Beton Sahada Hazırlanıp Çimde Şampiyon Oluyorlar

Geçen yılın Okul Sporları Yıldız Erkekler Çim Hokey Turnuvası şampiyonu Yatağan Bozüyük Ayser-Kazım Eren Ortaokulu takımı, okullarının beton sahasında çalışmalarını sürdürüyor.

Yatağan ilçesi Bozüyük Mahallesi'ndeki Ayser-Kazım Eren Ortaokulu'nun çim hokeyine meraklı beden eğitimi öğretmeni Mahmut İmren tarafından 2011 yılında kurulan 12 kişiden oluşan yıldız erkek çim hokeyi takımı, geçen yıl il ve bölge birinciliklerinin arından Zonguldak'ta düzenlenen Okul Sporları Yıldız Erkekler Çim Hokey Turnuvası'nda Türkiye şampiyonluğunu elde etmişti.
İlçede bu spor için uygun alan bulunamaması nedeniyle okul bahçesindeki beton sahayı antrenman alanı olarak kullanan çim hokeyi okul takımının tek isteği, çalışmalarını yapabilecekleri çim bir saha.
Antrenör İmren, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 30-31 Mart'ta Muğla'da düzenlenecek il birinciliği müsabakaları için çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Okullarında 74 öğrencinin öğrenim gördüğünü, 8 as ve 4 yedek çim hokeyi oyuncusu bulmak için büyük çaba harcadıklarını dile getiren İmren, 3 yıllık çalışmanın ardından Türkiye'nin önde gelen çim hokeyi takımlarına kafa tutan bir takım oluşturduklarını vurguladı.
Karşılaştıkları takımların birçoğunun antrenörünün milli takımlarda görev yapmış isimler olduğunu ifade eden İmren, "Oyuncuların bazıları ise lisanslı olarak bu sporu yapıyordu fakat inançlı çalışmalarımız neticesinde geçen yıl Türkiye şampiyonu olduk" dedi.

Şampiyon takımın neredeyse tamamının mezun olması nedeniyle altyapıdan yetiştirdikleri sporcuları takıma monte ettiklerini anlatan İmren, bu yıl oyuncularının tamamının 5 ve 6. sınıf öğrencilerinden oluştuğuna dikkati çekti.
Çim hokeyine yeni başlamalarına rağmen oyuncularının iddialı olduklarının altını çizen İmren, bu yıl için fizik kapasitelerinin yetersiz göründüğünü ama önümüzdeki yıllarda ağabeylerini aratmayacağını düşündüğüne işaret etti.
İmren, takımı kurdukları dönemde kendi imkanlarıyla temin ettikleri spor malzemelerle çim hokeyi müsabakalarına beton sahada hazırlandıklarını belirterek, şöyle devam etti:
"İlçemizde çim hokeyi için uygun bir alan henüz yok. Elde edilen başarıların ardından sadece ekipman desteği alabildik. Maddi imkanlarımız biraz düzeldi. Başarımızdan dolayı Türkiye Hokey Federasyonundan hokey malzemeleri geldi. Aynı şekilde Yatağan Belediyesi de ihtiyaçlarımızı karşıladı. Tek sorunumuz beton zemin nedeniyle olumsuz hava koşulları. Okulumuzun beton sahasında çalışmak zor oluyor. Bu nedenle çalışmalarımızı yapabileceğimiz çim saha istiyoruz."
Bu yılın Okul Sporları Yıldız Erkekler Çim Hokey Turnuvası için hazırlıklarının sürdüğünü söyleyen İmren, "Türkiye şampiyonluğu unvanını korumamız gerekiyor. Ben ve çocuklarımız bunu yapmaya çalışacağız. Tek isteğimiz çalışmalarımızı yapabileceğimiz bir çim saha" diye konuştu.

Okul müdürü Hakan Karatop ise Mahmut İmren yönetimindeki çim hokeyi takımının başarılarıyla gurur duyduklarını, aynı başarıyı bu yıl da tekrar ederek okullarının adlarını Türkiye'ye duyuracaklarına inandıklarını kaydetti.


Kaynak: AA