Türkiye Şampiyonası U-17 1. Kademe Futbol Müsabakası Grup Kuraları Çekildi

U-17 Türkiye Şampiyonası 1. Kademe futbol müsabakaları grup kura çekimleri Bilecik'te yapıldı.


Bilecik Amatör Spor Kulüpler Federasyonu (ASKF) başkalığı binasında yapılan kura çekimine, turnuvaya katılacak 6 takım temsilcilerinin yanı sıra, Bilecik ASKF Başkanı Nusret Tosun, Futbol İl Temsilcisi Engin Toku, Bilecik Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Tesisler Müdürü İsmail Özdil katıldı.

Yapılacak kura çekimi öncesi açılış konuşması yapan Bilecik ASKF Başkanı Nusret Tosun, U-17 Türkiye Şampiyonası müsabakalarının centilmence sağlıklı bir şekilde geçmesini temenni ettiğini belirtti.

Tosun, “Maçın günü, saati, final gününün saati iki gruba bölüyoruz. Öncelikle İstanbul ve Ankara takımlarını ayırıyoruz iki gruba. Söğüt ilçemiz ve merkezde oynatacağız maçlarımızı. Bir grup Söğüt ilçemizde çok güzel bir sentetik sahamız var bu sene açılışını yaptık. Bir grubu orada, bir grubu burada oynatacağız. Sadece finali Pazar günü merkezde çim sahamızda Edebali Stadı’nda oynatacağız. Bizler elimizden geldiğince burada size misafirperverliğimizi göstereceğiz” dedi.

Bilecik Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Tesisler Müdürü İsmail Özdil ise, tesislerle ilgili takımların ne ihtiyaçları olursa, ne sıkıntıları olursa her zaman yardımcınız olacaklarını belirterek, “Hiçbir problemimiz yok. Burası olsun, Söğüt olsun biz her konuda yanınızdayız. İnşallah kazasız, belasız hayırlı bir lig olur” dedi.

“FİNAL MAÇI PAZAR GÜNÜ OYNANACAK”
Bilecik Futbol İl Temsilcisi Engin Toku, U-17 birinci kademe müsabakalarına 6 takımla iştirak edeceğini belirterek, ”İki İstanbul takımı, iki Ankara takımı, birer Eskişehir ve Kütahya olmakla beraber 6 takımdan oluşuyor. Sizin ihtiyacınız olan bir şey varsa bizleri mutlaka arayın. Bizler size yardımcı oluruz. İkiye böleceğiz. Biri Söğüt, biri Merkez de olmak üzere. Finali de burada oynatacağız. Final maçı Pazar günü oynanacak, o güne denk gelir. Bilecik'te oynayacak A grubu maçları çim sahada oynayacak, Söğüt’te oynayacaklar maçlar sentetik sahada oynanacak” dedi.

Konuşmaların ardından çekilen kuralar sonucu, A grubu, Esenlerspor, Kütahyaspor, Başkentspor, B Grubu Keçiören Gücüspor, DSİ Bent Eskişehir, İstanbul Gençlerspor şeklinde oluştu. İlk maçalar bugün Bilecik Edebali Stadı’nda saat 16.00’da Esenlerspor ile Kütahyaspor arasında olacak. B grubunun ilk maçı Söğüt İlçe sentetik sahasında bugün 16.00’da Keçiören Gücüspor ile Eskişehir DSİ Bentspor arasında oynanacak.

Kaynak: İHA