Galatasaray'ı zorlayacak

Galatasaray'da 23 Mayıs'ta yapılacak başkanlık seçimini bekleyen futbolcuların en başında, Wesley Sneijder geliyor.

Galatasaray'da 23 Mayıs'ta yapılacak başkanlık seçimini bekleyen futbolcuların en başında, Wesley Sneijder geliyor. Devre arasında mukavele uzatamayınca Juventus ile görüşen Hollandalı oyuncu, yönetimin gitmesine izin vermemesi üzerine bu kez sezon sonunu beklemeye başlamıştı. 31 yaşındaki Sneijder, Mayıs 2016'da sona erecek olan sözleşmesinin istediği şartlarda uzatılması için bir an önce yeni başkanın işbaşı yapmasını bekliyor.

6 milyon Euro'yu bulacak

Yıllık 3.2 milyon Euro garanti ücret alan ve maç başınalar için de toplam 500 bin Euro'luk madde koyulan Sneijder, bu kez sadece garanti ücret olarak yıllık 5 milyon Euro talep ediyor. 'Sniper' lakaplı ünlü futbolcunun, maç başı ücretler ve başarı primleri ile birlikte yıllık 6 milyon Euro'yu bulan bir maliyetinin olacağı konuşuluyor.

Avrupa kulüpleri pusuda

Haziran ayında bir kez daha İstanbul'a gelerek yeni yönetimle masaya oturacak olan Sneijder'ın menajeri Guido Albers'in, yıllık 5 milyon Euro'luk ücretin altında bir rakamı ise kesinlikle kabul etmeyeceği belirtiliyor. Sneijder'ın G.Saray'da oynamaktan dolayı büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Albers, anlaşamama ihtimaline karşı B planını da hazır tutuyor. Chelsea, Juventus ve M.United kulüpleri ile dirsek temasını sürdürüyor.

Uzatılmazsa bedavaya gidecek

2013 yılının Ocak ayında, Inter'den 7.5 milyon Euro bonservis bedeli ile Galatasaray'a transfer olan Wesley Sneijder'a 3 yıl için 3.9 milyon Euro imza parası ödenmişti. 6 ay için 2 milyon Euro alan Sneijder, geçen sezon ise 3.7 milyon Euro (500 bin Euro'su maç başı) kazanmıştı. Bu sezon da maç başınalarla 3.7 milyon Euro alan Sneijder'ın bir yıllık kontratı kaldı. Eğer sözleşme yenilenmezse Sneijder gelecek sezon serbest kalacak. Sneijder'ın 3.5 yıl için bonservisiyle birlikte toplam maliyeti 24.5 milyon Euro'yu buluyor.

10'un için alarmdalar

Wesley Sneijder'ın Trabzonspor deplasmanı öncesinde yaşadığı sakatlık teknik heyetin canını sıkıyor.'Sniper'ın pazar günü oynanacak maça yetiştirilebilmesi için sağlık heyeti tam mesai ile çalışıyor. Şampiyonluk yolundaki en kritik dönemeçlerden biri olan zorlu deplasmanda forma giyebilmek için her türlü fedakarlığı yapmaya hazır olduğunu söyleyen Sneijder'ın, büyük bir aksilik yaşanmaması halinde kadroda olması bekleniyor.



'Bir Diego'ya bak bir de Sneijder'e'

Sezon başında F.Bahçe'nin Diego'yu transfer etmesinin ardından, Brezilyalı yıldız ile G.Saraylı Sneijder arasındaki kıyaslamalar dikkat çekmişti. Diego'nun ligde bekleneni verememesi ve parasını alamadığı için TFF'ye başvurması sosyal medyada geniş yankı yarattı. Sarı-Kırmızılı taraftarlar, “Sneijder ücretini alamadığı zaman'Bu tür sorunlar her kulüpte olur. G.Saray'da kimsenin parası kalmaz' demişti. Diego ise ilk fırsatta TFF'ye başvurdu. Bu bile aradaki kalite farkını gösteriyor.'Sneijder adamsın' şeklinde yorumlar yapıyor.