Yaptığı iş ahlaklı bir iş değil

Fenerbahçe otobüsüne yapılan saldırıda suçlu olarak Ahmet Çakar ve Erman Toroğlu’nu gösteren Fatih Altaylı’ya cevap Beyaz Futbol’da geldi

Yaptığı iş ahlaklı bir iş değil
Hafta içi kaleme aldığı yazısında Fenerbahçe saldırısını değerlendiren Fatih Altaylı, Ahmet Çakar ve Erman Toroğlu'nu suçlu durumuna düşürmüştü. Altaylı “Ben bunu yıllardır yazıyorum. Bu adamlarla futbolda barış olmaz. Program başına 10 bin lira 20 bin lira alacağım diye Türk sporunu, Türk hakemliğini çöpe attılar.” diye yazmıştı. Beyaz TV ekranlarında yayınlanan Beyaz Futbol'da Toroğlu ve Çakar, Altaylı'ya cevap verdi.

“YAPTIĞIN İŞ AHLAKLI BİR İŞ DEĞİL”
Bu açıklamaları gündeme gelmek için yaptığını söyleyen Çakar “Fatih bizim eski dostumuz ama sakın bize adamlıktan bahsetmesin. Sen değil misin başörtülü bacılarımıza çok çirkin bir sıfatla saldıran? Aydın Doğan'ın gazetesinde çalışırken, Cem Uzan'a saldırdın, sonra Aydın Doğan'ın gazetesindeyken Turgay Ciner'e saldırdın, sonra Turgay Ciner'in gazetesine transfer oldun. Yaptığın iş ahlaklı bir iş değil. Sen Fenerbahçe otobüsüne atılan kurşunu bana rücu ettirmeye çalışıyorsan, Hrant Dink suikastını, öldürülen savcımızı, öldürülen üniversite gençlerimizi birçok şeyi bende sizin gibi siyasi yazarlara mı rücu ettireyim? Gündeme gelmek için yapıyorsan arkadaşlarını harcama” dedi.

“FATİH ALTAYLI'YI MAHKEMEYE VERECEĞİM”
Fatih Altaylı'nın kendisine yönettiğini suçlamalara cevap veren Toroğlu “Fatih Altaylı ve onun gibilerini bu tarz konuşmalar yapmaları normal. Futbolun temel öğeleri var. Futbolcular, hakemler, teknik adamlar bunu zamanında yapanların hiç birisi hem yaptığı zaman hem de bıraktıkları zamandan sonra yaptıkları işe ihanet etmezler. Maalesef Fatih Altaylı gibi ve benzerlerin şu konuşmaları dâhil Türk futbolunu nereye götürdüğü çok belli. Biz temel öğeyiz. Fatih Altaylı gibi bizim sistemin çakma öğeleri daha birkaç tane daha benzetme yapabilirim. Terbiye noksanı öğeleri, Fatih Altaylı'nın bırakın Fenerbahçe Stadı'nda, Galatasaray Ali Sami Yen stadı'nda ki geçmiş görüntülerini oynatırsanız, Fatih Altaylı'nın ne olduğu çok iyi bilirsiniz. Bugün çok net söyleyebilirim bunu ben futbolun iki tarafını yaptım. Futbolculuğunu ve hakemliğini. Ahmet bir tarafını yaptı. Ahmet'e şunu diyebilirsiniz bunu diyebilirsiniz. Bana da diyebilirsiniz. Ama ne Ahmet'e ne bana maç sattı diyemezsiniz. Şunu söyleyeyim bir tane hakeme, bir tane yöneticiye şerefsiz dediğimi çıkartsın, ne isterse veririm. Bu olaydan sonra Fatih Altaylı'yı mahkemeye vereceğim. Çünkü hiçbir yönetici ve hiçbir hakem şerefsiz değildir” diye konuştu.

BEYAZ GAZETE