Fenerbahçe, Eskişehir'de 2 puan bıraktı

Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasında Fenerbahçe deplasmanda Eskişehirspr'un konuğu oldu. 4 haftadır galip gelen lider Fenerbahçe, Es-Es karşısında sahadan beraberlikle ayrıldı.

Fenerbahçe, Eskişehir'de 2 puan bıraktı
Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasında Fenerbahçe deplasmanda Eskişehirspr'un konuğu oldu.

Eskişehir Atatürk Stadı'nda oynanan maç iki yarıda gelen karşılıklı goller neticesinde 1-1 beraberlikle tamamlandı.

Fenerbahçe maçın 33. dakikasında Mustafa Yumlu'nun kendi kalesine attığı golle 1-0 öne geçse de 80'de Emre Güral'ın golüne engel olamadı ve mücadele 1-1 bitti.

Bu beraberlik sonucu Fenerbahçe puanını 60 yaptı. Eskişehirspor ise 31 puana yükseldi. Ligin 29. haftasında Fenerbahçe sahasında Balıkesirspor'u ağırlayacak. Eskişehirspor ise deplasmanda Başakşehir ile karşılaşacak.

VOLKAN REKOR KIRDI

Spor Toto Süper Lig'de, deplasmanda Eskişehirspor ile karşılaşan Fenerbahçe'de, Caner 200., Sow ise 100. maçına çıktı. Eskişehirspor karşısında sarı-lacivertli formayla 294. karşılaşmaya çıkan kaleci Volkan Demirel ise eski kalecilerden Rüştü Reçber'i yakaladı. Volkan, Rüştü ile birlikte Süper Lig'de Fenerbahçe formasını en fazla giyen kaleci oldu.

VALİ'DEN JEST

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, 12 yaşındaki lösemi hastası Melih Yavaş'ın Fenerbahçe maçını birlikte izleme isteğini geri çevirmedi. Vali Tuna, Yavaş ile birlikte Eskişehirspor-Fenerbahçe maçını protokol tribününden izleyerek Tuna'nın isteğini yerine getirdi. Lösemi hastası Melih Yavaş, valinin bir süre önce kendisini evinde ziyareti sırasında bu istekte bulunmuştu.

EV SAHİBİ İYİ GELDİ

Ligin zirvesinde yer alan ve rakipleri arasında haftanın ilk maçını oynayan Fenerbahçe mutlak galibiyet parolası ile sahaya çıktı. Eskişehirspor karşısında ilk yarıda istediklerini sahaya yansıtmakta zorlanan Sarı-Lacivertli ekip Caner-Sow-Webo üçlüsü ile hücum varyasyonları denedi.

Dakikalar 14'ü gösterirken Fenerbahçe gole yaklaştı. Gökhan, ceza alanı sağ yan çizgisinden, ceza alanına girip sol çaprazdaki Sow'a pasını verdi. Sow'un yerden de seken topa gelişine vuruşunda top üstten auta gitti. 26. dakikada ise kullanılan serbest vuruşta ceza alanına yapılan ortayı Fenerbahçe savunması karşıladı. Atağın devamında Sezer'in kaleye şutunda kaleci Volkan topun sahibi oldu. Pozisyondan bir dakika sonra ise sağ kanattan etkili gelişen Eskişehirspor atağında son çizgiye kadar inen Kamil'in ceza alanına ortasında Kaan topa gelişine vurdu ama top üstten dışarıya gitti.

ATAKLARDAN SONRA GOL GELDİ


33. dakikada soldan Alper'in pasıyla ceza alanına giren Hasan Ali Kaldırım kale ağzına yerden bir pas çıkardı. Sezgin'in, kaleci Ali Şaşal'ın önünden uzaklaştırmak istediği top takım arkadaşı Mustafa Yumlu'ya çarptı ve ağlarla buluştu. Ev sahibi ekip adına bu talihsiz anın ardından Fenerbahçe 1-0 öne geçti.

İKİNCİ YARIDA TEK KALE

Eskişehirspor ilk yarıda yediği talihsiz golün ardından ikinci yarıda adeta tek kale futbol oynadı. Sağlı-sollu ataklarla gelmesine karşın maçın son bölümüne kadar Volkan Demirel'i geçemeyen Eskişehirspor bu yarıda Sezer Öztürk'ü de sakatlığa kurban verdi.

