'Fenerbahçe'de Başkanlık Sistemi Vardır'

Fenerbahçe Kulübü Basın Sözcüsü ve Genel Sekreteri Mahmut Uslu, sarı-lacivertli kulübün başŸkanlık sistemiyle yönetildiğŸini söyledi.

Uslu, kulübün resmi dergisinin nisan sayısına verdiğŸi röportajda, Fenerbahçe'de başŸkanlık yapmanın çok zor olduğŸunu belirterek, "Fenerbahçe'de başŸkanlık sistemi vardır. şžimdi diyorlar ya başŸkanlık sistemi. Evet, bu kulüp başŸkanlık sistemiyle yönetilir. BaşŸkanlık sisteminde demokrasi vardır. Yönetim kurulunda herkes fikrini açık açık söyler ama sonunda başŸkan ne derse o olur, sistem budur. LJünkü başŸkanlık sisteminde genel kurul üyeleriniz başŸkanı seçiyor" diye konuşŸtu.
Mahmut Uslu, 3 temmuz sürecinde sarı-lacivertli kulübünün önünün kesildiğŸini vurgulayarak, "Siz başŸkanı hapse atmışŸsınız. Allah razı olsun o zamanki Nihat ǖzdemir gibi, Ali Koç gibi ve diğŸer yönetici arkadaşŸlarımız gibi bütün yönetim kurulu üyeleri darbe üzerine darbe yiyen kulübü ayağŸa kaldırmışŸlardır ve başŸkanın hapiste olmasına rağŸmen hiç olmazsa belli yerlere getirmişŸlerdir" ifadelerini kullandı.
Son yıllarda Türkiye'de çok önemli gelişŸmeler yaşŸandığŸını anlatan Uslu, şŸöyle devam etti:
"Son 17-25 Aralık olayları, öncesindeki gelişŸmeler. Geriye dönüp bakıldığŸında Tübitak gibi teknik bir kurum, askeriye, üniversiteler de dahil kurumlar ayakta kalamadı, çok zedelendiler. Bir tane kurum ayakta kaldı; o da Fenerbahçe Spor Kulübü. Bu milli mücadele ruhudur. Fenerbahçelilerde de bu fazlasıyla mevcut."

- "Yarsuvat'ın gösterdiğŸi gayret son derece sevindirici"

Mahmut Uslu, Galatasaray Kulübü BaşŸkanı Duygun Yarsuvat'ın iki kulüp arasındaki gerginliğŸin bitmesi yönündeki gayretin sevindirici olduğŸunu söyledi.

GeçmişŸte Faruk Süren, Mehmet Cansun, ǖzhan Canaydın ve Alp Yalman dönemlerinde rakipleriyle çok iyi ilişŸkiler içinde olduklarını anlatan Uslu, şŸunları kaydetti:
"Fakat 3 temmuz kumpası sürecinde yapılan birkaç bildiri, özellikle 'Bu yangın üfleyerek sönmez' söylemleri ve ardından bizim varlığŸımızı, geleneklerimizi anlatan 'ǖlü evinde düğŸün olmaz' atasözümüzü bilmeyenler bu ilişŸkileri bitirdi. şžu anda da zaten 3 temmuz sürecinin nasıl bir kumpas olduğŸu art arda gelen itiraflarla ortaya çıkıyor. Ayrıca stadımızda oynanan Süper Final öncesinde yenen yemekte, kupa töreninin yapılmaması yönünde mutabakata varılmasına rağŸmen, sonradan ısrarla kupanın sahada verilmesiyle ilgili girişŸimler, bunun sonucunda çıkan olaylar ve çocuklarımızın, kadınlarımızın, taraftarlarımızın gaza ve sert müdahalelere maruz kalması dostlukları bitirdi. Elbette, bu yaşŸananları ve yaşŸatanları ne Fenerbahçe camiası ne de kulübümüz unutmuyor. Hiçbir zaman da unutmayacak. Ancak yeni BaşŸkan Yarsuvat'ın bu tür gerginliklerin bitmesi yönünde gösterdiğŸi gayret son derece sevindirici. Elbette rekabet halinde olan iki kulübün 100 yılı aşŸan dostluğŸu bir başŸkan döneminde bitmez. LJünkü dertlerimiz, problemlerimiz ortak."

