Burhaniye’de Satranç İl Yöre Yarışmaları Yapıldı

Balıkesir’in Burhaniye ilçesi, 2014-2015 Türkiye Kulüpler Satranç Şampiyonası İl Yöre Yarışmalarına ev sahipliği yaptı.

4 takımın katıldığı yarışmalar Öğretmen evinde yapılırken, öğrenciler büyüklerle yarışma tecrübesi kazandı.
Burhaniye’de yapılan İl Yöre Satranç Yarışmalarına Burhaniye Satranç Spor Kulübü, Balıkesir Altı Eylül Belediye Satranç Kulübü, Burhaniye Cumhuriyet Ortaokulu Özel Sporcular Satranç Kulübü ve Ayvalık Satranç Spor Kulübü katıldı.

Birinci olan ekip Türkiye Kulüpler Şampiyonasına katılmaya hak kazanacak Yöre yarışmalarının ilkinin yapıldığını anlatan Türkiye Satranç Federasyonu İlçe Temsilcisi Dr. Birgi Tuna, Bu gün Burhaniye de Balıkesir İl yöre yarışmaları satranç ta gerçekleştirmiş olmaktayız. Satranç adına Balıkesir ili olarak bir aşama daha kaydetmiş bulunmaktayız. Bundan sonra daha güzel organizasyonlarda bir arada olmayı arzu ediyoruz. Bu il yöre yarışmalarına, Balıkesir de ilk defa 4 takım katıldı.

Bu 4 takım arasında birinci olan takımımız, bundan sonra yapılacak olan ilk Türkiye Kulüpler Şampiyonasına katılım hakkı elde edecekler. Bundan sonra satranç da güzel işler başarmayı arzu ediyoruz” dedi.

Sporcu Elifnaz Akat, ise”Satrancı 3 yıldan beri yapıyorum. Çok seviyorum. Herkese tavsiye ederim. Bu gün de yöresel ligde oynadık. Büyüklerle oynama tecrübesi kazandım. Herkese tavsiye ederim. Çok güzel bir spor dalı”.dedi.

Mehmet Efe Keskin de,” Eskiden biraz hareketliydim. Ama, satranç çok şey kattı. Daha dikkatliyim. Derslerim daha iyi eskisinden. Satrancı herkese tavsiye ederim” dedi.

Balıkesir Altı Eylül Satranç Spor Kulübü Antrenörü,” Nizamettin Güngör ise” Bu gün Balıkesir satrancı adına mutluyuz. Balıkesir’imizde ilk defa yerel lig düzenlendi.

Biz de, 6 Eylül Belediye Spor Kulübü olarak bu yarışmalara katıldık. 4 takım güzel mücadeleler yapıyor. Öğrencilerimiz büyüklerle oynama tecrübesi yaşadı. Onların adına, deney kazındıkları için mutluyuz. Diğer 4 kulübü de katkılarından dolayı kutluyorum” dedi.

Sporcu Simay Gülceylan da,” Bu gün çok heyecanlıyım. Çünkü büyük ağabeylerle karşılaştım. Bu gün satrancın yine böyle çok iyi olduğunu anladım. İlk defa böyle takımlar turnuvasına katıldım. Takımlar turnuvasında birinci olmuştuk. Ama, ilk defa böyle 4 takımla oynamıştık. Satrancı daha çok sevmeye başladım. Bu gün de onun değerini anladım” dedi.

Kaynak: İHA