Türkiye, Hollanda'da son dakikada kaybetti

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri A Grubu 5. hafta maçında, Türkiye deplasmanda Hollanda ile 1-1 berabere kaldı

Türkiye, Hollanda'da son dakikada kaybetti
2016 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri A Grubu 5. hafta maçında, A Milli Takım, son dünya 3.'sü Hollanda ile karşı karşıya geldi. . Galatasaray'ın golcüleri Burak Yılmaz ile Sneijder'in karşılıklı golleri ile 1-1 berabere sona erdi. Burak Yılmaz'ın golüyle (Dk. 37') ilk yarıyı 1-0 önde kapatan Milliler, Wesley Sneijder'in 90+2. dakikadaki golüne engel olamayınca sahadan 1 puanla ayrıldı.

Fransa 2016 yolunda hayati önem taşıyan karşılaşmadan 1 puanla ayrılan ay-yıldızlılarımız, 5 puanla 4. sırada kaldı. Son dakika golüyle hayata dönen Hollanda ise puanını 7 yaptı ve 3. sıradaki yerini korudu

FATİH TERİM'DEN 4 DEĞİŞİKLİK

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri A Grubu'nda deplasmanda Hollanda ile yaptıkları maça bir önceki karşılaşmaya göre 4 değişiklik yaptı.

Grupta Kazakistan ile yapılan son maçın 11'inde sahaya çıkan oyunculardan Olcay Şahan ve Umut Bulut yedek kalırken, kart cezalısı Arda Turan ve aday kadroya çağrılmayan Semih Kaya, Hollanda'ya karşı milli takımda yer almadılar.

Terim bu futbolcuların yerine 11'de Gökhan Gönül, Hakan Balta, Mehmet Topal ve Gökhan Töre'ye yer verdi.

Hollanda ve Lüksemburg maçlarının aday kadrosuna alınan futbolculardan Alper Potuk ve Mahmut Tekdemir, sahaya çıkan 23 futbolcu arasında bulunmadı.

Guus Hiddink ve Fatih Terim maç öncesi bir araya gelerek tokalaştılar.

KAZIM, HAKAN VE EMRE YEDEK BAŞLADI
Fatih Terim, 3,5 yıla yakın bir süre sonra aday kadroya çağrılan Kazım Kazım'ı Hollanda karşısında yedekler arasında tuttu.

Feyenoord'da sergilediği performansla dikkatleri üzerine çekerek milli takıma çağrılan Kazım, milli formayı en son 15 Kasım 2011'de Hırvatistan'la yapılan 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası play-off rövanşında giymişti.

Grupta İzlanda ile yapılan karşılaşmadan sonra, 3 resmi maçta milli takımda yer almayan Hakan Çalhanoğlu, Hollanda karşısında yedekler arasında bulundu. Milli takım kampında Beşiktaşlı futbolcu Gökhan Töre ile yaşadığı olayın ardından, aralarındaki sorun çözüldükten sonra tekrar milli takıma katılan Hakan, Hollanda'ya karşı bu önemli mücadelede yedekler arasında tutuldu.

Bu iki futbolcunun yanı sıra Fenerbahçeli futbolcu Emre Belözoğlu da maça yedek kulübesinde başladı.

TÜRKİYE'DE GÖKHAN, HOLLANDA'DA SNEİJDER KAPTAN
Fenerbahçeli futbolcu Gökhan Gönül, ay-yıldızlı takımın Hollanda'ya karşı oynadığı maçta sahaya kaptan olarak çıktı.

Fatih Terim, 30 yaşındaki milli futbolcuya önemli maçta kaptan olarak görev verdi.

Galatasaray'ın orta saha oyuncusu Wesley Sneijder ise uzun bir aradan sonra Türkiye karşısında Hollanda Milli Takımı'nın kaptanı olarak sahaya çıktı.

