Minik Okçular Hedefi Büyüttü

Muğla'nın Yatağan ilçesinde, eski okçuluk sporcusu aile hekimi Ejder Sözen'in çalıştırdığı Muğlaspor Okçuluk Takımı, Türkiye'de kazandığı başarılarının ardından hedeflerini uluslararası arenaya taşıdı.

İlçe merkezine 18 kilometre uzaklıktaki Bencik Mahallesi Aile Sağlığı Merkezi'nde görevli aile hekimi Ejder Sözen tarafından 4 yıl önce kurulan okçuluk takımı, başarılarını sürdürüyor.

10 ile 14 yaş arasındaki 14'ü kız, 4'ü erkek 18 sporcudan oluşan takım, 26-30 Ağustos tarihlerinde yapılacak Türkiye Minikler Şampiyonası için çalışmalarına atıl vaziyetteki bulunan TEKEL'in eski tütün deposunda devam ediyor.

Ejder Sözen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okçuluğa yeni sporcular kazandırmak amacıyla 2011 yılında çalışmalarına 1 sporcuyla başladığı belirten Sözen, zamanla artan sporcu sayısının bugün 18'e ulaştığını söyledi.

Takımın kurulduğu günden bu yana çok sayıda bölgesel ve ulusal yarışmaya katıldıklarını, her yarışmanın sporculara ayrı bir tecrübe kazandırdığına dikkati çeken Sözen, şöyle devam etti:

"Bölgede kullanılmayan, TEKEL'e ait tütün deposunda çalışıyoruz. Sporcularımız bugüne kadar katıldıkları turnuvalarda 43 madalya kazandı. Bunun yanı sıra 12 Türkiye Rekorumuz var. Bu yaz Gelibolu'da Türkiye Açık Alan Minikler Şampiyonası yapılacak. Orada da yeni rekorlar kırmak istiyoruz."

Sözen, Türkiye Minikler Şampiyonası'nın ardından gerçekleştirilecek Teknik Gelişim Kampı'na mümkün olduğunca çok sporcu göndermek istediklerini vurgulayarak, "2016 yılında sporcularımın yıldız olması ile milli takım süreci başlayacak. Gelecek yıl düzenlenecek Avrupa Gençler Şampiyonası'na katılmak için yoğun çaba sarf ediyoruz" dedi.

- Hayallerinde olimpiyatlar var

Takım kurulduğunda ilk sporcusu olan 14 yaşındaki Emircan Haney, Sözen'in kendisinde yetenek görmesi üzerine antrenmanlara başladığını anlattı.

İlk olarak Muğla'da yapılan Türkiye Şampiyonası'nda gümüş madalya kazandığını ifade eden Haney, başarısının ardından takımın sporcu sayısının giderek arttığını kaydetti.

Haney, ileri ki dönemde olimpiyatlarda makaralı yayda derece almayı hedeflediğini dile getirdi.

Takımın 14 yaşındaki sporcusu Tuğba Çaylı da 3,5 yılda katıldığı turnuvalarda, 3 altın, 4 gümüş ve 3 bronz madalya kazandığını, ayrıca 3 Türkiye rekoru kırdığını söyledi.

Çaylı, en büyük hedefinin milli takıma girmek ve makaralı yay kategorisinde olimpiyatlarda Türkiye'yi temsil etmek olduğunu bildirdi.

Okçuluğa 4 yıl önce ablasının ardından başladığını belirten 13 yaşındaki Songül Lök ise bu sürede 5 altın, 1 gümüş madalya elde ettiğini, 2 de Türkiye rekoru kırdığını ifade etti.

Lök, öncelikle ağustos ayında yapılacak Türkiye Şampiyonası'nda iyi bir derece almayı hedeflediğini, ileride de milli takıma girip, Türkiye'yi dünya şampiyonaları ve olimpiyatlarda temsil etmeyi istediğini söyledi.

Kaynak: AA