Uluslararası Ödüllü Satranç Turnuvası Ordu'da

"Ordu Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Ödüllü Satranç Turnuvası" 23-26 Nisan 2015 tarihleri arasında Ordu'da yapılacak.


Ordu Büyükşehir Belediyesi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Türkiye Satranç Federasyonu ve Ordu Büyükşehir Kent Konseyi iş birliği ile Ordu'da düzenlenecek olan "Uluslararası Ödüllü Satranç Turnuvası" tanıtımı için basın toplantısı düzenlendi.

Ordu Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda düzenlenen basın toplantısına Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Çöpoğlu, Ordu Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Atilla Tatar ve Türkiye Satranç Federasyonu Ordu İl Temsilcisi Zeki Demircan katıldı.

Düzenlenen toplantıda turnuva hakkında bilgiler verildi.

ÇÖPOĞLU: "500'E YAKIN SPORCU KATILACAK"
Turnuvanın Ordu'da ilk olduğunun altını çizen Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Çöpoğlu, turnuvanın kapsamı, katılımcılar ve ödüller hakkında bilgiler verdi. İl dışından ve farklı ülkelerden birçok satranç sporcusunun turnuvaya katılacağını ifade eden Çöpoğlu, "Ordu Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Ödüllü Satranç Turnuvası'na Ordu ili dışında 22 il ve 5 ülke’den 500 yakın satranç sporcusu kayıt yaptırdı. Turnuvaya kayıt yaptıran illerin başında Ordu olmak üzere, Artvin, Trabzon, Giresun, Gümüşhane, Tokat, Samsun, Çorum, Sivas, Bolu, Zonguldak, İstanbul, Ankara, Kırıkkale, Konya, İzmir, Bilecik, Denizli, Eskişehir, Kahramanmaraş, Adana, Siirt ve Adıyaman illerinden toplamda 23 ilden kayıt yaptırıldı. Ayrıca Ukrayna, Gürcistan, İran, Azerbaycan ve Nahçıvan’dan da uluslararası düzeyde Grand Master (GM) ve İnternatıonal Master (IM) satranç sporcuları turnuvamıza kayıt yaptırmışlardır" dedi.

DERECE YAPANLARA ÖDÜLLER VERİLECEK
23-26 Nisan tarihlerinde düzenlenecek turnuvada 4 kategoride yarışmaların yapılacağını vurgulayan Çöpoğlu, genel kategoride dereceye girenlere nakdi ödüller verileceğini söyledi.

Turnuva boyunca internet üzerinden canlı yayın yapılacağını da aktaran Çöpoğlu, "Ülkemizde satranç sporu ile ilgili belediyelerin desteklediği bu ölçekteki organizasyonların sayısı bir elin parmakları kadardır. Turnuvamızı katılacak sporcular minik, küçükler, yıldızlar ve genel olmak üzere 4 ayrı kategoride yarışacak, yarışmalarda genel kategorisinde dereceye girenlere nakdi, diğer kategorilerde derece yapanlara ise tablet bilgisayar, satranç takımı, satranç kitabı, kupa ve madalya gibi ödüller verilecek" diye konuştu.

23 Nisan 2015 Perşembe günü saat 12.00’de teleferik alanından turnuvanın yapılacağı otele ulaşım hizmetinin Büyükşehir Belediyesi tarafından sağlanacağını ifade eden Çöpoğlu, diğer günlerdeki ulaşım saatlerinin ise turnuva salonunda ilan edileceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: İHA