Fenerbahçe final kapısını araladı

Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında Bursaspor, evinde Fenerbahçe ile karşılaştı.

Fenerbahçe final kapısını araladı
Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında Bursaspor ile Fenerbahçe karşı karşıya geldi.

Bursa Atatürk Stadı'nda oynanan ve hakem Cüneyt Çakır'ın düdük çaldığı karşılaşma 2-1 Fenerbahçe üstünlüğüyle son buldu. Fenerbahçe'ye zorlu Bursa deplasmanında galibiyeti getiren goller 26. dakikada Emenike'den ve 36. dakikada Bruno Alves'den gelirken, Bursaspor'un tek sayısını 33. dakikada Belluschi kaydetti.

Bu maçın rövanşı 21 Mayıs'ta Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda oynanacak.

EMENIKE SUSKUNLUĞUNU BOZDU


Maça yoğun bir baskıyla başlayan Bursaspor, taraftarının da desteğiyle rakip kalede gol aradı ancak ilk 15 dakika geride kalınca Fenerbahçe oyunu dengeleyip orta sahayı daha rahat geçmeye başladı. Nitekim çok geçmeden Sarı-lacivertli ekip golü de buldu. Mehmet Topal, orta alanda aldığı topla ceza alanı ön bölümüne kadar kat edip sağ çaprazdan ceza alanına giren Emenike'ye pasını verdi. Emenike'nin dar açıdan sert şutu sol köşeden ağlarla buluştu. Fenerbahçe 26. dakikada Bursaspor deplasmanında 1-0 öne geçti.

BELLUSCHI TAKİPÇİLİĞİNİ KONUŞTURDU


Fenerbahçe'nin ilk golü atmasının ardınan Bursaspor yeniden rakip kalede gol aramaya başladı. Yeşil-beyazlılar 33. dakikada yıldız oyuncuları Belluschi ile maça eşitliği getirdi. Fenerbahçeli oyuncular yarı alanlarından çıkarken topu kaptırdılar ve ani gelişen Bursaspor atağında ceza alanındaki Fernandao'ya uzun gönderilen topta Fernandao, topu göğsüyle kontrol edip sol çaprazdaki Volkan Şen'e pasını verdi. Volkan'ın karşı karşıya pozisyonda vuruşunda Volkan topu çıkardı ama Belluschi boşta kalan topu kafa vuruşuyla boş kaleye gönderdi.

BRUNO ALVES'DEN HARİKA FRİKİK

Bursaspor, eşitlik golünün sevincini tam anlamıyla yaşayamadan Fenerbahçe yeniden öne geçti. 36. dakikada sol çaprazdan kaleyi gören bir noktada kazanılan topun başına Bruno Alves geçti. Alves, topu sağ ayağıyla sol üst köşeye gönderdi ve Harun uzanmasına rağmen topa müdahale edemedi. Konuk Fenerbahçe, Bruno Alves'in bu şık golüyle 2-1 öne geçti.

İlk yarı bu skorla tamamlandı.

EMENIKE FİŞİ ÇEKEMEDİ!

İkinci yarıya etkili başlayan Fenerbahçe, Emenike ile net bir pozisyondan yararlanamadı. 49. dakikada Diego'nun ara pasında ceza alanı içi sağ çaprazında kaleci Harun ile karşı karşıya kalan Emenike'nin şutunda Harun gole izin vermedi. Harun'un bu şık kurtarışı Bursa Atatürk Stadı'nı dolduran taraftarlardan alkış aldı.

BURSA'DA EŞİTLİK ÇABALARI


Ev sahibi Bursaspor, Ziraat Türkiye Kupası'nda atılan her golün taşıdığının bilincinde olduğu için maçın sonuna kadar eşitlik golü için rakip kaleye gitti. İlk olarak 59. dakikada Bursaspor beraberlik golüne çok yaklaştı. Ceza alanına sol çaprazdan sarkan Bakambu, Alves'ten sıyrılıp çapraz pozisyonda vuruşunu yaptı ama sağ direğe çarpıp dışarıya gitti.

76. dakikada ev sahibi beraberliğe yine çok yaklaştı. Sol çaprazdan ceza alanına giren Emre'ye atılan ara pasında Emre yakın mesafeden dar açıdan vuruşumu yaptı ama top yan ağlarda kaldı.

