Bilecik 2. Amatör Ligi Kura Çekimleri Yapıldı

Bilecik 2. Amatör Lig futbol müsabakalarının kura çekimleri gerçekleştirildi.


Bilecik Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) binasında gerçekleşen kura çekimine, Bilecik ASKF Başkanı Nusret Tosun, Bilecik Futbol İl Temsilcisi Engin Toku, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Tesisler Müdürü İsmail Özdil ve kulüp başkanları katıldı

Kura çekimi öncesi konuşma yapan Bilecik ASKF Başkanı Nusret Tosun, 2. Amatör Lig kura çekimleri için 9 kulüp başkanı ile birlikte toplandıklarını belirtti.

Tosun, “Şuan 9 kulübümüz var ve Çaltı ve Küre ile dün görüştük bizlere neticeyi bildirmediler. Onlarla tekrar görüşeceğiz ve bu durumda Bilecik Esnaf Spor, Kandilli Spor, Akpınar Spor, 4 Eylül Spor, Cihangazi Spor, Kurtköy Spor, Kınık Spor, Ertuğrul Spor, Halk Eğitim Gençlik Spor olmak üzere 9 tane kulübümüz var. Çaltı ve Küre’den netice alırız herhalde. Alırsak onları da değerlendireceğiz. Şimdi bugün 2. amatörü ön plana aldık. Geçmişte iki grup üzerinden yapılıyordu kura çekimi. Biz ASKF ve Futbol İl Temsilciliği olarak böyle bir düşünceye geldik ama sizlerden gelecek önerilere de açığız her zaman. Sizler önerge getirirseniz, kulüplerin çoğunluğu buraya gelirse biz bakarız. Bizim buradaki amacımız zaten sporu tattırmak, çocuklarımıza yardımcı olmak biz zaten bu amaçla kurulduk. Bu kuruluşumuzun devamını istiyoruz” dedi.

Bilecik Futbol İl Temsilcisi Engin Toku ise, 2014-2015 2. Amatör Lig futbol sezonunda kura çekimi için burada toplanmış bulunduklarını söyledi.

Toku, “Biraz sonra kura çekimini yapacağız. Daha önceleri iki grup halinde Bilecik ve Bozüyük grubu olarak oynattığımız 2. Amatör Lig bu sene takımlarla ortaklaşa aldığımız karar neticesinde tek grup olarak yapılacak. Bu maçları ise deplasmansız lig olarak oynatmaya karar aldık. Müsabakalar Bilecik, Bozüyük ve Kurtköy’ün sahası yapılana kadar Pazaryeri’nde oynanacaktır. Kuraya girecek 9 takıma 4-5 Nisan’da başlayacak olan müsabakalarda başarılar dilerim. Bu zor şartlarda takımlarınıza sahip çıktığınız için kulüp başkanlarını kutlarım” diye konuştu.

Konuşmaların ardından çekilen kuralar sonucu 4-5 Nisan’da oynanacak olan ilk hafta müsabakaları şöyle oldu:
"Kınık Spor-Bilecik Esnaf Spor, Kandilli Spor-Ertuğrul Spor, Kurtköy Spor-Akpınar Spor ve 4 Eylül Spor-Cihangazi Spor."
Ayrıca, Bozüyük Halk Eğitim Gençlik Spor ilk haftayı 9 takım olması sebebiyle bay geçecek.

Kaynak: İHA