Teknik direktörü Guus Hiddink, Robin van Persie ve Arjen Robben'in sakatlıklarından dolayı kaptanlığı Sneijder'e verdi. Hollanda'nın bir önceki teknik direktörü Louis van Gaal, Brezilya'da düzenlenen 2014 FIFA Dünya Kupası öncesinde formda olmadığı gerekçesiyle kaptanlık pazubandını Sneijder'den alarak Robin van Persie ve Arjen Robben' vermişti.

HOLLANDA'DA 3 ÖNEMLİ EKSİK

Grup maçlarına iyi başlayamayan Hollanda'da sakatlıkları bulunan yıldız oyuncular Arjen Robben, Robin van Persie ve Ron Vlaar Türkiye karşısında forma giyemedi. Hiddink forvette Van Persie'nin yerine tercihini Klaas-Jan Huntelaar, Arjen Robben'in yerine ise Ibrahim Afellay'dan yana kullandı.

GURBETÇİLERDEN HARİKA DESTEK

Amsterdam'daki maçı Türkiye'nin Lahey Büyükelçisi Sadık Arslan ve Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören de izledi.

Deplasmanda Hollanda'yla karşılaşan A Milli Futbol Takımı'nı Avrupa'da yaşayan Türkler yalnız bırakmadı.

Hollanda'nın yanı sıra Almanya ve Belçika gibi yakın ülkelerden gelen gurbetçiler, maçtan önce Amsterdam Arena Stadı önünde toplanarak Türkiye lehine tezahüratlarda bulundu. Ellerinde ay-yıldızlı bayraklarla renkli görüntüler sergileyen Türk taraftarlara zaman zaman Hollandalılar da eşlik etti.

Ajax'ın maçlarını oynadığı Hollanda'nın en modern stadı olarak gösterilen Amsterdam Arena'daki biletlerin tümü maçtan günler öncesinde satılırken, Türk taraflara ise 5 bin kadar bilet ayrıldı.

Biletler yoğun ilgiden dolayı günler öncesinde tükenirken, kimi taraftarların karaborsada çok yüksek fiyatlara bilet aldıkları ileri sürüldü. Hollanda pasaportuna sahip bazı Türkler maçı Hollanda taraftarlar için ayrılan bölümde izledi. Amsterdam Arena'da 10 bine yakın Türk taraftar ay-yıldızlı takıma destek oldu.

HOLLANDA POLİSİ'NDEN BAYRAK ALARMI

Maçtan yapılan anonsta seyircilere takımlarını pozitif şekilde desteklemeleri istenirken, statta meşale yakılmasının yasak olduğu dile getirildi. Açıklamada meşale yakanlara 18 ay statlara giriş ve 400 avro para cezası verilebileceğine dikkat çekildi.

Hollanda polisi stat çevresinde ve içinde olay çıkmaması için yoğun güvenlik önlemi alırken, stada Türkiye ve Hollanda dışında başka ülke bayraklarının sokulmasına izin verilmedi.

İLK TEHLİKE MİLLİLERİMİZDEN

Karşılaşmanın ilk 10 dakikalık bölümünde savunma önlemlerini ön plana çıkaran ay-yıldızlılarımız, rakibin yüksek pas yüzdesi nedeniyle organize olmakta zorlandı. Bu bölümde rakibi kaleden uzak tutmayı başaran kırmızı-beyazlılar dakikalar ilerledikçe buzlarını kırdı ve etkili kontra ataklarla rakip yarı alanda varlık göstermeye başladı.

Dakikalar 15'i gösterdiğinde millilerimiz Burak Yılmaz'la gole çok yaklaştı. Sol kanatta Van der Wiel'i peşine takan Caner Erkin, rakibinden sıyrıldıktan sonra pasını penaltı noktasının hemen gerisindeki Burak Yılmaz'a attı. Kaleye sırtı dönük pozisyonda topla buluşan Burak Yılmaz'ın bekletmeden sol ayağıyla çektiği şuta çizgi üzerinde müdahale eden Bruno Martins Indi topun ağlarla buluşmasını engelledi.

