Tff'nin Soma'ya Yaptıracağı Futbol Okulu

Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından 49 dönümlük arazide yaptırılan futbol okulunun inşaatında incelemeler yaptı.

Ergene, TFF Futbol Okulu inşaatını ziyaret ederek, incelemelerde bulundu ve müteahhit Osman Kurt ve mimar Mehmet Ali Arıkan'dan çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Arazi üzerinde kot farkı bulunması nedeniyle düz bir zemin olması için hafriyat çalışmalarına başladıklarını anlatan Kurt, "Yaklaşık 1600 kamyon hafriyat var. Gece gündüz çalışarak 4-5 gün gibi bir sürede hafriyatı bitireceğiz. Zemin düzenlendikten sonra çalışmalarımıza başlayacağız. Ayrıca 400 metre dere ıslahı bulunuyor. Bunu da kısa sürede tamamlayacağız" diye konuştu.

-Türkiye'ye örnek olacak
Mimar Arıkan ise federasyonun bu mimari projeyi ilk kez Soma'da uyguladığını, daha sonra başka yerlerde de uygulanacağını belirterek, şunları kaydetti:
"Binamız bin metrekarelik alan üzerine oturuyor. FIFA standartlarında olacak. Milli takımın bile kamp yapabileceği bir tesis olacak. Bir tanesi suni çim, diğeri doğal çim olmak üzere 2 adet UEFA standartlarında saha ile 4 antrenman sahası, kafeterya, olimpik yüzme havuzu, dinlenme odaları, tesisin etrafında ise yürüyüş pisti yapılacak."
Ergene de incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada, okulun 49 dönümlük araziyi dolu dolu kullanacağını dile getirerek, "Futbol okulumuzun 3 ay gibi bir sürede bitmesi bekleniyor. Biz de çalışmaları yerinde görmek istedik. Soma'mıza böyle güzel bir tesis kazandırılacağı için mutluyuz. Bitmesini dört gözle bekliyoruz" dedi.

Kaynak: AA