Mersin İdmanyurdu 1 - 5 Trabzonspor

Trabzonspor, Süper Lig'in 23. haftasının kapanış maçında deplasmanda Mersin İdmanyurdu'nu 5 - 1 yendi.

Mersin İdmanyurdu 1 - 5 Trabzonspor
Spor Toto Süper Lig’in 23.hafta kapanış maçında Trabzonspor konuk olduğu Mersin İdmanyurdu’nu 5-1’lık skorla mağlup etti. Sefa Yılmaz’ın 2 gol attığı maçta Mehmet Ekici bu haftada frikikten gol attı.

Türkiye Kupası ve Avrupa Ligi'ne veda etmesine rağmen Süper Lig'in ikinci yarısında en fazla puan toplayan ikinci takım olan Trabzonspor, Mersin İdmanyurdu ile karşı karşıya geldi. Bursaspor ve Başakşehir'in puan kaybettiği haftada 4.sıraya yükselip Avrupa kupalarına katılma hedefine bir adım daha yaklaşmak için çıktığı Tevfik Sırrı Gür Stadı'nda bordo-mavililer Mersin'i 5-1'lık skorla yendi.

MEHMET EKİCİ'DEN YİNE FRİKİK
Bu sezon oynadığı 10 deplasman maçında sadece bir galibiyet alan Trabzon, bu şansızlığını kırmak için çıktığı sahada ilk yarıyı 30'da Mehmet Ekici'nin frikik golü ve 45'te de Sefa Yılmaz'ın golüyle 2-0 kapattı. Ekici, son 4 haftada 4 frikik gölüyle 2015 yılı içinde lig maçlarında en çok meşin yuvarlağı ağlarla buluşturmayı başaran isim oldu.

SEFA YILMAZ SAHNEDE
Sahasında bu sezon tek mağlubiyeti Beşiktaş'tan alan Mersin İdmanyurdu ikinci yarıda da bordo-mavililerin gollerine engel olamadı. 56'da yine sahneye çıkan Sefa Yılmaz takımının üçüncü kendinin ikinci golünü atarken, Serol Demirhan'ın kendi kalesine attığı golle durumu 4-0 oldu. 90+2'de Trabzon'un son golü suskun golcü Oscar Cardozo'dan geldi. Mersin'in tek golü ise 81.dakikada Sinan Kaloğlu'ndan geldi.

Trabzonspor bu galibiyetle 4.sıraya yükselirken Mersin İdman Yurdu 7.sırada kaldı.