Kasımpaşa: 2 Galatasaray: 3

Kasımpaşa ile Galatasaray, Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda karşı karşıya geldi. Sarı-kırmızılı ekip 2-0'lık yenilgiden maçı 3-2 kazanmayı başardı.

Kasımpaşa: 2 Galatasaray: 3
Spor Toto Süper Lig'in 25. hafta mücadelesinde Galatasaray, deplasmanda Kasımpaşa ile karşılaştı. Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda oynanan karşılaşmayı sarı-kırmızılılar, 2. yarıda yaptığı geri dönüş sayesinde 3-2'lik skorla kazandı.

Kasımpaşa, 17. dakikada Andre Castro ve 43. dakikad Tunay Torun'un golleri ile ilk yarıyı 2-0 önde kapattı ve Galatasaray'a büyük bir şok yaşattı. Mücadelenin ikinci yarısına Burak Yılmaz - Olcan Adın değişikliği ile başlayan sarı-kırmızılılar, 52. dakikada Selçuk İnan, 55. dakikada Umut Bulut ve 65. dakikada Burak Yılmaz'ın sayıları ile üstünlüğü yakaladı ve karşılaşmadan 3-2 galip ayrıldı.

Bu skorun ardından Galatasaray puanını 55 yaptı ve maç fazlası ile 54 puanlı Beşiktaş'ın önüne geçti. Geçtiğimiz hafta teknik direktör Şota ile yollarını ayıran Kasımpaşa ise 29 puanda kaldı.

Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasında Galatasaray evinde Karabükspor ile karşılaşacakken, Kasımpaşa ise deplasmanda Gençlerbirliği'ne konuk olacak.

GALATASARAY'DA SABRİ SÜRPRİZİ!


Spor Toto Süper Lig'in 25. haftasında Kasımpaşa'ya konuk olan Galatasaray'da Sabri Sarıoğlu sürprizi yaşandı.

Geride kalan haftada İstanbul Başakşehir ile yapılan maçın ilk yarısında yaşadığı sakatlık nedeniyle ikinci yarıda oyuna başlayamayan, hafta içi gerçekleştirilen tedavisi sonrası takımla tek antrenmanına ise dün çıkabilen Sabri, Kasımpaşa karşısında teknik direktör Hamza Hamzaoğlu'nun ilk 11'de tercihi oldu.

Kulüp sağlık heyetinin oynama şansını düşük gösterdiği Sabri'nin ilk 11'de görev alması sürpriz olarak değerlendirildi.

BURAK YILMAZ YEDEKLER ARASINDA


Sarı-kırmızılı ekipte Burak Yılmaz, Kasımpaşa müsabakasına yedekler arasında başladı.

Galatasaray'da sarı kart cezalısı olması nedeniyle İstanbul Başakşehir maçında forma giyemeyen, sakatlığı bulunmasına karşın takımın son 2 çalışmasında yer alan Burak Yılmaz, Kasımpaşa maçının yedekleri arasında yer aldı.

Öte yandan, tedavisi devam eden Semih Kaya ise yine kadroya giremedi.

HAMZAOĞLU'NDAN 2 DEĞİŞİKLİK!


Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, ligde son oynanan İstanbul Başakşehir karşılaşmasının başlangıç kadrosunda 2 değişiklik yaparak takımını sahaya sürdü.

İstanbul Başakşehir maçının 11'inde yer alan isimlerden Koray Günter ile Bruma bu kez yedek soyunurken, yerlerine sarı kart cezasını dolduran Hakan Kadir Balta ile Alex Telles görev yaptı.

ORHAN MAÇA YETİŞTİRİLEMEDİ, VEYSEL ESKİ TAKIMINA KARŞI


Kasımpaşa'da sakatlığı bulunan Orhan Şam, Galatasaray maçına yetiştirilemedi. Gaziantepspor maçında gördüğü kırmızı kart nedeniyle son 2 lig maçında cezalı olan Orhan, sakatlığının düzelmemesi üzerine sarı-kırmızılı ekibe karşı da forma giyemedi.