GOOOLLL! BURAK YILMAZ

25. Dakikada Mehmet Topal'la net fırsatı değerlendiremeyen millilerimiz, aradığı golü 37. dakikada Burak Yılmaz ile buldu. Gökhan Töre sağ kanatta 2 kişi arasına girip topu çizgiye taşıdı. Töre, korner çizgisi üzerinden ortasını ceza sahasına gönderdi. Stefan De Vrij'in uzaklaştırmaya çalıştığı top Volkan Şen'de kaldı. Volkan topu kontrol ettikten sonra pasını hemen yanındaki Burak Yılmaz'a attı. Topu sağ ayağına çeken Burak Yılmaz, yaptığı plase vuruşla Hollanda filelerini havalandırdı: 0-1.

Karşılaşmanın ilk yarısı 1-0 Türkiye üstünlüğüyle sona erdi.

BURAK YILMAZ VE SERDAR AZİZ SAKATLANDI

Hollanda Van Persie ve Robben'in yokluğunu fazlasıyla hissederken, Portakalların en büyük gol kozu olan Sneijder, uzaktan şutlarla tehlike yarattı. Kalecimiz Volkan Babacan Sneijder'in uzun şutlarında başarılı kurtarışlara imza attı. Teknik direktör Fatih Terim ilk oyuncu değişikliğini Volkan Şen'i çıkarıp Hakan Çalhanoğlu'nu oyuna alarak yaparken, diğer iki değişiklik hakkımızı sakatlıklar nedeniyle kullanmak zorunda kaldı. 69. dakikada Serdar Aziz sakatlanarak yerini Ersan Gülüm'e bıraktı, 79'da ise Burak Yılmaz oyuna devam edemeyerek yerini Colin Kazım'a bıraktı.

SNEİJDER SON SÖZÜ SÖYLEDİ
Hollanda, De Jong'u çıkarıp Bas Dost'u oyuna alarak tüm riskleri aldı. Hollanda'nın baskısı 90+2'de golü getirdi. Top ceza sahası içi sol çaprazdaki Jetro Willems'in pasında ceza yayı üzerinde topla buluşan Wesley Sneijder, en tehlikeli olduğu pozisyonda sağ ayağıyla şutunı çekerek topu ağlarla buluşturdu: 1-1.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca karşılaşma 1-1 berabere sona erdi.


