Geleceğin şampiyon sporcularına mega tesisler

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Türkiye'nin dört bir tarafına yapılan spor tesisleriyle ilgili, "Ülkemizi uluslararası platformda başarıyla temsil edecek bir neslin inşası için modern tesisleri bir bir inşa ediyor ve gençlerimizin hizmetine sunuyoruz" dedi.

Geleceğin şampiyon sporcularına mega tesisler
Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın yurdun dört bir yanında sürdürdüğü tesisleşme hamlesi kapsamında inşa çalışmaları devam eden modern tesisler, genç sporculara hizmet verecek. Genç bireylerin sporla tanışabilmeleri ve Türkiye'yi uluslararası arenada başarıyla temsil edebilmeleri adına Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen projeler kapsamında, sporculara ekipmandan antrenöre kadar çeşitli konularda ücretsiz olarak destek sağlanıyor. İnşa edilen tesisler de bu sürece büyük bir katkı sağlıyor.

'SPOR ÜLKESİ OLMA YOLUNDA ATTIĞIMIZ ADIMLAR GÜÇLENİYOR'

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, tesisleşme hamlesi kapsamında branş farkı gözetilmeksizin üst düzeyde tesislerin inşa edildiğini ve bu doğrultuda yeni projelerin de hayata geçirildiğini belirtti.

İnşa edilen tesislerle uluslararası platformlarda Türk bayrağını dalgalandıracak bir neslin yetişeceğini belirten Bakan Kılıç, 'Spor bilinciyle yetişen müreffeh bir nesil için çok sayıda çalışma başlatıyoruz. Bu noktada Sayın Cumhurbaşkanımız ile Sayın Başbakanımız büyük bir titizlikle çalışmalarımızı destekliyor' dedi.

Yapılan tesislerin genç sporcuların kullanımına açık olduğuna işaret eden Kılıç, 'Sporcularımızın başarı dolu bir spor serüvenine imza atabilmeleri adına gereken desteği fazlasıyla sağlamak bizim de sorumluluğumuz. Bu noktada yaptığımız çalışmalar, spor ülkesi olma yolunda attığımız adımları daha da güçlendirecektir' şeklinde konuştu.

Yaşadıkları kentlere inşa edilen ve yakın zamanda hizmete girecek olan tesislere dair görüşlerini paylaşan milli sporcular, söz konusu tesisleri kullanacakları zamanı sabırsızlıkla beklediklerini ifade ettiler.

'TİMSAH ARENA, FUTBOL KALİTEMİ ARTIRACAK'

Bursa'ya inşa edilen ve fiziki gerçekleşme oranı yüzde 80 seviyelerine ulaşan Timsah Arena Stadyumu için Gençlik ve Spor Bakanlığı 50 milyon TL destek sağladı.

Bursasporlu genç futbolcu Enes Ünal, Timsah Arena'nın bölge halkı tarafından sabırsızlıkla beklendiğini ve tesisin hizmete girmesiyle birlikte tribünlerin tamamen dolacağını söyledi.

Gerek dış yapıdaki timsah figürünün gerekse diğer ayrıntıların önemine işaret eden Ünal, 'Bursa'ya yakışır bir stat olacağına inanıyorum. Buradaki futbol kalitesi de hiç şüphesiz ki bir seviye daha atlayacaktır. Aynı zamanda genç bir futbolcu olarak timsah figürü ve diğer ayrıntılar futboluma da olumlu bir şekilde yansıyacak ve futbol kalitemi arttıracaktır' diye konuştu.

'VAN'A YAPILACAK NUR TATAR SPOR SALONU ONUR VERİCİ'

Van'da yapımı süren 5 bin seyirci kapasiteli Nur Tatar Spor Salonu'nda çalışmalar yüzde 70 seviyelerini aşarken, bakanlık dev tesise 20 milyon TL'lik yatırım yaptı.

Engelli milli tekvandocu Süleyman Erdoğan, çocukluk arkadaşı olan Nur Tatar'ın ismini taşıyan bir tesiste çalışmaktan heyecan duyacağını dile getirerek, uluslararası spor organizasyonlarına azimle hazırlanacağını söyledi.

Tekvando dışında çeşitli branşlarda da antrenman yaptığını belirten Erdoğan, 'Van'a böyle dev bir tesisin inşa edilmesi onur verici. Bu tesiste tekvandoyla yeni tanışan kardeşlerimize de eğitim vermek isterim' ifadelerini kullandı.

'YENİ TESİS HEDEFLERİME ULAŞACAĞIMI HİSSETTİRDİ'

Antalya Tam Olimpik Yüzme Havuzu için proje aşaması tamamlanırken, arsa ile ilgili çalışmalar sürüyor. Bu kapsamda Avrupa'nın en iyi yüzme havuzlarından biri olacak bu tesis için Bakanlık 80 milyon TL bütçe sağladı.

Milli yüzücü Kemal Ege Kumkumoğlu, A barajına geçebilmek ve olimpiyat oyunları yönünde önemli bir adım atmak için çalışmalarını hızla sürdüğünü ve haziran ayındaki Avrupa Şampiyonası öncesi bu tesis haberini alınca motive olduğunu ifade etti.

Kentine yapılacak olan tesisin muazzam olduğunu ve bir sporcunun her ihtiyacını karşılayacağını vurgulayan Kumkumoğlu, 'Bu tesisin hizmete girmesiyle birlikte eminim çalışmalarımın kalitesi de yükselecektir. Böylesine dev bir tesiste çalışabilecek olmak, hedeflerime de daha kolay ulaşacağımızı hissettirdi' şeklinde konuştu.

'BAKANIMIZA SPORTİF YATIRIMLAR İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM'
Samsun'da yüzde 85'i tamamlanan 500 seyirci kapasiteli Kavak Spor Salonu için 2 milyon 500 bin TL'lik destek sağlanırken, ihale süreci süren 500 kişilik Salıpazarı Spor Salonu'na 4 milyon TL'lik, yüzde 15'i noktalanan 250 seyirci kapasiteli Yakakent Spor Salonu için 2 milyon 500 bin TL'lik bütçe ayrıldı. Söz konusu tesisler hentbol gibi çeşitli branşlar için kapılarını aralayacak.

Milli hentbolcu Kenan İpek, Samsun'a yapılan tesislerin kent genelinde spor bilincinin oluşmasına katkı sağladığını belirtti.

Bakan Çağatay Kılıç'a Samsun'a sağladığı sportif yatırımlar için teşekkür eden İpek, 'Yapılacak olan tesislerin çalışmalarını takip ediyorum ve orada forma giymek için sabırsızlanıyorum' dedi.

Kaynak: İHA