FERNANDAO ÇOK NET KAÇIRDI!


Maçın son bölümünde ev sahibi, Volkan Demirel'in kalesinde çok net bir pozisyondan yararlanamadı. Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda ceza alanına içinde kafalardan seken topa kale sahası içinde Ozan indirdi ve Fernandao, yakın mesafeden boş kale yerine topu üstten dışarıya gönderdi.


BURSASPOR 1 FENERBAHÇE 2

MAÇTAN DAKİKALAR

M.S. Son düdük çaldı ve karşılaşma sona erdi.

90'Aynı kanattan kullanılan köşe vuruşuna Caner'in ceza alanına ortasında Bursaspor savunması topu karşıladı.
90'Bu kez gole yaklaşan taraf Fenerbahçe oldu. Sol kanattan ceza alanına yapılan ortada Sow'dan önce son anda savunma topu kornere gönderdi.
90'Mücadelenin sonuna 4 dakika ilave edildi.
89'Fenerbahçe'de Caner Erkin, Ozan Tufan'a yaptığı sert faulün ardından sarı kart gördü.
88'Gelişen Bursaspor atağında Belluschi'nin ceza alanındaki Ozan Tufan'a ortasında ofsayt bayrağı kalktı.
85' Bursaspor bir başka net pozisyondan daha yararlanamadı. Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda ceza alanına içinde kafalardan seken topa kale sahası içinde Ozan indirdi ve Fernandao, yakın mesafeden boş kale yerine topu üstten dışarıya gönderdi.
84' Fenerbahçe'de son oyuncu değişikliği. Alper Potuk oyundan çıkarken Bekir İrtegün oyunda.
82'Bir başka etkili gelişen Bursaspor atağında Emre'nin sol çaprazdan ceza alanına pasında Enes, topu ceza alanı içinde kontrol edip kaleye vuruşunu yaptı ama Volkan gole izin vermedi.
81'Bursaspor'da son oyunu değişikliği. Aziz Behich oyundan çıkarken Bekir Yılmaz oyuna girdi.
80'Volkan Demirel, kale vuruşunu kullanacağı sırada süre geçirince sarı kart gördü.
79'Fenerbahçe'de bir oyuncu değişikliği daha. Emmanuel Emenike'nin yerine Moussa Sow oyunda.
78'Sarı lacivertliler sol kanattan köşe vuruşu kullandı. Caner'in ön direğe ortasında Fernandao topu karşıladı.
77'Fenerbahçe'de Diego Ribas'ın yerine Caner Erkin oyuna dahil oldu.
75'Yeşil beyazlılar, rakip yarı alanın ortalarından serbest vuruş kullandı. Josue'nin ceza alanına ortasında Enes'ten önce Alves topa müdahale eden isim oldu.
74' Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda ceza alanına yapılan ortada savunma topu karşıladı.
73'Bursaspor'da Cedric Bakambu oyundan çıkarken Enes Ünal oyunda.
72'Bursaspor gole çok yaklaştı. Ceza alanı içinde topla buluşan Bakambu'nun sağ çaprazdaki Şener'e pasında Şener'in şutu savunmadan sekip kornere gitti.
71'Bursaspor'da Enes Ünal, oyuna girmek için hazırlanıyor.
70' Son bölümde tempo düşmüş durumda.Topla oynama oranlarında Fenerbahçe'nin %62'ye %38 üstünlüğü bulunuyor.
67'Yeşil beyazlılar bu kez de sağ kanattan köşe vuruşu kullandı. Josue'nin ceza alanına etkili ortasında karamboldeki topa Volkan sahip oldu.
66'Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Belluschi'nin ceza alanına ortasında Volkan topu rahalıkla kontrol etti.
65'Bursaspor'un atakları devam ediyor. Belluschi, ceza yayına kadar gelip şutunu çekmek üzereyken Egemen topa ayak koydu ve top kornere gitti.
64'Bir başka Bursaspor atağında sol kanatta topla buluşan Bakambu'nun ceza alanına ortasında Egemen topu karşıladı.
62'Orta alanda gerçekleşen ikili mücadelede Emmanuel Emenike'ye faul yapan Serdar Aziz, sarı kart gördü.
61' Sol kanattan etkili gelişen Bursaspor atağında Josue'nin ceza alanına ortasında arka direk yakınlarında Fernandao topu kontrol etmek isterken dengesini kaybedip düşünce pozisyon da sonlandı.
60' Bursaspor'da Volkan Şen oyundan çıkarken Emre Taşdemir oyunda.
59' Bursaspor beraberlik golüne çok yaklaştı. Ceza alanına sol çaprazdan sarkan Bakambu, Alves'ten sıyrılıp çapraz pozisyonda vuruşunu yaptı ama sağ direğe çarpıp dışarıya gitti.
58' Aynı kanattan kullanılan köşe vuruşunda Diego'nun ceza alanına ortasında tam bir karambol yaşandı ve topu uzaklaştıran isim Ozan Tufan oldu.
57' Sağ kanattan etkili gelişen Fenerbahçe atağında Gökhan'ın ceza alanına yerden ortasında savunma topu kornere gönderdi.