Maçın 51. dakikasında kullanılan köşe vuruşunda Kaan'ın ortasını Mustafa Yumlu kafayla sektirdi. Sezer müsait durumda rövaşata ile vurmak istedi ama başarılı olamadı. 59. dakikada ortalık karıştı. Eskişehirspor atağında sağdan gelen ortaya Mustafa Yumlu kafayı vurdu. Volkan Demirel uzandı ancak topu sektirdi. Mori kayarak bir vuruş daha yapmak istedi ancak Volkan ikinci hamlede topun sahibi oldu. Bu pozisyonda Mori, Volkan'a darbede bulundu ve Volkan Arjantinli yıldıza sert bir tepki gösterdi.

MÜTHİŞ BİR GOL GELDİ


Mücadelenin 68. dakikasında Eskişehirspor atağında Causic ceza alanı içinde seken topa şık bir vole vurdu. Volkan Demirel müthiş bir refleksle topu tokatladı ve kornere gönderdi. Kullanılan kornerden ev sahibi ekip sonuç alamadı.

Baskısını artıran Eskişehirspor 80. dakikada aradığı golü buldu. İkinci yarıda oyuna giren Emre Güral, ceza alanı dışından sol ayağı ile adeta bir füze gönderdi. 90 diye tabir edilen bölgeye giden topu çıkarmak için Volkan Demirel'in çabaları işe yaramadı ve maça denge geldi: 1-1.

VOLKAN İPTEN ALDI


Maçın 90+2. dakikasında Eskişehirspor inanılmaz bir gol kaçırdı. Sağdan süratle ceza alanına giren Serdar Özkan çaprazdan sert bir şut çıkardı. Uzak köşeye giden topu Volkan Demirel parmak uçlarıyla çıkarmayı başardı ve takımını mutlak bir yenilgiden aldı.

STAT:
Atatürk

SAAT: 19.00

HAKEM: Mustafa Kamil Abitoğlu

ESKİŞEHİRSPOR:
Ali, Kamil, Mustafa Yumlu, Sezgin, Özgür, Causic, Toko, Kaan, Lawal, Sezer, Mori

TEKNİK DİREKTÖR: Michael Skibbe

FENERBAHÇE:
Volkan, Gökhan, Alves, Bekir, Caner, Mehmet Topal, Emre, Alper,Hasan Ali, Sow, Webo

TEKNİK DİREKTÖR: İsmail Kartal

ESKİŞEHİRSPOR: 1-FENERBAHÇE: 1

GOLLER: Mustafa Yumlu (K.K) 33'
Emre Güral 80'

CANLI ANLATIM:

