Voleybolda derbi öncesi olay

Bayanlar Voleybol 1. Lig final etabında, Galatasaray Daikin-Fenerbahçe Grundig maçı öncesinde, iki takım taraftarları arasında çıkan gerginlik nedeniyle tribünlerin boşaltılmasına karar verildi.

Voleybolda derbi öncesi olay
İzmir Atatürk Voleybol Salonu'nda saat 19.30'da başlaması planlanan Galatasaray Daikin-Fenerbahçe Grundig müsabakası öncesinde, Fenerbahçeli seyircilerin Alsancak tarafındaki üst tribüne gelmesinin ardından iki takım taraftarları arasında gerginlik yaşandı.

Karşılıklı olarak çeşitli yabancı maddelerin atıldığı gerginlikte, taraftarlar birkaç koltuk kırarak, birbirlerine fırlattı. Bu sırada Galatasaray tribününden salona inerek, Fenerbahçe tribününe doğru giden bir taraftar fark edildikten sonra güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındı.

Yaşanan gerginlik sırasında bir sivil polis memuru da atılan yabancı bir cisim nedeniyle başından hafif yaralandı.

Bu olayların ardından salonun boşaltılmasına karar verildi.

İlk olarak Volley Hotel tarafındaki tribünde yer alan Galatasaraylı taraftarlar salon dışına çıkarıldı. Galatasaraylı taraftarların salon dışına çıkarken tribün arkasındaki bazı camları kırdığı, bu sırada bir polis memurunun da elinden hafif yaralandığı bildirildi.

Sarı-kırmızılı seyircilerin salon dışında güvenlik güçlerine yabancı madde atması nedeniyle polis ekiplerinin TOMA ile gruba müdahale ettiği öğrenildi.

Maçın seyircisiz oynanacağı anons edilerek, Fenerbahçeli taraftarların da dışarı çıkarılacağı duyuruldu.

Erkekler Voleybol 1. Lig klasman etabında, 18 Nisan tarihinde yine İzmir'de oynanan Fenerbahçe ile Beşiktaş arasındaki karşılaşma öncesinde çıkan olaylar nedeniyle tribünler tamamen boşaltılmıştı. Bu karşılaşmadan önce Alsancak'ta iki takım taraftarları arasındaki bıçaklı kavgada ise 2 kişi yaralanmıştı.

Kaynak: AA