 56' Bu arada Fenerbahçe'de Emmanuel Emenike kısa süreli bir sakatlık geçirdi ama ciddi bir problemi yok ve oyuna devam edecek.
55' Paslaşılarak kullanılan köşe vuruşunun ardından Belluschi'nin ceza alanındaki Fernandao'ya ortasında top Fernandao'yu aştı.
54'Fenerbahçe yarı alanının ortalarında topla buluşan Ozan Tufan, Kuyt'tan sıyrılmak isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş.
53' Hızlı gelişen Bursaspor atağında Volkan, ceza alanı yakınlarına kadar gidip Şener ile ver-kaç yapıp ceza alanına girdi ama topu ayağında fazla tutunca kaybetti.
52' İkinci yarıya Bursaspor daha etkili başlayan taraf...
51' Yeşil beyazlılar, rakip ceza alanına yakın bir noktadan sol kanattan serbest vuruş kullandı. Volkan Şen'in ceza alanına ortasında herkesi aşan top oyun alanını terk etti. Aut.
50' Bu kez gelişen Bursaspor atağında Belluschi'nin ceza alanı dışından kaleye şutunda top kaleci Volkan'da kaldı.
 49' Fenerbahçe, 2. gole çok yaklaştı. Diego'nun ara pasında ceza alanı içi sağ çaprazında kaleci Harun ile karşı karşıya kalan Emenike'nin şutunda Harun gole izin vermedi.
48' Bu kez gelişen Bursaspor atağında sol kanattan son çizgi yakınlarına kadar inen Bakambu'nun ceza alanına ortasında Fernandao'yu aşan top oyun alanını terk etti.
47' Orta alanda topla buluşan Selçuk'un ceza alanına koşu yapan Emenike'ye ara pasında Emenike için ofsayt bayrağı kalktı.
46' Mücadelenin ikinci yarısı Fenerbahçeli oyuncuların vuruşuyla başladı.
D.A. Fenerbahçe, Emmanuel Emenike ve Bruno Alves'in attığı gollerle ilk yarıyı 2-1 önde kapattı. Bursaspor'un tek golü Fernando Belluschi'den geldi.
D.A. Bursa Atatürk Stadı'nda ilk yarıyı bitiren düdük çaldı ve ilk yarı sona erdi.
45' Kullanılan serbest vuruşta Belluschi'nin ceza alanına ortasında kaleci Volkan yükselip topun sahibi oldu.
45' Sol kanattan gelişen Bursaspor atağında Fernandao, rakibinden sıyrılmak isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş.
45' Cüneyt Çakır, ilk yarının sonuna 2 dakika ilave etti.
44' Bursaspor'da Fernando Belluschi, Mehmet Topal'a yaptığı sert faulün ardından sarı kart gördü.
43' Sağ kanattan gelişen Fenerbahçe atağında Diego'nun pasında topla buluşan Gökhan'ın ceza alanına ortasında Kuyt'ın kafa vuruşunda top kaleci Harun'da kaldı.
42' Orta alanda topla buluşan Diego, Ozan Tufan'dan sıyrılmak isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş. Bu pozisyonun ardından Cüneyt Çakır, Ozan Tufan'ı dikkatli olması konusunda uyardı.
41' Bursaspor, rakip ceza alanına yakın bir noktadan sağ kanattan serbest vuruş kullandı. Josue'nin ceza alanına ortasında Volkan çıkıp topu yumrukladı.
39' Sol kanattan gelişen Fenerbahçe atağında Alper'in ceza alanına ortasında Bursaspor savunması topu uzaklaştırdı.
38' Bursaspor, rakip yarı alanın ortalarından serbest vuruş kullandı. Josue'nin ceza alanına ortasında Şamil'in kafa vuruşunda top yandan dışarıya gitti.
37' Bursa Atatürk Stadı'nda arka arkaya goller. Bursaspor, beraberliği yakaladıktan 2 dakika sonra Fenerbahçe, bir kez daha üstünlüğü ele aldı.
36' Kullanılan serbest vuruşta Bruno Alves, topu sağ ayağıyla sol üst köşeye gönderdi ve Harun uzanmasına rağmen topa müdahale edemedi.
36' GOL! Bruno Alves
35' Bir başka Fenerbahçe atağında ceza alanının hemen dışında Diego, rakibinden sıyrılıp ceza alanına girmek isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş.
34' Gelişen Fenerbahçe atağında rakip ceza alanı dışında topla buluşan Emenike'nin sol çaprazdan kaleye şutunda top yandan dışarıya gitti.
33' Fenerbahçeli oyuncular yarı alanlarından çıkarken topu kaptırdılar ve ani gelişen Bursaspor atağında ceza alanındaki Fernandao'ya uzun gönderilen topta Fernandao, topu göğsüyle kontrol edip sol çaprazdaki Volkan Şen'e pasını verdi. Volkan'ın karşı karşıya pozisyonda vuruşunda Volkan topu çıkardı ama Belluschi boşta kalan topu kafa vuruşuyla boş kaleye gönderdi.
33' GOL! Fernando Belluschi