Hollanda: 1 Türkiye: 1


Maçtan Dakikalar...
90'+6' Ve maçın hakemi karşılaşmanın sona erdiğini bildiren düdüğü çalıyor. Maç sona erdi.
90'+6' Topa sahip olma oranları; Evsahibi takım için 66% - Misafir takım için 34% olarak gerçekleşti.
90'+5' Maç Türkiye lehine kale vuruşu ile devam edecek.
90'+4' Ibrahim Afellay uzun oynuyor...
90'+4' Maç Türkiye lehine kale vuruşu ile devam edecek.
90'+4' Memphis Depay için gol şansı. Topun gelişine vurdu. Ancak isabetsiz.
90'+4' Mehmet Topal topu uzaklaştıramadı ve takımı için tehlike yarattı.
90'+3' golG O L - Wesley Sneijder seken topu filelerle buluşturdu. Ve Hollanda adına golü kaydetti.
90'+2' Ceza sahasına doğru Luciano Narsingh ortasını yapıyor.
90'+2' Türkiye atağında Gökhan Töre ofsayta yakalandı.
90'+2' Türkiye lehine gelişen bir kontra atak.
90'+2' Topu uzaklaştıran Ersan Adem Gülüm.
90'+2' Ceza sahasına doğru Luciano Narsingh ortasını yapıyor.
90'+1' Dördüncü hakem kararı ile maç 6 dakika uzayacak
90' Ceza sahasına doğru Gregory van der Wiel ortasını yapıyor
88' Ersan Adem Gülüm sakatlık geçiriyor. Sağlık görevlileri şu anda tedavisini yapıyorlar.
87' Volkan Babacan çıkıyor ve topu kontrol ediyor.
87' Ceza sahasına doğru Gregory van der Wiel ortasını yapıyor.
87' Wesley Sneijder, uzak mesafeden vuruyor ancak kalecinin müdahalesi var, tehlike geçmiş değil.
85' Gökhan Gönül faülü yapan oyuncu, Bas Dost rakibi tarafından itiliyor ve faül atışı kullanılacak.
85' Topu uzaklaştıran Gregory van der Wiel.
85' Ceza sahasına doğru Kazım Kazım ortasını yapıyor
83' Mehmet Topal, Klaas Jan Huntelaar tarafından sert bir faule maruz kaldı.
83' Maç Türkiye lehine kale vuruşu ile devam edecek.
82' Ceza sahasına doğru Hakan Calhanoglu ortasını yapıyor.
81' Türkiye lehine gelişen bir kontra atak.
80' Maç Türkiye lehine kale vuruşu ile devam edecek.
80' Jetro Willems için gol şansı. Ancak isabetsiz bir vuruş.
79' Luciano Narsingh rakibini driplingle geçti.
79' Sakatlanan Burak Yılmaz yerine oyuna Kazım Kazım girecek.
78' Topu uzaklaştıran Caner Erkin.
78' Ceza sahasına doğru Jetro Willems ortasını yapıyor.
77' Maç Hollanda lehine kale vuruşu ile devam edecek.
77' Bruno Martins Indi oyundan çıkıyor ve yerine Jetro Willems oyuna dahil oluyor.
75' Burak Yılmaz saha kenarına doğru alınıyor ve sağlık görevlileri tedavisini yapacaklar.
75' Luciano Narsingh rakibini driplingle geçti.
74' Türkiye atağında Gökhan Töre ofsayta yakalandı.
74' Gökhan Töre seken topa vurdu ama kaleci başarılı.
74' Maç Türkiye lehine kale vuruşu ile devam edecek.
74' Hollanda atağı, Klaas Jan Huntelaar topun gelişine doğru vuruşunu yaptı ancak etkili bir vuruş yapamıyor ve topu auta gönderiyor.
73' Daley Blind uzun oynuyor...
73' Bas Dost kafayla kaleye doğru gönderdi ancak kalecide kaldı.
73' Ceza sahasına doğru Luciano Narsingh ortasını yapıyor.
71' Maç Türkiye lehine kale vuruşu ile devam edecek.
71' Serbest vuruş kullanılacak, Wesley Sneijder geldi vuruşunu yaptı ama top farklı şekilde dışarı çıkıyor, aut
70' Ibrahim Afellay rakibini driplingle geçti.
69' Sakatlanan Serdar Aziz yerine oyuna Ersan Adem Gülüm girecek.
69' sarı kartGregory van der Wiel sarı kart gördü
68' Hakan Calhanoglu Gregory van der Wiel tarafından kural dışı bir şarja maruz kaldı. Serbest vuruş.
67' Serdar Aziz saha kenarına doğru alınıyor ve sağlık görevlileri tedavisini yapacaklar.
