A Milli Takım, Çalhanoğlu ile güldü!

A Milli Takımımız, Lüksemburg ile bir hazırlık maçında karşı karşıya geldi. Türkiye'de yaşanan büyük elektrik kesintisi misali, Türkiye de zayıf rakibini 87. dakikada bulduğu golle yenebildi.

A Milli Takım, Çalhanoğlu ile güldü!
A Milli Takımımız, 1-1'lik Hollanda maçı sonrasında Lüksemburg ile hazırlık karşılaşmasına çıktı.

Josy Barthel Stadında, oldukça kötü bir zeminde oynanan maçı milliler kötü bir oyunla da olsa 2-1 kazandı.

Millilerin golünü 4. dakikada Mevlüt Erdinç atarken Lüksemburg'un beraberlik sayısı 31'de Mario Mutsch'tan geldi. 87. dakikada Hakan Çalhanoğlu'nun golü skoru belirledi.

Türkiye, EURO2016 Elemeleri Grup maçında 12 Haziran'da Kazaksitan ile karşılaşacak.

HOLLANDA MAÇINDAN ÇOK FARKLI


Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Lüksemburg ile yapılan hazırlık maçında, A Milli Takım'ın Hollanda karşılaşmasındaki kadrosundan 9 değişiklik yaptı.

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri A Grubu’nda, Hollanda ile oynanan maçın ilk 11’inde sahaya çıkan oyunculardan Volkan Babacan, Gökhan Gönül, Hakan Balta, Mehmet Topal, Gökhan Töre ve Burak Yılmaz Lüksemburg’a getirilmedi. Sarı kart cezası biten Arda Turan ise sahada takım kaptanı olarak yer aldı. Bu futbolcuların yerine Terim; Mert Günok, Mahmut Tekdemir, Şener Özbayraklı, Mehmet Ekici, Hakan Çalhanoğlu, Kazım Kazım, Olcay Şahan ve Mevlüt Erdinç’i sahaya sürdü.

RAKİPTE TANIDIK BİR İSİM


Futbolda uluslararası alanda önemli bir başarısı bulunmayan Lüksemburg Milli Takımı’nda, yardımcı antrenör ve kaleci antrenörlüğünü Türkiye’de futbolseverlerin tanıdığı bir isim yapıyordu. Bir zamanlar Adana Demirspor’un kalesini de koruyan Senad Arnautovic Lüksemburg teknik heyetinde yer aldı.

GÜNDEM ARASI MAÇ


Ülke olarak zorlu başladığımız bir günü milli maçla kapattık. Önce 20'den fazla şehirde yaşanan elektrik kesintisi, ardından Çağlayan Adliyesinde yaşanan rehine kirizi yine gündemin 100 derece kaynamasına neden oldu. Futbolseverler Sergen Yalçın ve Ahmet Dursun'un vefat eden babalarına üzülürken bir umut Lüksemburg karşısında Türkiye ile sevinmeye niyetlenmişti.

GOL ERKEN GELİNCE SANMIŞTIK Kİ...

Maça iyi başlayan A Milliler golü de erken buldu. Henüz 4. dakikada Arda'dan aldığı pası ceza alanı dışında göğsünde yumuşatan Mevlüt şık bir aşırtma ile skoru 1-0'a getirdi.

Bu golün ardından güçsüz rakibimize karşı farklı bir galibiyet alırız zannetik ancak oyun bir anda tersine döndü. O kadar döndü ki kalemizde gol bile gördük...

31. dakikada Lüksemburg kaptanı Mutsch ceza alanı dışı sağ çaprazından çok sert bir şut çıkardı. Uzun mesafeli şutu Mert'in sağından ağlarla buluştu.

NE TAT VARDI VE TUZ


İkinci yarıda Umut ve Volkan Şen, Kazım ve Mevlüt'ün yerine oyuna girdiler. İki oyuncunun girişi ile ofansta hareketlenme kazanan milli takım son vuruşlarda ise istediği sonuca ulaşamadı.

49'da Umut'un ceza alanı içindeki vuruşunu savunma uzaklaştırırken 54'te Volkan'ın şutunu Lüksemburg kalecisi Joubert kornere gönderdi.

61. dakikada Joachim'in ceza alanı içi sağ çaprazından yaptığı vuruşu Şener çizgiden çıkardı. 63'te rakip ceza alanı içinde yaşanan karambolde topu altıpas içinde önünde bulan Umut, şutu önündeki kaleciye nişanlayınca ikinci golden olduk. 68. dakikada Hakan Çalhanoğlu'nun uzak mesafeden kullandığı serbest vuruşu Lüksemburg kalecisi güçlükle kornere çelmeyi başardı.

ÇALHANOĞLU FAKTÖRÜ!


Maçın 84. dakikasında kazanılan serbest vuruşta herkes Hakan Çalhanoğlu'nun topa vurmasını beklerken Selçuk İnan'ın auta giden şutu umutları tüketmişti. Ancak Hakan 87'de bir kez daha sahneye çıktı. Ceza alanı dışından çok sert bir şut çıkaran Hakan'ın vuruşu savunmaya da çarptı ve ağlarla buluştu. Bu da aynı zamanda maçın skorunu belirledi: 2-1.