32' Orta alanda topla buluşan Volkan Şen, Gökhan'dan sıyrılmak isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş.
31' Yeşil beyazlı ekip sol kanattan köşe vuruşu kullandı. Josue'nin ceza alanına ortasında kafa topuna yükselen Serdar Aziz, rakibine faul yaptı.
29' Sağ kanattan gelişen Bursaspor atağında Şener'in ceza alanına ortasında top Volkan Demirel'e kadar geldi.
28' Bursaspor yarı alanında gerçekleşen kafa topu mücadelesinde Şener, yerde kaldı ve karar serbest vuruş.
27' Sarı lacivertliler, özellikle son bölümde pas oyunuyla rakip yarı alana yerleşmiş durumdaydı. O ataklardan birinde Emenike, topu ağlara gönderen isim oldu.
26' Mehmet Topal, orta alanda aldığı topla ceza alanı ön bölümüne kadar kat edip sağ çaprazdan ceza alanına giren Emenike'ye pasını verdi. Emenike'nin dar açıdan sert şutu sol köşeden ağlarla buluştu.
26' GOL! Emmanuel Emenike
25' Son bölümde Fenerbahçe, rakip yarı alanda daha fazla gözüken taraf...
24' Bu kez gelişen Fenerbahçe atağında Selçuk'un pasında ceza alanı yakınlarında topla buluşan Diego, sağ kanattaki Gökhan'a pasını attı ama top çok hızlıydı.
23' Hızlı gelişen Bursaspor atağında Volkan Şen'in savunma arkasında ara pasında Fernandao, topu sağdan bindirme yapan Şener'e bırakmak istedi ama top savunmada kaldı.
22' Bursaspor ceza alanının ön bölümünde gerçekleşen ikili mücadelede Emenike, Serdar'a faul yaptı.
21' Kullanılan serbest vuruşta Diego'nun ceza alanına ortasında savunma topu karşıladı. Atağın devamında Alper'in uzak mesafeden sert şutu üstten farklı şekilde dışarıya gitti.
20' Sağ kanattan gelişen Fenerbahçe atağında topla buluşan Kuyt, Belluschi ve Josue'den sıyrılmak isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş.
19' Kullanılan serbest vuruşta Volkan Şen'in ceza alanına ortasında savunmaya yardıma gelen Kuyt topu uzaklaştıran isim oldu.
18' Fenerbahçe ceza alanına yakın bir noktaya sağ iç koridora yüksek gönderilen topa Egemen ve Fernandao birlikte yükseldiler ama Egemen, Fernandao'ya faul yaptı.
17' Bursaspor'da Serdar Aziz, kendi yarı alanında topla buluştu ve Alper'in baskısı altında yerde kaldı ve karar serbest vuruş.
16' Son bölümde iki takım da top kaybı yapmaya başladı...Topla oynama oranlarında Fenerbahçe'nin %59'a %41 üstünlüğü bulunuyor.
14' Hızlı gelişen Fenerbahçe atağında savunma arkasına sarkan Emenikei topu alıp sol çaprazdan ceza alanına girdi ve vuruşunda golü attı ama aynı anda ofsayt bayrağı da kalktı.
