Trabzonspor'dan UEFA'ya başvuru

Trabzonspor Kulübü, Fenerbahçe'ye ek ceza verilmesi için UEFA'ya başvurduğunu açıkladı.

Bordo-mavili kulübün internet sitesinden yayımlanan açıklamada, 2010-2011 sezonunda UEFA, Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS) İsviçre Federal Mahkemesi tarafından da 'Türkiye'de şike yapıldığının' tespit edildiği, ancak bununla ilgili Türkiye Ligi'nde herhangi bir kulübe ceza verilmediği belirtildi.

Bu konuda bordo-mavili kulübün, 9 Mayıs 2014'te UEFA ve FIFA'ya yaptığı şikayet üzerine Türkiye Futbol Federasyonu ve Fenerbahçe Kulübü hakkında soruşturma açıldığı hatırlatılan açıklamada, sürecin halen UEFA nezdinde sürdüğü, FIFA'nın da UEFA kararının ardından durumu değerlendireceğini kulübe bildirdiği ifade edildi.

Şike yapan kişiler hakkındaki soruşturmanın devam ettiğinin de UEFAtarafından kulübe bildirildiği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

'Ülke futbolu hakkında bu hayati önemdeki gelişmeler yaşanırken yetkili makamlar konuyu ısrarla görmezlikten gelmektedirler. CAS kararları ile yeni bir durum ortaya çıkmıştır. 2010-2011 sezonunda Fenerbahçe'nin şike yaptığı CAS kararıyla sabittir. UEFA, şike nedeniyle Fenerbahçe Kulübü'nü 2 sene süresince UEFA kupalarına katılmaktan men etmiştir. 11 Nisan 2014 tarihli CAS kararında belirtildiği üzere Fenerbahçe Kulübü 2011 senesinde oynadığı 4 maçta şike yapmıştır. Bu 4 maç, Gençlerbirliği, Ankaragücü, İstanbul Büyükşehir Belediyespor ve Sivasspor maçlarıdır.