MAÇ SONA ERDİ
90'
Fenerbahçe'nin baskısı devam ediyor. Sağ kanattan Gökhan'ın ceza alanına ortasında kaleci Ali topun sahibi oldu.
90' Fenerbahçe rakip ceza alanı yakınlarından serbest vuruş kullandı. Hasan Ali'nin ortasında savunma topu karşıladı.
90 'Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda ceza alanına yapılan ortada savunma topu karşıladı.
90' Ev sahibi ekip gole yine çok yaklaştı. Serdar, ceza alanına sağ çaprazdan girdi ve uzak köşeye şutunu çekti ama son anda Volkan topu kornere gönderdi.
90' Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Kaan'ın ceza alanına ortasında Volkan çıkıp topun kontrolünü sağladı
90'
Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Kaan'ın ceza alanına ortasında Volkan çıkıp topun kontrolünü sağladı.
90' Eskişehirspor gole çok yaklaştı. Kaan ceza alanına sağ çaprazdan girip kale sahasındaki arkadaşına topu çıkardı ama son anda Hasan Ali topu kornere gönderdi.
90' Maçın sonuna 6 dakika ilave edildi.
89' Eskişehirspor'da Sezgin Coşkun'un yerine Diego Angelo oyunda.
89' Eskişehirspor'da Sezgin Coşkun bir sakatlık geçirdi ve şu anda tedavisi yapılıyor. Sezgin, sedyeyle oyun alanının kenarına götürüldü.
88' Fenerbahçe'de Kuyt, rakip yarı alanda Özgür'den topu kaptığı gibi ceza alanına girip topu Sow'a gönderdi. Sow'un vuruşunda yakın mesafeden Ali topu kurtarmayı başardı.
87'
Fenerbahçe'de Alper Potuk'un yerine Emmanuel Emenike oyuna dahil oldu.
86' Fenerbahçe beraberlik golünün ardından biraz daha risk almaya başladı. Emmanuel Emenike birazdan oyuna girecek.
85' Eskişehirspor'da bu kez Kaan Kanak uzak mesafeden kaleye şutunu çekti ama Volkan topu iki hamlede kontrol etti.
84'
Bu kez gelişen Fenerbahçe atağında Selçuk'un sol kanattan ceza alanına ortasında Eskişehirspor savunması topu karşıladı.
83' Bir başka Eskişehirspor atağında rakip yarı alanın ortalarında topla buluşan Emre, Mori'ye ara pası atmak istedi ama başarılı olamadı.
81'
Emre Güral, attığı golün ardından formasını çıkarttığı için sarı kart gördü.
80' Eskişehirspor beraberliği yakaladı. Rakip ceza alanı dışında topla buluşan Emre'nin uzak mesafeden sol ayağıyla sol üst köşeye etkili şutunda topu ağlarla buluşturdu.
80' GOL! Emre Güral
78
' Eskişehirspor son bölümde baskılı oynuyor ama Fenerbahçe savunması ve özellikle kaleci Volkan yerinde müdahalelerle gol şansı vermiyorlar.
77' Fenerbahçe karşı atağında Gökhan'ın sağ kanattan ceza alanına etkili ortasında savunmada Sezgin topu karşılayan isim oldu.
76' Sağ kanattan gelişen Eskişehirspor atağında Serdar'ın ceza alanına etkili ortasında savunma topu karşıladı.
75'
Emre Gürol, rakip yarı alanda yaptığı baskıyla topu kazanıp ceza alanına ortasını yaptı ama yine Mori'den önce Volkan topun sahibi oldu.
74' Fenerbahçe'de ise Emre Belözoğlu'nun yerine Selçuk Şahin oyunda.
73' Eskişehirspor'da Nzuzi Toko'nun yerine Emre Güral oyunda.
72' Gelişen Eskişehirspor atağında rakip yarı alanı ortalarında topla buluşan Serdar'ın ceza alanına yükselttiği topa Mori hareketlendi ama top Volkan'da kaldı.
71' Sağ kanattan etkili gelişen Fenerbahçe atağında Gökhan'ın son çizgi yakınlarından ceza alanına ortasında Sow topa yükseldi ama dokunamadı.