Lacivert-beyazlı ekibin kadrosunda yer alan Veysel Sarı, eski takımına karşı ilk 11'de sahaya çıktı. Sezonun ilk yarısını Galatasaray'da geçiren ve ara transfer döneminde Kasımpaşa'ya giden Veysel, bu kez sarı-kırmızılı takımın rakibi olarak sahada yerini aldı.

KASIMPAŞA GOLÜ ERKEN BULDU!


Mücadeleye iki takım da istediği organizasyonu sahaya yansıtarak başlayamazken, ilk dakikalarda bol pas hataları göze çarptı. Galatasaray, rakip yarı alanda daha çok bir şeyler yapmaya çalışan takım olarak öne çıkarken, Kasımpaşa yakaladığı pozisyonu değerlendirdi ve öne geçti.

16. dakikada ceza alanı içinde savunmadan seken topu önünde bulan Andre Castro gelişine çektiği şutla topu kaleci Fernando Muslera'nın sağından ağlarla buluşturdu. Galatasaray beklemediği bir anda geriye düştü.

İLK YARI BİTMEDEN G.SARAY'A ŞOK!


Yediği gol sonrasında beraberlik için saldıran Galatasaray, bir türlü istediği pozisyonları yakalayamadı. Umut Bulut, Yasin Öztekin, Olcan Adın ve Wesley Sneijder'in birbirinden kopuk görüntüsü göze çarparken, Kasımpaşa devrenin sonlarına doğru sarı-kırmızılıları şoke eden golü buldu.

43. dakikada orta alanda yaşanan ikili mücadale sonrasında boşta kalan topu kontrol eden Alpaslan Öztürk bekletmeden sağ kanatta boş pozisyonda bulunan arkadaşı Oscar Scarione'yi gördü. Oscar Scarione, ceza alanı içine girdiği anda topu ceza yayı içinde bulunan Tunay Torun'a çıkardı. Tunay Torun, sağ ayağıyla topu gelişine vurdu ve kaleci Fernando Muslera'nın solundan topu ağlara gönderdi.

BURAK GİRDİ, SELÇUK FARKI İNDİRDİ


Şampiyonluk yoluna puan kaybına tahammülü olmayan Galatasaray'da, 2. devrenin başında Olcan Adın oyundan alınan isim olurken, Burak Yılmaz, sakatlığı riske edilerek oyuna sürüldü. Sarı-kırmızılıların geri dönüşü de ikinci yarı ile birlikte başladı.

52. dakikada sol kanattan ceza alanı içine giren Yasin Öztekin topu altı pas içine çevirdi. Kaleci Ertaç Özbir'den seken top Selçuk İnan'ın önünde kaldı ve o da bekletmeden sağ ayağıyla vurarak topu ağlara gönderdi, G.Saray farkı 1'e indirdi.

UMUT VE BERABERLİK!

İkinci yarıda, ilk yarıdaki görüntüsünden tamamen farklı bir oyun ortaya koyan Galatasaray, yaptığı baskının sonrasında beraberlik sayısını da 55. dakikada buldu.

Wesley Sneijder'ın ara pasıyla sol kanattan hızla hareketlenen Yasin Öztekin ceza alanı içine girdş ve kaleci Ertaç Özbir ile karşı karşıya kaldi. Sarı-kırmızılıların son haftalardaki yükselen ismi Yasin, sağ tarafında bulunan arkadaşı Umut Bulut'u gördü ve golcü isim de takımına beraberliği getirdi.

BURAK YILMAZ 3 PUANI GETİRDİ

Zirve yolunda puan kaybı istemeyen Galatasaray, kanatlardan geliştirdiği atakların ardından, 65. dakikada üstünlüğü de ele geçirdi.

Selçuk İnan, sağ çaprazdan gönderdiği ara pasla Umut Bulut'u ceza alanı içinde topla buluşturdu. Umut Bulut'un havadan çevirdiği topa altı pas içinde Burak Yılmaz, Ertaç Özbir'den önce kafa vuruşunu yaptı. 2. yarıda oyuna dahil olan isim, Galatasaray'a üstünlüğü getiren oyuncu oldu.

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve sarı-kırmızılılar, ölüp ölüp dirildiği maçta 3-2'lik skorla, 3 puanı kaptı.