13' Sağ kanattan gelişen Bursaspor atağında Vokan Şen'in ceza alanına ortasında Fernandao'dan önce Fenerbahçe savunması topu karşıladı.
12' Bir başka Bursaspor atağında rakip yarı alanın ortalarında topla buluşan Volkan Şen'in ceza alanına ara pasında Bakambu, topa gelişine vurmak istedi ama başarılı olamadı ve top Volkan'da kaldı.
11' Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Diego'nun ceza alanına ortasında Şamil'in kafasından seken top Volkan rahatlıkla kurtardı.
10' Kullanılan serbest vuruşta Josue'nin doğrudan kaleye göndermek istediği top barajdan sekip kornere gitti.
9' Cüneyt Çakır, barajdaki oyuncuları uyardı ve mesafeyi korumalarını istedi. Topun gerisinde Josue...
8' Bursaspor'da bu kez Belluschi, çalımlarla ceza alanına girmek üzereyken Kadlec'in darbesiyle yerde kaldı ve karar serbest vuruş. Michal Kadlec, maçın ilk sarı kartını gördü.
7' Kullanılan serbest vuruşta Diego'nun ceza alanına ortasında topu Harun tokatladı. Atağın devamında sol kanattan ceza alanına yapılan ortada Emenike'nin kafa vuruşunda top yandan dışarıya gitti.
6' Gelişen Fenerbahçe atağında rakip yarı alanın ortalarında sağ iç koridorda topla buluşan Diego, rakibini geçmek isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş.
5' Yeşil beyazlılar çok etkili geldi. Bakambu, topla birlikte ceza yayına kadar gidip sağ çaprazdan ceza alanına giren Volkan Şen'e pasını verdi. Volkan Şen'in dar açıdan sert şutu uzak kale direğinin hemen yanından dışarıya gitti.
4' Bursaspor, maça daha etkili başlayan taraf. Rakip yarı alanda sağ kanattan kullanılan serbest vuruşta Josue'nin ceza alanı ön bölümüne pasında Volkan Şen topu kontrol edip topu yeniden Josue'ye verdi. Josue'nin ceza alanına yerden pasında Şamil, topu alıp vuruşunu yaptı ama top üstten dışarıya gitti.
3' Bu kez sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Josue'nin ceza alanına ortasında savunma topu uzaklaştırdı.
2' Bursaspor, sağ kanattan köşe vuruşu kullandı. Volkan'ın ceza alanına ortasında savunmaya yardıma gelen Selçuk, topu ön direkte karşıladı. Atağın devamında Josue, topu ceza alanına gönderdi ama Volkan topu yine kornere gönderdi.
1' İlk düdük çaldı ve karşılaşma Bursasporlu oyuncuların vuruşuyla başladı.


STAT: Bursa Atatürk
SAAT: 20.30
HAKEM: Cüneyt Çakır

BURSASPOR: Harun, Şener, Şamil, Serdar, Aziz, Ozan Tufan, Belluschi, Josue, Volkan, Bakambu, Fernandao
TEKNİK DİREKTÖR: Şenol Güneş

FENERBAHÇE:
Volkan, Gökhan, Bruno Alves, Egemen, Kadlec, Mehmet Topal, Selçuk, Kuyt, Alper, Diego, Emenike
TEKNİK DİREKTÖR: İsmail Kartal