Mourinho'nun gözü onda!

Transfer piyasasının suskun takımı Chelsea için önemli bir iddia ortaya atıldı.

Son dönemde Manchester City, Manchester United, Liverpool, Arsenal gibi takımların gelecek sezon kimleri transfer edeceği ile ilgili çok sayıda haber yapılırken Chelsea genelde geri planda kalmıştı. İspanyol medyası ise güne flaş bir Chelsea haberine imza atarak başladı.

As gazetesinin haberine göre Chelsea Sportif Direktörü Michael Emenalo, geçen haftaki Malaga – Atletico Madrid maçını stattan canlı izleyerek Koke’yi takip etti.

Fakat Chelsea’nin bu transferde işi hiç de kolay değil. 12 yaşından bu yana Atletico Madrid forması giyen ve kulübe bağlılığı üst düzeyde olan 23 yaşındaki orta sahanın takımdan ayrılmak gibi bir düşüncesi yok. Yıldız oyuncu ayrıca sözleşmesini sezon başında 2019 yılına kadar uzatmıştı. Kulüpten aldığı yıllık ücret ise yaklaşık 6 milyon euro.

Bu transferin gerçekleşmesinin tek ihtimali Koke’nin sözleşmesindeki 60 milyon euroya serbest kalır maddesi. Chelsea ise bu ücreti düşürmek için takımda mutsuz olan ve eski bir Atleticolu Filipe Luis’i takasta kullanmayı planlıyor. Mourinho, Azpilicueta'nın yüksek forma grafiği nedeniyle Filipe'yi genelde yedek kulübesinde bekletiyor.

Koke’nin Atletico Madrid için önemi oldukça kritik. 4-4-2 düzeninin solunda forma giyen İspanyol oyuncu özellikle kullandığı etkili duran toplarla takımının gollerle büyük bir pay sahibi.