Avrupa'da Madalya İçin Umut Var

Artistik Cimnastik Erkekler Teknik Kurulu Başkanı Ziya Özgören, "Avrupa Şampiyonası'nda beklediğimiz sonuçları alacağız diye umuyoruz" dedi.

Fransa'nın Montpellier kentinde gelecek hafta düzenlenecek 6. Avrupa Artistik Cimnastik Şampiyonası'nda mücadele edecek erkek ve bayan milli takım sporcuları son çalışmalarını İzmir'de yaptı.
Artistik Cimnastik Erkekler Teknik Kurulu Başkanı Ziya Özgören, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 4 Nisan'dan bu yana İzmir'deki çalışmaların ardından bayan ekibinin yarın, erkek takımının da pazar günü Fransa'ya gideceğini söyledi.

Avrupa Şampiyonası'nda madalya hedeflerinin olduğunu kaydeden Özgören, "Çalışmalarımızı o hedefimiz doğrultusunda planladık. Daha önce de sporcularımızla uzun geçen bir hazırlık dönemi geçirdik. İnşallah beklediğimiz sonuçları alacağımızı umuyoruz" dedi.

Özgören, şampiyonada hem erkeklerde hem de kadınları ilk olarak finale yükselmek istediklerini belirterek, şöyle konuştu:
"Cimnastikte son dönemde Gençlik ve Spor Bakanlığı ile müdürlüğümüzün destekleriyle federasyonumuzun tesisleşme anlamında atılımı oldu. Cimnastik camiası adına çok mutluyuz. Daha önceki dönemlerde cimnastik branşı hak ettiği yerde değildi, son 2-2,5 yılda geldiğimiz noktayı düşündüğümüzde çok güzel şeyler olduğunu düşünüyoruz. Verilen desteklerin geri dönüşü olmaya başladı.

"
Fransa'nın Montpellier kentinde 15-19 Nisan'da düzenlenecek 6. Avrupa Artistik Cimnastik Şampiyonası'nda Türkiye'yi erkeklerde Ferhat Arıcan, İbrahim Çolak, Ahmet Önder, Ümit Şamiloğlu, Abdulmalek Mardinli ve Yunus Emre Gündoğdu, bayanlarda ise Demet Mutlu, Tutya Yılmaz ve Ekin Morova temsil edecek.

Kaynak: AA