68'
Eskişehirspor'da Sezer Öztürk'ün yerine Serdar Özkan oyunda.
67' Sağ kanattan köşe gönderi yakınlarından uzun kullanılan taç atışı sonrasında Causic'in kaleye etkili şutunda Volkan son anda topu kornere gönderdi.
66' Kullanılan serbest vuruşta Kaan'ın ceza alanına ortasında barajdan seken top taca gitti.
65' Gelişen Eskişehirspor atağında Mori, ceza alanı sağ yan çizgisinden ceza alanına girmek isterken Bekir'in darbesiyle yerde kaldı ve karar serbest vuruş.
63'
Eskişehirspor'un baskılı oyununun ardından tempo bu dakikalarda düşmüş durumda.
62' Eskişehirspor sağ kanattan bir köşe vuruşu daha kullandı. Sezer'in ceza alanına ortasında savunma topu karşıladı.
60'
Volkan Demirel, bu pozisyonun ardından oldukça sinirlendi ama hakem oyuncuları yatıştırdı.
59' Sol kanattan kullanılan köşe vuruşu sonrasında savunma topa müdahale etti. Sağ kanada açılan topta Toko, bir orta daha yaptı ama top yine diğer kanada gitti ve topu alan Sezer'in kale sahasına ortasında Mustafa'nın kafa vuruşunda Volkan topu zor da olsa kontrol etti ama Mori, topa hareketlenmek isteyince Volkan'a müdahale etti ve faul yaptı.
58'
Eskişehirspor, rakip yarı alanının ortalarından sağ iç koridordan serbest vuruş kullandı. Kaan'ın ceza alanına ortasında Bekir, topa oldukça kritik bir noktada müdahale etti ve top kornere gitti.
57' Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Caner'in ceza alanına ortasında kafalardan seken top oyun alanının dışına gitti. Aut.
56' Sarı lacivertliler bu kez sağ kanattan geldi. Caner'in ceza alanına ortasında Mustafa Yumlu, topu kornere gönderdi. Bu arada Mori oyunda.
55'
Sol kanattan gelişen Fenerbahçe atağında Hasan Ali'nin pasında topla buluşan Sow'un ceza alanına ortasında Caner'den önce savunma topu karşıladı.
54' Eskişehirspor'da Funes Mori, bir sakatlık geçirdi ve şu an tedavisi için oyun alanının kenarına gidiyor.
53' Çok ani gelişen Fenerbahçe atağında rakip ceza alanı yakınlarında topu alan Sow, sağ çaprazdan ceza alanına girip şutunu çekti ama top üstten dışarıya gitti.
52' Siyah kırmızılılar, sağ kanattan bir köşe vuruşu daha kullandı. Kaan'ın ön direk yakınlarına ortasında Mehmet Topal, topu önce kontrol etti ve ardından uzaklaştırdı.
51' Aynı kanattan kullanılan köşe vuruşunda Kaan'ın ortasında Mustafa Yumlu'nun kafasından seken topa Sezer müsait durumda vurmak istedi ama başarılı olamadı.
50' Yine sol kanattan gelişen Eskişehirspor atağında Özgür'ün son çizgi yakınlarından ceza alanına çevirmek istediği top Gökhan'ın müdahalesiyle kornere gitti.
49' Bir başka Eskişehirspor atağında Sezer, ceza alanı sol yan çizgisinden ceza alanına girip ortasını yaptı ama savunma topu karşıladı.
48' Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Sezer'in ceza alanına ortasında Volkan topu yumruklayarak uzaklaştırdı.
47' Sol kanattan gelişen Eskişehirspor atağında Özgür'ün pasında topla buluşan Kaan'ın ceza alanına ortasında Alves topu karşıladı. Atağın devamında Eskişehirspor korner kazandı.
46'
Karşılaşmanın ikinci yarısı Eskişehirsporlu oyuncuların vuruşuyla başladı.

