Ordu İzcileri, 'çanakkale Milli Bilinç Kampı’na Gidiyor

Ordu İzcileri, Türkiye İzcilik Federasyonu (TİF) tarafından 22-26 Nisan 2015 tarihleri arasında düzenlenecek uluslararası “Çanakkale Milli Bilinç Kampı"na gidiyor.


Ordu İdeal Gençlik, Ordu Gençlik ve İzcilik Kulübü, Ünye Çevre Eğitim Kültür Spor ve İzcilik Kulübü, Merkez Spor Kulübü, Aybastı Gençlik ve İzcilik Kulübü ve Fatsa Çevre Eğitim Kültür Spor ve İzcilik Kulübü İzcileri ile birlikte toplam 300'ün üzerinde izci Çanakkale 100. yılında Milli Bilinç Kampı'na Katılacak.

İzciler kamp süresince telsizcilik, ilkyardım gibi çok sayıdaki istasyon faaliyetlerinin yanı sıra, “Dedeciğim ben geldim” sloganıyla yaklaşık 17 kilometrelik “57. Alay Yolu” yürüyüşü gerçekleştirecek.

Türkiye İzcilik Federasyonu Ordu İl Temsilcisi Dr. Selim Akçay, Çanakkale’nin Gelibolu yarımadasındaki Eceabat ilçesi, Kocadere köyü civarında gerçekleşecek kampa, toplamda yaklaşık 11 bin izcinin katılmasını beklediklerini kaydetti.

Ordu’dan 300 izcinin Çanakkale Milli Bilinç Kampı'na katılacağını belirten Akçay, şunları söyledi:
“Ordu’da izcilik faaliyetlerimiz yoğun bir şekilde devam etmektedir. Şu anda 2 binin üzerinde izcimiz vardır. Türkiye İzcilik Federasyonu'na bağlı 7 Kulüp ve Milli Eğitim İzci Ünitelerimiz vardır. Geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da Çanakkale Milli Bilinç Kampı'na Ordu izcileri olarak yüksek bir katılım sağlamaktayız. 6 kulübümüze bağlı 300 üzerinde izci çocuklarımızı, ana babalarının huzurunda kınalar yakılıp, dualarla uğurlanacaklar. Yolda yapılan programlarla Çanakkale ruhuna hazırlanacaklar. Atalarımızın vatan millet ve maneviyat uğruna verdiği destansı mücadeleyi yerinde yaşayarak hissedip, milli ve manevi duygularla donanarak evlerine geri dönecekler. Çanakkale Milli Bilinç Kampı'na desteklerinden dolayı Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Enver Yılmaz, Ordu Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Ömer Yılmaz, ve Altınordu Belediye Başkanımız Engin Tekintaş, Ordu İl Emniyet Müdürlüğü ve tüm izci aileleri, liderlerimize ve Ordu halkımıza teşekkür ederim.”

Kaynak: İHA