Bodrum’da '3. Bıor” Heyecanı Başladı

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen, Türkiye’nin ilk uluslararası optimist yarışması BIOR’da (Bodrum International Optimist Regatta) beş gün boyunca sürecek mücadele, ilk gün yarışları ile start aldı.


Türkiye Yelken Federasyonu (TYF) tarafından; Bodrum Belediyesi, Bodrum Ticaret Odası, Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi ve Bodrum Denizciler Derneğinin destekleriyle Bodrum Belediyesi Bodrumspor Yelken Şubesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen Bodrum International Optimist Regatta ve Açık Türkiye Optimist Federasyon Kupası’nın ilk gün yarışları sporculara heyecan yaşattı. Bodrum'un İçmeler Mevkii'nde yer alan Bodrum Belediyesi Bodrumspor Yelken Kulübü’nün önünde düzenlenen yarışın startını B.B.Bodrumspor Başkanı Rıza Karakaya ile B.B.Bodrumspor Yönetim Kurulu Üyesi ve Yelken Şubesi Sorumlusu Buğra Muharrem Çetin verdi. 15 ülkeden 79 kulüp ve 10-15 yaşları arasındaki 275 sporcunun katılarak mücadele ettiği yarışları sporcuların velileri ile birlikte çok sayıda sporsever izledi.

Yarış öncesi Buğra Muharrem Çetin, BIOR’un dünyada daha çok tanınan bir yarış olması için çaba gösterdiklerini ifade ederek şunları söyledi:
“Bodrum Belediyesi Bodrumspor olarak bu yıl BIOR 2015'i düzenliyoruz. Bu sene yarışın 3’üncü senesi. Her sene katılımı artırarak yarışa devam ediyoruz. Gördüğünüz gibi mart ayında olmamıza rağmen hava çok güzel. Güzel bir yarış olmasını diliyoruz. Bundan sonra da başarılı bir şekilde uzun yıllar bu yarışı devam ettirmeyi hedefliyoruz ve yarışın ileride dünyaca daha çok bilinen bir yarış olması için çabalıyoruz. Bu anlamda bize destek veren sivil toplum kuruluşlarına, resmi kurumlara ve özellikle Bodrum Belediye Başkanı Sayın Mehmet Kocadon'a teşekkür etmek istiyorum. Bu destekler ve katılımlar olmasa, bu tarz büyük organizasyonları yapmak gerçekten maddi ve manevi anlamda çok zor. O yüzden hepsine teşekkür etmek bizim boynumuzun borcudur”dedi.

Türkiye Yelken Federasyonu Organizasyon Şubesi Başkanı Nevin Köylü ise yarışma hakkında verdiği bilgide; “Yarışlarımız bugün itibarıyla başlıyor ve 8 Mart Pazar günü bitecek. Uluslararası olduğu için önemli bir yarış. Hava çok güzel, rüzgarımız çok güzel, hakemlerimiz de hazır. Keyifli bir yarış yapmayı bekliyoruz.” dedi.

İtalyan takımının antrenörü Luka Verzel de havanın çok güzel olduğuna dikkat çekerek; “3 yıldır Bodrum’da BIOR’a katılıyoruz. Her şeyden çok memnunuz. 6 yarışmacı ile katıldık yarışa. Buraya kazanmak için geldik ve iddialıyız” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA