İsveç'te İbrahimoviç Adına Müze Projesi

İsveç'in güneyindeki Malmö kentinde, geçen hafta adına arama motoru oluşturulan Paris Saint Germain'in yıldız futbolcusu Zlatan İbrahimoviç için müze yapılmasının planlandığı bildirildi.

İsveç'in Dagens Nyheter gazetesinde yer alan haberde, Malmö'de İbrahimoviç adına bir müze açılması için gazeteci Viggo Cavling'in girişimlere başladığı belirtildi.
Cavling, gazetede yer alan açıklamasında, İbrahimoviç'in futbola başladığı günden itibaren, giydiği formalar, eşofmanlar, aldığı madalya ve kupaların yanında, kariyeri boyunca birçok başarılarını yansıtan görüntülerin müzede sergilenmesinin düşünüldüğünü ifade etti.

Viggo Cavling'in, ''İbrahimoviç müzesi" için teklif gördüğü tasarımcı Mattias Hansson da önce İbrahimoviç'in fikrini almak gerektiğini kaydetti.

Stockholm'de 2 yıl önce ABBA müzik grubu adına müze açan Hansson, ''Bu tür müzelerin çoğalması taraftarıyım. Sadece İbrahimoviç değil, yaşarken efsane olmuş ünlülerin hepsine müzesi yapılmalı'' değerlendirmesinde bulundu.
Malmö Belediyesi Kültür Başkanı Elisabeth Lundgren ise belediye meclisinde konuyu tartışacaklarını bildirerek, "İbrahimoviç, Malmö ve İsveç için büyük bir sembol. Bu tür girişimlerde belediye pek destek vermiyor. Özel sektörün girişimiyle İbrahimoviç adına bir müze açılabilir" değerlendirmesinde bulundu.
Bosna Hersek asıllı İsveçli futbolcu İbrahimoviç, İsveç Milli Futbol Takımı'nın kaptanlığını üstleniyor.

Kaynak: AA