Rıdvan Dilmen dev derbiyi yorumladı

Sabah Gazetesi yazarı Rıdvan Dilmen hafta sonu oynanacak ve ligin kaderini belli edecek dev derbi ve şampiyonluk yarışı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

İşte Rıdvan Dilmen'in o sözleri:

Galatasaray 2 maçta 16 puan aldı. 6'sı kendinden, 5'er puan kayıpla 10 puan hediye de iki rakibinden. Fikstüre bakarak 3 puan yazma devri geçti, bu üç takım için artık her ama her maç çok zor, herkes herkesten puan alabilir. Kadıköy'dek i derbide kazanırsa Galatasaray'ın önü açılır ama bunun dışında alınacak her türlü skor yarışı diri tutar. Bence bu iş biraz ikili averaja doğru gidiyor. O yüzden büyük maçlarda atılan her golün önemi var

vrupa'da dünya çapında bir takımı eledi Beşiktaş ama hem ligi hem de Avrupa'yı götürebilmek önemli. Arada Liverpool olmasa bu iki maçta da çok daha iyi sonuçlar alırlardı. Avrupa'da Liverpool'u eleyebilmek önemli bir olay ama Liverpool elenirken Beşiktaş'a darbe vurdu. Yine de bu kayıplar oyun içerisinde var. Avrupa Ligi'ndeki kulüplerin bütçelerine bakınca Fikret Orman'ın "Avrupa Ligi'ne talip olmalıyız" sözüne katılıyorum. Yalnız orada "Daha önce kazanılamadı" diyerek bir gaf yaptı sanırım. Herhalde Avrupa Ligi olarak düşündü. Ankara'da öyle bir maç oynandı ki oyunun 70 dakikasında Beşiktaş galibiyeti kaçırdı, son bölümlerde de Balıkesir... 2-2'ye geldikten sonra Beşiktaş'ın yüklenebilmesi için Gökhan Töre'nin daha diri olması gerekiyordu. Atiba'nın, Serdar'ın daha güçlü olması lazım. Tolgay aslında yanlış bir değişiklik değildi, orta sahayı tutmak istedi ama sorun şu ki 3'ü bulamadı. Bence bu ligde Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe her ama her maçta zorlanacaktır. Bundan böyle 10 maçta 8-9 galibiyet günleri bitti. Tabii ki Balıkesir maçı kayıptır ama Balıkesir'in görüntüsü hiç de sonuncu gibi değildi, tebrik etmek lazım. Beşiktaş da 2 maçta 1 puan aldı, Fenerbahçe de... Lig bence biraz normale döndü diyebilirim.