Kütahya'da 'Mini Dünya Kupası'

Kütahya'da faaliyet gösteren Haymeana Uluslararası Öğrenci Derneği, Dumlupınar Üniversitesindeki (DPÜ) yabancı uyruklu öğrencileri bir araya getirerek, ülkeleri veya kıtalarına göre kurdukları futbol takımlarının katılımıyla "mini dünya kupası" müsabakalarını başlattı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, DPÜ'de öğrenimini sürdüren yabancı uyruklu 700 öğrenciden 72'si "Ahıska", "Azerbaycan", "Türkmenistan", "Afganistan", "Avrupa", "Arap ülkeleri", "Afrika ülkeleri" ve "Orta Asya" adlarında takımlar oluşturdu.

Öğrenciler, "mini dünya kupası" olarak nitelendirilen turnuvada 7 hafta sürecek futbol maçlarına çıkacak. Karşılaşmalar, tek devreli lig usulüne göre oynanacak. Organizasyonun sonunda tüm oyunculara madalya, kazanan takıma da kupa verilecek.

Bu etkinliği tertipleyen Haymeana Uluslararası Öğrenci Derneği'nin başkanı Muhammet İkbal Gündem, konuya ilişkin açıklamasında, "Farklı ülkelerden öğrenim görmek amacıyla gelenlerin dertleriyle ilgilenmek, sorunlarına çözümler bulmak, Türkiye'ye ve Kütahya'ya uyum süreçlerini kolaylaştırmak istiyoruz. Bu öğrencilerimizin spor faaliyetlerinde bulunması ve kardeşlik ilişkilerinin pekişmesi amacıyla futbol turnuvası düzenledik. Turnuvamızın amacı kardeşlik" ifadelerini kullandı.

Turnuvada mücadele edecek öğrenciler de yaptıkları açıklamalarda, böyle bir turnuvanın, farklı ülkelere mensup insanlar arasındaki dostluk ve kardeşlik duygusunu pekiştireceğini dile getirdi

Kaynak: AA