Wushu 23 Nisan Fuarında

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 23 Nisan şenlikleri birbirinden ilginç spor branşlarının gösterisine sahne oluyor.


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen, 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği Eğitim ve Eğlence Fuarı daha ilk günden birbirinden eğlenceli spor branşlarının gösterisine sahne oldu. Özellikle Çin savunma sporu Wushu’ya ilgi yoğundu. Uluslararası İnterteks Fuar alanını dolduran çocuklar kendileri için hazırlanan sahada gönüllerince spor yaptılar.

Çin savunma sporlarının genel adı olan Wushu daha ilk günden çocukların gözdesi haline geldi. Hem ruhu hem de bedeni dinlendirme özelliğine sahip Wushu en başta çocuklara zor geliyor. Ama çocuklar öğrenince büyük keyif alıyor ve Wushu alanından ayrılmak istemiyorlar.

Spor branşlarından biri olan Hokey’e de farklı yaşlardan çocukların ilgisi çok yoğun. Özellikle anaokulu öğrencilerinin hokey alanında spor yapması görülmeye değerdi. Eğitmenler aynı zamanda; çim, buz ve su altı hokeyi hakkında da çocuklara bilgi vermeyi ihmal etmiyor.

Dünyanın en eski spor branşlarından biri olarak kabul edilen Tekvando alanı ise doldu taştı. Eğitmenler eşliğinde Tekvando sporunun hareketlerini deneyen çocuklar uzun süre bu alandan ayrılamadı.Tekvando alanında eğitmenler 4 gün boyunca çocuklara bu spor hakkında hem bilgi vermeye hem de hareketleri öğretmeye devam edecekler.

Çocuklar, İnterteks Fuar Alanı’nda; Wushu, Tekvando, Judo, Boks, Futbol, Ponny Club, Bahçe Satrancı, Masa Tenisi, Rodeo, Dart Panosu, Badminton, Eskrim, Eğlenceli Atletizm, KOÜ BESYO Çocuk Performans Labarotuvarı, KOÜ BESYO Kürek Simülatörü, Hokey, Halter, Jimnastik, Trambolin, Güreş, Motosiklet, Basketbol ve Duvar Tenisi gibi sporları yapabilecekleri alanlar bulunuyor.

Kaynak: İHA