- "Köle Isaura mı bizim adımız"

Mahmut Uslu, yaptığŸı konuşŸmaların ardından hak mahrumiyeti cezaları almasıyla ilgili olarak, susmalarının istendiğŸini ancak kendilerinin bunu yapmayacağŸını söyledi.

Geçen yıl Sivas'ta 2-1 yenildikleri maçta hakemin penaltılarını vermediğŸini belirten Uslu, şŸöyle devam etti:
"Solda hakemlerin sağŸda ise bizim soyunma odamız var. Biz oraya kendi çocuklarımıza, 'Rahat olun, hoca yanlışŸ görmüşŸtür ama bu işŸleri çözersiniz' demek için indik. Fakat hakem gülerek karşŸımıza çıktı. 'Hem penaltıyı vermiyorsun hem de sırıtıyorsun' dedim. 30 gün ceza aldım. 'Sırıtma' demek, küfür mü, hakaret mi? Penaltıyı vereceksin, veremiyorsan bir idareci de karşŸına çıkar takımının hakkını arar. Biz köle miyiz? Köle Isaura mı bizim adımız. Bizim adımız Aziz Yıldırım, Mahmut Uslu."
Mahmut Uslu, Trabzonspor maçından sonraki açıklamasından dolayı da ceza aldığŸını hatırlatarak, "Evet, ben sert konuşŸurum. Gülerek, lay lay lom mu konuşŸayım. Berabere kalmışŸım tabi ki sert konuşŸacağŸım. Galatasaray maçında Allah'tan yendik. Bu ne kadar hatadır, ne kadar ayıp şŸeylerdir bunlar. şžimdi bunları söylesem gazetede yine ceza verirler ama rakiplerimizden birinin idarecisi maçtan sonra verdiğŸi demeçte 'hakemler bizi doğŸramaya gelmişŸ' yani gelecek demiyor, gelmişŸ diyor. Bu arkadaşŸa 20 gün ceza. şžimdi bu reva mı?" değŸerlendirmesinde bulundu.

- "Benim vergilerimle bana rakip oluyorsun"

Uslu, "Belediye Spor A.şž'den bir arkadaşŸ 'Fenerbahçe bizim spordan çekilmemizi istiyor' demişŸ" diyerek, şŸunları kaydetti:
"Senin çekilmeni kimse istemiyor. Sen Amerika'daki gibi, Avrupa'daki gibi spor yaptır. Belediye olarak senin görevin bu. Sen yarışŸmacı olma. Benim vergilerimle bana rakip oluyorsun. Bunu anlamıyorlar. BaşŸkanımız Aziz Yıldırım'a oradan laf gönderiyor. ArkadaşŸlar, sizlerin yaşŸı kadar, babalarınızın, dedelerinizin yaşŸı kadar bu kulüp spora hizmet vermişŸ. Belediyeler yoktu o zaman."
İstanbul BüyükşŸehir Belediyespor BaşŸkanı Ahmet Hamdi LJamlı, Yıldırım'ın, Fenerbahçe Dergisi'nin şŸubat ayı sayısındaki, "Amatör şŸubelerle ilgili söylenecek çok sözümüz var. Mesela bütün belediyeler spordan elini çekmeli. Belediyelerle ilgili hiçbir takım olmamalı" sözleri üzerine "Kimin spordan çekileceğŸine millet karar versin. Kulüp başŸkanları buna karar veremez" eleşŸtirisinde bulunmuşŸtu.
 

Kaynak: AA