İlk yarı sona erdi

45'
İlk yarının son anlarında tempo oldukça düşmüş durumda. İlk yarıya 1 dakika ilave edildi.
44' Eskişehirspor kalecisi Ali'nin kendisine atılan geri pasın ardından rakip yarı alana uzun gönderdiği topta Mori için ofsayt bayrağı kalktı.
42'
Eskişehirspor yarı alanının ilk metrelerinde Sow, Kaan'a faul yaptı
41' Sağ kanattan gelişen Eskişehirspor atağında son çizgi yakınlarında topla buluşan Kamil'in ceza alanına yükselttiği top herkesi aştı. Ardından yerden seken topu Alper uzaklaştırdı.
40' Bu arada Eskişehirspor'da Kaan Kanak, bir sakatlık geçirdi ve oyun alanı içinde tedavisi yapılıyor.
39' Aynı kanattan kullanılan köşe vuruşunda Sezer'in ceza alanına ortasında savunma topu karşıladı. Atağın devamında Sezer bir orta daha yaptı ama Volkan için kolay bir top oldu.
38'
Sağ kanattan gelişen Eskişehirspor atağında Kaan'ın pasında topla buluşan Mori, Hasan Ali'nin baskısı altında orta yapmak istedi ama top Hasan Ali'ye çarpıp kornere gitti.
37' Sarı lacivertliler sağ kanattan köşe vuruşu kullandı. Caner'in ceza alanına ortasında top kaleci Ali'de kaldı.
36' Eskişehirspor deplasmanında 1-0 önde olan Fenerbahçe, skorda üstün olmasına rağmen rakip kaleye henüz isabetli şut çekmedi.
35' Bir başka Fenerbahçe atağında Hasan Ali'nin ceza alanına ortasında savunma topu karşıladı. Atağın devamında Webo'nun ceza alanına çevirdiği top kaleci Ali'de kaldı.
33' GOL Sol kanattan gelişen Fenerbahçe atağında Hasan Ali, ceza alanı içi son çizgi yakınlarına kadar gidip kale sahasına topu çevirdi. Sezgin'in uzaklaştırmak istediği top Mustafa Yumlu'ya çarptı ve ağlarla buluştu.
33'
Kullanılan serbest vuruşta Sezer'in ceza alanına ortasında kafalardan seken topu Volkan kontrolü altına aldı
32'
Fenerbahçe yarı alanının ortalarında hafif sol çaprazda topla buluşan Sezer, rakibinden sıyrılmak isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş.
31' Orta alanda kapılan top sonrasında ani bir atak şansı yakalayan Eskişehirspor'da Toko'nun pasında sol iç koridorda topla buluşan Mori, ceza alanı ön bölümüne kadar topu sürüp şutunu çekti ama Volkan için kolay bir top oldu
30'
Bir başka Eskişehirspor atağında rakip yarı alanın ortalarında hafif sağ çaprazda topla buluşan Kaan'ın ceza alanına uzun gönderdiği topa Alves müdahale etti ve ardından Volkan topun sahibi oldu.
29'
Eskişehirspor, rakip ceza alanına yakın bir noktadan sağ çaprazdan serbest vuruş kullandı. Kaan'ın doğrudan kaleye vuruşunda top Volkan'ın kucağında kaldı.
28'
Fenerbahçe karşı atağında Caner'in şık pasında topla buluşan Gökhan'ın sağ kanattan ceza alanına ortasında savunma topu uzaklaştırdı.
27'
Sağ kanattan etkili gelişen Eskişehirspor atağında son çizgiye kadar inen Kamil'in ceza alanına ortasında Kaan topa gelişine vurdu ama top üstten dışarıya gitti.
26'
Kullanılan serbest vuruşta Sezgin'in ceza alanına ortasında savunma topu karşıladı. Atağın devamında Sezer'in kaleye şutunda kaleci Volkan topun sahibi oldu.
25' Yine Fenerbahçe yarı alanında bu kez Lawal, Emre'den sıyrılmak isterken yerde kaldı ve karar bir kez daha serbest vuruş.
24' Fenerbahçe yarı alanında topu alan Mehmet Topal, Lawal'in baskısı sonucu yerde kaldı ve karar serbest vuruş.
22'
Kullanılan serbest vuruşta Caner'in doğrudan kaleye gönderdiği şut Ali'nin kontrolünde oyun alanını terk etti.
21'
Rakip yarı alanda yapılan baskıyla topu kazanan Fenerbahçe'de Alper, ceza alanı dışı sol çaprazında Causic'in darbesiyle yerde kaldı ve karar serbest vuruş.
20'
Sağ kanattan gelişen Fenerbahçe atağında Gökhan, son çizgi yakınlarına kadar gitti ama Özgür topa yatarak müdahale etti.
19' Fenerbahçe yarı alanında gerçekleşen ikili mücadelede Toko, Mehmet Topal'a faul yaptı.
18' Gelişen Fenerbahçe atağında Emre'nin sol kanattan ceza alanına koşu yapan Hasan Ali'ye uzun pasında ofsayt bayrağı kalkt
17' Geride kalan bölümde topla oynama oranlarında %69'a %31 üstünlüğü bulunuyor. Tempo düşmüş durumda.
15'
Sarı lacivertlilerin bir başka atağında Caner'n uzak mesafeden kaleye şutunda top kaleci Ali'de kaldı.
14' Fenerbahçe'nin gole yaklaştığı an. Gökhan, ceza alanı sağ yan çizgisinden ceza alanına girip sol çaprazdaki Sow'a pasını verdi. Sow'un yerden de seken topa gelişine vuruşunda top üstten dışarıya gitti.
13' Gelişen Fenerbahçe atağında Webo'nun pasında ceza alanına giren Caner, ceza alanı içi sağ çaprazından şutunu çekmek üzereyken Lawal son anda topa müdahale etti.
12 'Sağ kanattan gelişen Eskişehirspor atağında Kaan, son çizgi yakınlarında Hasan Ali'den sıyrılmak isterken rakibine faul yaptı.
10' Orta alanda gerçekleşen ikili mücadelede bu kez Mehmet Topal, Lawal'e faul yaptı.
9' Kullanılan serbest vuruşta Sezer'in ceza alanına ortasında savunmada Bekir topu uzaklaştırdı.
8' Fenerbahçe yarı alanının ortalarında topla buluşan Sezer, Emre'den sıyrılmak isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş.
7' Eskişehirspor tribünleri takımlarına büyük destek veriyor.
6' Orta alanda gerçekleşen ikili mücadelede Causic, Caner'e faul yaptı.
5' Eskişehirspor karşı atağında Sezer'in pasında sol kanattan ceza alanına giren Kaan, çalım atmayı düşününce topu kaybetti.
4' Etkili gelişen Fenerbahçe atağında Alper'in pasında Sow, sol çaprazdan ceza alanına girip topu içeriye çevirdi ama savunma topu karşıladı.
3' Gelişen Eskişehirspor atağında Mori, sağ kanattan aldığı topla ceza alanına girip dar açıdan şutunu çekti ama top yan ağlarda kaldı.
2' Sol kanattan gelişen Fenerbahçe atağında Caner'in ceza alanına ortasında savunma topu karşıladı.
1' İlk düdük çaldı ve karşılaşma Fenerbahçeli oyuncuların vuruşuyla başladı.