67' Topa sahip olma oranları; Evsahibi takım için 68% - Misafir takım için 32% olarak gerçekleşti.
67' Serdar Aziz sakatlık geçiriyor. Sağlık görevlileri şu anda tedavisini yapıyorlar.
65' Maç Hollanda lehine kale vuruşu ile devam edecek.
65' Maç Türkiye lehine kale vuruşu ile devam edecek.
64' Gregory van der Wiel uzun oynuyor...
63' Nigel de Jong oyundan çıkıyor ve yerine Bas Dost oyuna dahil oluyor.
63' Topu uzaklaştıran Caner Erkin.
63' Ceza sahasına doğru Memphis Depay ortasını yapıyor
62' Topu uzaklaştıran Hakan Kadir Balta.
62' Ceza sahasına doğru Wesley Sneijder ortasını yapıyor.
62' Topu uzaklaştıran Burak Yılmaz.
62' Burak Yılmaz rakip atağı kornerle savuşturdu. Köşe vuruşu kullanılacak.
61' Serdar Aziz rakip atağı kornerle savuşturdu. Köşe vuruşu kullanılacak.
61' Volkan Şen oyundan çıkıyor ve yerine Hakan Calhanoglu oyuna dahil oluyor.
60' Ibrahim Afellay uzaktan şutunu çekti ancak kalecinin müdahelesi ile top kornere gitti.
59' Volkan Babacan çıkıyor ve topu kontrol ediyor.
59' Ceza sahasına doğru Memphis Depay ortasını yapıyor.
57' Memphis Depay şutunda isabet var ancak kaleci gole izin vermedi.
57' Ceza sahasına doğru Daley Blind ortasını yapıyor.
57' Maç Hollanda lehine kale vuruşu ile devam edecek.
57' Gökhan Töre rakibini driplingle geçti.
56' Burak Yılmaz faülü yapan oyuncu, Stefan de Vrij rakibi tarafından itiliyor ve faül atışı kullanılacak.
55' Maç Türkiye lehine kale vuruşu ile devam edecek.
54' Volkan Babacan sakatlık geçiriyor. Sağlık görevlileri şu anda tedavisini yapıyorla
54' Luciano Narsingh için gol şansı. Ancak isabetsiz bir vuruş.
54' Volkan Babacan topa çıktı ancak hakim olamadı.
54' Topu uzaklaştıran Gökhan Gönül.
53' Ceza sahasına doğru Luciano Narsingh ortasını yapıyor.
52' Topu uzaklaştıran Burak Yılmaz.
51' Mehmet Topal rakip atağı kornerle savuşturdu. Köşe vuruşu kullanılacak.
51' Stefan de Vrij uzun oynuyor...
49' Maç Hollanda lehine kale vuruşu ile devam edecek.
49' Volkan Şen rakibini driplingle geçti.
49' Topu uzaklaştıran Nigel de Jong.
48' Memphis Depay topu eliyle kontrol ediyor.
48' Burak Yılmaz faülü yapan oyuncu, Stefan de Vrij rakibi tarafından itiliyor ve faül atışı kullanılacak.
46' Georginio Wijnaldum oyundan çıkıyor ve yerine Luciano Narsingh oyuna dahil oluyor.
46' İkinci yarı hakemin düdüğü ile başlıyor.
45'+3' Hakemin düdüğü ile ilk yarı sona eriyor.
45'+2' Ceza sahasına doğru Ibrahim Afellay ortasını yapıyor.
45'+2' Topu uzaklaştıran Caner Erkin.
45'+1' Dördüncü hakem kararı ile maç 2 dakika uzayacak.
45' Topa sahip olma oranları; Evsahibi takım için 74% - Misafir takım için 26% olarak gerçekleşti.
44' Topu uzaklaştıran Serdar Aziz.
44' Memphis Depay, Gökhan Gönül tarafından sert bir faule maruz kaldı.
43' Hollanda atağında Klaas Jan Huntelaar ofsayta yakalandı.
43' Stefan de Vrij şutunda kaleci tehlikeyi savuşturuyor ve oyun devam ediyor.
42' Wesley Sneijder tarafından kullanılan serbest vuruş rakibe takıldı.
42' sarı kartGökhan Töre sarı kart gördü.
41' Klaas Jan Huntelaar faülü yapan oyuncu, Serdar Aziz rakibi tarafından itiliyor ve faül atışı kullanılacak.
41' Topu uzaklaştıran Stefan de Vrij.
41' Türkiye tarafından ceza alanına doğru uzun bir taç atışı.
38' Sonunda golü bulduk... 2 net pozisyondan yararlanamadık ama sonunda Burak Yılmaz ile golü bulduk.
