Avrupa'nın en iyi oyuncularını geride bıraktı

Spor istatistiği şirketi Opta’nın verilerine göre, Burak Yılmaz girdiği pozisyonları gole çevirme konusunda Avrupa'da Ronaldo'nun arkasında ikinci sırada yer aldı.

Ülkemizde Perform Türkiye çatısı altında faaliyet gösteren spor istatistiği şirketi Opta, Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanacak derbi öncesinde iki takımın golcülerini mercek altına aldı. Opta'nın verilerine göre, Burak Yılmaz ve Moussa Sow, en fazla net gol pozisyonuna girmede Avrupa'nın önde gelen golcüleriyle yarışıyor.

BURAK RONALDO'NUN İZİNDE
Avrupa'nın beş büyük ligi (İngiltere Premier League, Almanya Bundesliga, İspanya La Liga, İtalya Serie A, Fransa Ligue1) ve Spor Toto Süper Lig'i kapsayan Opta verilerine göre, Burak Yılmaz net gollük pozisyonları gole çevirmedeki becerisiyle Avrupa'da ikinci sırada bulunuyor. 20'nin üzerinde net gollük pozisyona giren futbolcular, bu pozisyonları gole çevirebilme oranları açısından sıralandığında, 24 pozisyonda 11 gol kaydeden Burak, yüzde 46'lık oranıyla Ronaldo'nun ardından ikinci sırada yer alıyor. Burak'ı Neymar, Gignac, Messi, Austin, Vietto ve Cavani takip ediyor.

BURAK VE SOW POZİSYONA GİRMEDE İLK 20'DE
Yine aynı kapsamda değerlendirildiğinde, en fazla sayıda net gollük pozisyona giren futbolcular sıralamasında Burak Yılmaz, altıncı sırada bulunuyor. 24 net gollük pozisyona giren Burak'ın dışında listenin birincisi, 32 pozisyona giren Ronaldo. Onu 31'le Messi, 28'le Neymar, 27'yle Cavani, 26'yla Gignac takip ederken, Burak bu listede Agüero, Diego Costa, Carlos Bacca, Lewandowski, Ibrahimovic ve Mandzukic gibi isimlerin üstünde bulunuyor. Fenerbahçeli Moussa Sow ise girdiği 19 net gollük pozisyonla listenin 17. sırasında yer alıyor.

Aynı listede yer alan diğer bir GS'li oyuncu Umut Bulut, 17 net pozisyonla 29. sırada bulunurken, son dönem eleştiri oklarının hedefinde olan Emenike, 12 net pozisyon sayısı ile 54. sırada yer alıyor.

Opta verileri, takım geneli olarak bakıldığında net gollük fırsatları gole çevirmede GS'li oyuncuların yüzde 46 oranında başarılı olduklarını gösteriyor. Fenerbahçe'deyse bu oran yüzde 40.

Galatasaray forvetleri, 10 net pozisyondan 6'sını değerlendiremiyor
Sadece forvet oyuncular değerlendirildiğinde, Galatasaraylı futbolcuların net pozisyonları gole çevirme oranı yüzde 40 olurken, Fenerbahçeli futbolcular için bu oran yüzde 36.