'Worldtour Seviyesine Çıkarmak İstiyoruz'

Bisiklet Federasyonu BaşŸkanı Emin MüftüoğŸlu, CumhurbaşŸkanlığŸı Bisiklet Turu'nu "WorldTour" seviyesine çıkarmak için çalışŸtıklarını söyledi.

MüftüoğŸlu, AA muhabirine yaptığŸı açıklamada, yarın 21 takımdan 168 sporcunun katılımıyla Alanya'dan başŸlayacak 51. CumhurbaşŸkanlığŸı Bisiklet Turu'na tamamen hazır olduklarını anlattı.
Sekiz gün sürecek turun son yıllarda önemli gelişŸim kaydettiğŸini vurgulayan MüftüoğŸlu, "CumhurbaşŸkanlığŸı Bisiklet Turu önemli bir marka haline geldi. 2004 yılında göreve geldiğŸimizde böyle bir şŸeyi hayal bile edemezdik. Artık bütün hedefimiz, turu hep birlikte 'WorldTour' seviyesine çıkarmak. Bunun için çalışŸıyoruz" diye konuşŸtu.
MüftüoğŸlu, TUR 2015'e dünyaca ünlü bisikletçilerin katılacağŸına işŸaret ederek, şŸöyle devam etti:
"Bu yıl çok önemli sporcular Türkiye'de yarışŸacak. Dünyada marka olmuşŸ şŸampiyon sporcular ülkemize gelecek. Mark Cavendish, Tom Boonen, Andre Greipel ve Mark Renshaw gibi sayılı önemli bisikletçiler, CumhurbaşŸkanlığŸı Bisiklet Turu'nu kazanmak için çaba sarf edecek. Turun geldiğŸi noktanın önemli bir işŸareti. Bu sporcuların ülkemizde yarışŸması Türkiye'nin tanıtımına çok önemli katkı sağŸlayacak."

-"Kazananı tırmanışŸ etapları belirleyecek"
Emin MüftüoğŸlu, Elmalı ve Selçuk tırmanışŸ finişŸlerinin tura büyük heyecan kattığŸını dile getirdi.
Bu etapların geçen yılki yarışŸın sonucunda belirleyi olduğŸuna dikkati çeken MüftüoğŸlu, "Bu yıl da yine bu etapları kazanan, büyük ihtimalle turun galibi olur" değŸerlendirmesinde bulundu.
MüftüoğŸlu, organizasyonda Türkiye'yi Torku şžekerspor'un temsil edeceğŸine değŸinerek, "Bu yıl iyi bir takım kurdular. Torku şžekerspor'un iyi işŸler yapacağŸını düşŸünüyorum" ifadesini kullandı.

-"Turun tanıtımına önemli katkı sağŸladı"
MüftüoğŸlu, CumhurbaşŸkanı Recep Tayyip ErdoğŸan'ın, turun tanıtım lansmanında bisiklete bindiğŸini hatırlatarak, sözlerini şŸöyle tamamladı:
"CumhurbaşŸkanımız caddede basın turuna katılarak bisiklete bindi. Turun tanıtımına önemli katkı sağŸladı. Sayın CumhurbaşŸkanımız, Türk bisikletinin geleceğŸiyle ilgili önemli bir start verdi. ǜlkemizde bisiklet sporunun gelişŸmesi, yaygınlaşŸması, bisiklet sektörünün büyümesi ve daha sağŸlıklı toplumun oluşŸması adına önemli bir starttı."
 

Kaynak: AA