Sivasspor yarı finale yükseldi

Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final rövanş maçında Sivasspor normal ve uzatma dakikaları 1-1 berabere biten maçta Kayserispor’u 4-2 kazanarak yarı finale yükselen takım oldu. Yiğidolar yarı finalde G.Saray ile karşı karşıya gelecek.

Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final rövanş maçında Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Medicana Sivasspor ile PTT 1.Lig ekiplerinden Kayserispor karşı karşıya geldi. Sivas 4 Eylül Stadı'nda oynan mücadeleyi normal süresi 1-1 berabere biten maçta uzatmalarda da eşitlik bozulmayınca penatlı atışlarında Sivasspor 4-2 kazanarak yarı finale yükselen takım oldu. Yiğidolar yarı finalde Galatasaray'ın rakibi oldu.

BATUHAN HAZIRLADI AATİF ATTI

Karşılaşmanın ilk yarısında her iki takımda dengeli bir futbol ortaya koyarken dengeleri bozan Yiğidolar'ın golcü ismi Aatif Chahechouhe oldu. Devrenin bitmesine 1 dakika kala 44'te topla buluşan Batuhan Karadeniz attığı güzel çalımlarla Kayseri defansını adeta yıkarak pasını Chahechouhe'ya yollamayı başardı. Topla buluşan tecrübeli golcü Aatif için topu ağlarla buluşturmak kolay oldu. Batuhan'ın hazırlayıp Chahechouhe'nun attığı golle Sivas soyunma odasına 1-0 üstün gitti.

BOBO ATTI MAÇ UZADI

Kazananın yarı finalde Galatasaray'ın rakibi olacağı ikinci devrede Kayserispor beraberlik golü için yüklenirken Sivasspor'da ikinci golü bulup rahatlamak için rakip kaleyi yokladı. Mücadelenin 90.dakikasında konuk ekip Bobo'nun attığı penaltı golüyle aradığı beraberlik golünü bulunca maçın normal süresi 1-1 berabere bitti ve maç uzatmalara gitti.

GALİBİ PENALTILAR BELİRLEDİ

Uzatmalara giden maçta kazanan çıkmayınca kazananı penaltı atışları belirledi. Penaltı atışlarında kazanan 4-2'lik skorla ev sahibi Sivasspor oldu. Yiğidolar yarı finalde Galatasaray ile karşı karşıya gelecek.

Kayseri'de oynanan maçta iki takımda birbirine skor üstünlüğü sağlayamamış maç 1-1 berabere bitmişti.