'Tatami' Samsun'da Kuruluyor

Samsun'da 27-29 Mart tarihleri arasında yapılacak olan ve judo sporunun en üst düzey organizasyonlarından biri konumundaki Grand Prix müsabakalarına 70 ülkeden 580 sporcu katılacak.

2016 Rio Olimpiyatları'na katılım için puan veren müsabakalara hazırlanan Türk milli takımı, olimpiyat vizesi için tatamide (karate, judo yapılan minder) ter dökecek.
Türkiye Judo Federasyonu Teknik Komitesi Üyesi Mesut Kapan, AA muhabirine, Samsun'un Canik ilçesindeki Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi'nde (TOHM) milli takımın çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.

Türk milli takımının müsabakalara 28 kız ve 28 erkek sporcu ile katılacağını aktaran Kapan, yarın Samsun'da başlayacak organizasyonun 3'üncü Grand Prix olduğunu, müsabakalara 70 ülkeden beklenen 580 sporcunun ise organizasyon için "rekor katılım" olacağını vurguladı.
Müsabakalarda ülke avantajını kullanıp hem erkeklerde hem kızlarda madalyalar hedeflediklerini aktaran Kapan, şöyle devam etti:
"Özellikle kızlarda 48 kilo ve ağır sıklet ile erkeklerde 60 ve 73 kilo, bizim için daha büyük önem taşımakta. Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te düzenlenen Grand Prix müsabakasında kadınlar 48 kiloda bronz madalya kazanan Ebru Şahin ile ağır sıklette yarışan Belkıs Zehra Kaya favoriler arasında. Bu müsabakalarda iyi puanlar alıp Rio Olimpiyatlarına takım olarak gitmek istiyoruz."
- Ev sahibinin sporcu sayısı avantajı
Kapan, Samsun'daki müsabakaların önemine değinerek, şunları kaydetti:
"Ev sahibi olduğumuz için müsabakalara daha fazla sporcuyla katılıyoruz. Amacımız olimpiyatlarda daha fazla sporcuyla yer alabilmek olacak. Bu tür organizasyonlarda bir sıklette ev sahibi ülkeden 4 sporcu yarışabilirken, konuk ülkelerden ise sadece ikişer sporcu yarışabiliyor. Bu anlamda 56 sporcumuz yarışacak."
Milli takıma güvendiklerini ifade eden Kapan, "Samsun'daki müsabakalara tüm vatandaşlarımızı davet ediyoruz" diye konuştu.

Uluslararası Judo Federasyonu (IJF) tarafından her yıl düzenlenen ve 2016 Rio Olimpiyatları'na katılım için puan veren "Judo Grand Prix" sonunda ise dereceye giren sporculara toplamda 100 bin dolar ödül dağıtılacak.

Kaynak: AA