'Büyük Altay' Artık Spor Toto 3. Lig'de

Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup'ta bitime 2 hafta kalan Spor Toto 3. Lig'e düşen Altay'da kulüp başkanı Aslan Savaşan, "Altay'ın artık kişilerle değil, bütün camianın bir araya gelip bu girdaptan çıkması gerekir" dedi.

Savaşan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu sezon sportif başarı sağlayamadıklarını ve Spor Toto 3. Lig'e düştüklerini kaydetti.

Kiracısı konumunda oldukları Alsancak Stadı'nın depreme dayanaksız olduğu gerekçesiyle sezon başında müsabakalara kapatıldığını hatırlatan Savaşan, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bu nedenle maçlarımızı Menemen, Turgutlu gibi farklı yerlerde oynadık. Alsancak Stadı'nın elimizden alınmasıyla gelir kaybına da uğradık. Sportif alan dışında bütün vecibelerimizi yerine getirdik. Sportif başarı gelmeyince talihsizce bir düşüş yaşadık. Altay'ın artık kişilerle değil, bütün camianın bir araya gelip bu girdaptan çıkması gerekir. Altay'ın 1 lira geliri yok ancak 18 milyara varan borcu var. Bu borç geçmişten gelen bir miktar. Bu sezon bizim ne futbolcuya, ne kamuya, ne personele ne de piyasaya 1 lira borcumuz yok."
-Eski başkanların görüşleri
Altay Kulübü'nün eski başkanlarından Ahmet Taşpınar, Altay'ın Spor Toto 3. Lig'e düşmesinin sadece bu sene yapılan hatalardan kaynaklanmadığını söyledi.

"Bu süreçte hepimizin hataları var" diyen Taşpınar, şöyle konuştu:
"Düştüğümüz durum Türkiye'deki tüm futbolseverleri üzdü. Altay'ın tarihi ortada. Gerekli dersleri çıkarmazsak, kendimizi sorgulamazsak işin sonu amatöre kadar gider. Eski başkanlar olarak iki haftadır toplanıyoruz, sorunlar ortada ekonomik yönden sorunlar var. Bu sadece Altay'ın değil, Türkiye'deki futbol kulüplerinin sorunu. Gelir gider dengesi olmayınca bu son kaçınılmaz oluyor. Altay'ın bu duruma düşmesinin nedenlerinden bir tanesi kentin imkanlarından faydalanamaması. Bu ekonomik sorunu şahısların çözme imanı yok, kaynak yaratmak lazım. Camiada bir sinerji yaratıp, bu sinerjiyle diğer kaynakları da harekete geçirmek lazım."
Niyazi Konuşmaz ise gelinen noktanın üzücü olduğunu belirterek, "Bunu sadece yönetimlere bağlamak doğru değil. Bence en büyük sebebi istikrarsızlık. Her sene yönetimin ve hoca değişimlerinin yaşandığı bir ortamda bu kaçınılmaz son. 101 yıllık çınar bu hale geldi, çok üzücü bir durumdayız. Nasıl toparlarız, çarelerini aramaya başladık, bunu da inşallah başaracağız" dedi.

Öte yandan Altınordu Kulübü, resmi internet sitesinde yaptığı açıklamada, "Türk futbolunun asırlık çınarı, ebedi dostumuz Büyük Altay'ın 3. Lig'e düşmesinin üzüntüsünü paylaşıyoruz" ifadelerine yer verdi.

Kaynak: AA