İsmail Kartal'dan derbi yorumu

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal derbi öncesi camiada bayram havası olduğunu söyledi.

AKHİSAR Belediye yenilgisi ve ardından Konyaspor beraberliğiyle ligde zirve yarışında üçüncülüğe gerileyen Fenerbahçe'de, deplasmanda kazanılan Mersin İdman Yurdu maçı moralleri yerine getirdi...
Galatasaray derbisi öncesi iyi futbol ve alınan galibiyet yüzleri güldürürken, Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal da derbiyle ilgili iddialı açıklamalar yaptı... Kadıköy'deki maç öncesi Kartal, şunları söyledi...
-Puan kaybettiğimiz maçlardaki istatistikleri inanılmaz. Bu maçlarda elimizden gelen her şeyi yaptık ancak istediğimiz golleri bulmadık.

“G.SARAY MAÇININ ÖNEMİNİ BİLİYORUZ

-Kimse Fenerbahçe kötü oynayarak puan kaybetti diyemez. Evet Konya maçında eksiklerimiz vardı ve kadro yapısını kurarken bu eksikliklerden dolayı zincirleme devam eden aksaklıklar oldu.
-Manchester United'ın hocası Van Gaal'ın iki hafta önce söylediği bir söz var. “Bazen saha içinde her şeyi yapmak yetmiyor, önemli olan sonuçtur, goldür” diye. Bu söz tam da bizim durumumuzu özetliyor.
-Derbi maçın önemini söylemeye gerek yok. Futbolcularım sorumluluklarının farkında. Üzerlerine düşen görevi yapacaklardır.

“DİEGO KARARIMI PAZAR GÜNÜ HERKES GÖRÜR”
-Taraftarımızın pozitif gücüyle Galatasaray'ı yeneceğiz. Emenike maç içinde rakibi çok yıpratıyor ama 4 gol bulması az tabiki. Diego da çok çalışıyor. Topuz da iyiydi. Ayrıca Serdar'da Mersin İdman Yurdu maçının iyilerindendi. Futbolcularımın performansından memnunum. Diego'yu oynatır mıyım, oynatmaz mıyım, Pazar günü herkes görecek.
-Maçı öylesine bir istekle bekliyoruz ki ben bile sahaya çıkıp oynamak istiyorum. Uzun zamandır camia olarak böyle bayram havası hissetmemiştik. Sezon sonunda ne olursa olsun tek istediğim şey şampiyon olmak. Fenerbahçe bunu başaracak.

BURASI KADIKÖY BURDAN ÇIKIŞ YOK

“Saracoğlu Stadı bizim mabedimiz. Oyuncularıma inanıyorum. Taraftar ile bütünleştiğimizde o sahadan çıkabilecek bir takım yok.”

-Herkes şunu bilsin. Kadıköy evimiz, Şükrü Saracoğlu Stadı bizim mabedimiz. Burası Kadıköy, buradan çıkış yok. Taraftarımızın bize verdiği enerji ile bu maçı kazanacağız. Takımıma inanıyorum. O taraftar ile o takımın bütünleştiği anda o sahadan çıkabilecek bir takım yok.
-Sahada ayakları titreyecek olan takım biz değiliz. Futbolcularımın ayağı titremez, çünkü psikolojik üstünlük bizde. Bu maç için galibiyetten başka hiç bir skoru aklımıza dahi getirmiyoruz.

“SÜRPRİZLERİMİZ OLACAK”

-Rakibimizin yapacağı sürprizlere oyun içinde hazırlıklıyız. Elbet bizim de sürprizlerimiz olacak. Bir oyun felsefemiz var. Kimin oynadığı önemli değil. Genç oyuncularımızdan Uygar da oynasa, Ramazan da oynasa biz hücumu düşünen belli bir oyun şablonu olan bir takımız. Kim oynarsa oynasın, oynadığımız oyun değişmiyor.