37' Sağ kanattan gelişen atağımızda Gökhan Töre, son çizgi yakınlarına kadar gidip ceza alanına ortasını yaptı. Savunmayı aşan topu kontrol eden Volkan, pasını hemen Burak'a verdi. Burak topu sağına çekip ceza alanı ilk metrelerinden kaleye harika bir şut çekti ve savunmaya da çarpan top ağlara gitti.
37' GOL! GOL! GOL! Burak Yılmaz
37' GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL!
35' Yarı alanımızda topu alan Burak, hızla rakip yarı alana geçti ve ardından Wijnaldum, Burak'a faul yaptı.
34' Hollanda atağında Memphis Depay ofsayta yakalandı.
34' Stefan de Vrij uzun oynuyor...
33' Maç Hollanda lehine kale vuruşu ile devam edecek.
33' Mehmet Topal şutunu çekiyor ama farklı aut.
32' Burak Yılmaz, Nigel de Jong tarafından sert bir faule maruz kaldı.
30' Topu uzaklaştıran Stefan de Vrij.
29' Türkiye tarafından ceza alanına doğru uzun bir taç atışı.
28' Klaas Jan Huntelaar faülü yapan oyuncu, Serdar Aziz rakibi tarafından itiliyor ve faül atışı kullanılacak.
26' Topu uzaklaştıran Hakan Kadir Balta.
26' Ceza sahasına doğru Ibrahim Afellay ortasını yapıyor.
25' Arkadan yapılan harekete hakem faulü veriyor. Wesley Sneijder Ozan Tufan tarafından faul ile durduruldu.
25' Oyuna hava atışı ile başlanacak.
24' Stefan de Vrij saha kenarına doğru alınıyor ve sağlık görevlileri tedavisini yapacaklar.
23' Memphis Depay uzaktan bir şut denemesi ancak kaleci başarılı.
23' Topu uzaklaştıran Bruno Martins Indi.
22' Topa sahip olma oranları; Evsahibi takım için 77% - Misafir takım için 23% olarak gerçekleşti.
21' Volkan Şen sakatlık geçiriyor. Sağlık görevlileri şu anda tedavisini yapıyorlar.
20' Ibrahim Afellay rakibini driplingle geçti.
19' Maç Hollanda lehine kale vuruşu ile devam edecek.
17' Ceza sahasına doğru Gregory van der Wiel ortasını yapıyor.
17' Maç Hollanda lehine kale vuruşu ile devam edecek.
17' Ceza sahasına doğru Caner Erkin ortasını yapıyor.
16' Ceza sahasına doğru Gregory van der Wiel ortasını yapıyor.
15' Topu uzaklaştıran Wesley Sneijder.
15' Burak Yılmaz topu önce düzeltti ve vuruşunu yaptı ancak etkili bir vuruş olmadı.
15' Ceza sahasına doğru Caner Erkin ortasını yapıyor.
13' Ceza sahasına doğru Daley Blind ortasını yapıyor.
12' Hollanda atağında Memphis Depay ofsayta yakalandı.
10' Maç Türkiye lehine kale vuruşu ile devam edecek.
7' Maç Türkiye lehine kale vuruşu ile devam edecek.
7' Hollanda atağında Georginio Wijnaldum kafa vuruşunu yaptı ancak top dışarı gidiyor.
7' Caner Erkin rakip atağı kornerle savuşturdu. Köşe vuruşu kullanılacak.
6' Memphis Depay şutunda kaleci tehlikeyi savuşturuyor ve oyun devam ediyor.
6' Memphis Depay rakibini driplingle geçti.
5' Maç Hollanda lehine kale vuruşu ile devam edecek.
2' Volkan Babacan çıkıyor ve topu kontrol ediyor.
2' Ceza sahasına doğru Daley Blind ortasını yapıyor.
1' Maça Hollanda başladı

Hakem ilk düdüğü çalıyor ve karşılaşma başlıyor

İlk 11'ler;

HOLLANDA:
Jasper Cillessen, Gregory van der Wiel, Stefan de Vrij, Bruno Martins Indi, Daley Blind, Georginio Wijnaldum, Nigel de Jong, Wesley Sneijder, Memphis Depay, Klaas Jan Huntelaar, Ibrahim Afellay
TEKNİK DİREKTÖR: Guus Hiddink

TÜRKİYE:
Volkan Babacan, Gökhan Gönül, Serdar Aziz, Hakan Balta, Caner Erkin, Ozan Tufan, Mehmet Topal, Selçuk İnan, Gökhan Töre, Volkan Şen, Burak Yılmaz
TEKNİK DİREKTÖR: Fatih Terim