Basketbol Açıklaması

Basketbolda, ULEB Avrupa Kupası çeyrek final rövanş maçında Banvit, Fransız ekibi Paris Levallois'i sahasında 4 sayı farkla 75-71 yenerek, yarı finale yükseldi.

Maça, salonu dolduran taraftarının desteğiyle iyi başlayan Banvit, ilk iki dakikayı Simmons ve Dragicevic ile bulduğu sayılarla 4-2 önde geçti. Konuk ekip, Banvit'in sert savunması karşısında 4 dakikada sadece Oniangue ile sayı bulabildi. Paris Levallois sayı bulmakta zorlanırken, ev sahibi ekip 5. dakikada skoru 8-2 yaptı. Dış atışlarda Rowland ile etkili olan turuncu-yeşilli Türk ekibi, Mejia'nın da katkısıyla 6. dakikayı 12-2 önde tamamladı. Ndoye, Jean ve Oniengue üçlüsü ile skorda denge kurmaya çalışan Fransız ekibi karşısında Mejia ile basketler bulan Banvit periyodu 17-8 önde bitirdi.
Banvit ikinci periyoda Veremeenko'un basketiyle başladı.

Paris Levallois, hızlı hücumlarda Oniangue ve Schilb'in basketleriyle 13. dakikada farkı 6 sayıya indirerek, skoru 23-17'ye getirdi. Davis, Mejia ve Simmons ile konuk ekibin hatalarını değerlendiren Banvit, 16. dakikayı 29-20 önde geçti. Rakibin Sane, Green ve Ford ile bulduğu sayılara sadece Davis ile cevap veren turuncu-yeşilli ekip, devreyi 34-32 önde tamamladı.
Üçüncü periyoda Rowland'ın üç sayılık basketiyle başlayan Banvit karşısında Paris Levallois, 24. dakikada Green ve Oniangue ile 37-37'lik eşitliği sağladı. Pota altında etkili olmaya başlayan Banvit, Veremeenko ve Mejia'nın basketleriyle 27. dakikayı 46-41 önde geçti. Kalan dakikalarda sert savunmasını sürdüren ev sahibi ekip periyodu, 49-45 önde bitirdi.
Banvit son periyoda Şafak Edge'nin üç sayılık basketiyle başladı.

Paris Levallois, Christmas'ın boyalı alandan bulduğu sayılarla 35. dakikada skoru 54-50'e getirdi. Baron ve Rowland ikilisinin sayılarıyla son 5 dakikalık bölüme 58-52 üstün giren turuncu-yeşilli ev sahibi ekip karşısında konuk takım, Green ile farkı kapatmaya çalıştı. Karşılaşmanın sonuna kadar üstünlüğünü korumayı başaran Banvit, zorlu mücadeleyi 75-71 kazanarak, yarı finale adını yazdırdı.
Fransa'da oynanan ilk maçı ev sahibi ekip 67-65 kazanmıştı.

Kaynak: AA