oldu.

Daha önceki tek şampiyonluğunu, 1999 yılında Kupa Galipleri Kupası'nı kazanarak elde eden Eczacıbaşı VitrA, Avrupa kupası kaldıran ilk Türk voleybol takımı olma unvanını da elde etmişti.

Eczacıbaşı VitrA, 1993 yılında CEV Kupası'nı 2., 2005 yılında da Top Teams Kupası'nı 3. olarak tamamladı.

Kaynak: AA