Banvit ULEB Avrupa Kupası'nda yarı finalde!

ULEB Avrupa Kupası çeyrek finalinde rövanş maçında Banvit, Paris Levallois ile karşılaştı.

Basketbolda, ULEB Avrupa Kupası çeyrek final rövanş maçında Banvit, Fransız ekibi Paris Levallois'i sahasında 4 sayı farkla 75-71 yenerek, yarı finale yükseldi.

Maça, salonu dolduran taraftarının desteğiyle iyi başlayan Banvit, ilk iki dakikayı Simmons ve Dragicevic ile bulduğu sayılarla 4-2 önde geçti. Konuk ekip, Banvit’in sert savunması karşısında 4 dakikada sadece Oniangue ile sayı bulabildi. Paris Levallois sayı bulmakta zorlanırken, ev sahibi ekip 5. dakikada skoru 8-2 yaptı. Dış atışlarda Rowland ile etkili olan turuncu-yeşilli Türk ekibi, Mejia'nın da katkısıyla 6. dakikayı 12-2 önde tamamladı. Ndoye, Jean ve Oniengue üçlüsü ile skorda denge kurmaya çalışan Fransız ekibi karşısında Mejia ile basketler bulan Banvit periyodu 17-8 önde bitirdi.

Banvit ikinci periyoda Veremeenko'un basketiyle başladı. Paris Levallois, hızlı hücumlarda Oniangue ve Schilb'in basketleriyle 13. dakikada farkı 6 sayıya indirerek, skoru 23-17'ye getirdi. Davis, Mejia ve Simmons ile konuk ekibin hatalarını değerlendiren Banvit, 16. dakikayı 29-20 önde geçti. Rakibin Sane, Green ve Ford ile bulduğu sayılara sadece Davis ile cevap veren turuncu-yeşilli ekip, devreyi 34-32 önde tamamladı.

Üçüncü periyoda Rowland'ın üç sayılık basketiyle başlayan Banvit karşısında Paris Levallois, 24. dakikada Green ve Oniangue ile 37-37'lik eşitliği sağladı. Pota altında etkili olmaya başlayan Banvit, Veremeenko ve Mejia'nın basketleriyle 27. dakikayı 46-41 önde geçti. Kalan dakikalarda sert savunmasını sürdüren ev sahibi ekip periyodu, 49-45 önde bitirdi.

Banvit son periyoda Şafak Edge'nin üç sayılık basketiyle başladı. Paris Levallois, Christmas'ın boyalı alandan bulduğu sayılarla 35. dakikada skoru 54-50'e getirdi. Baron ve Rowland ikilisinin sayılarıyla son 5 dakikalık bölüme 58-52 üstün giren turuncu-yeşilli ev sahibi ekip karşısında konuk takım, Green ile farkı kapatmaya çalıştı. Karşılaşmanın sonuna kadar üstünlüğünü korumayı başaran Banvit, zorlu mücadeleyi 75-71 kazanarak, yarı finale adını yazdırdı.

Fransa'da oynanan ilk maçı ev sahibi ekip 67-65 kazanmıştı.