Süper Lig’de ‘koltuk’ savaşı

Spor Toto Süper Lig’de 24 hafta geride kalırken, zirve yarışı da bir hayli kızıştı. Ligin ikinci yarısında liderlik koltuğu 4 kez el değiştirdi, zirvedeki takım en yakın takipçisiyle puan farkını en fazla 3’e çıkarabildi.

Süper Lig’de ‘koltuk’ savaşı
24 haftası geride kalan Spor Toto Süper Lig'de son haftalar yaklaştıkça heyecan artıyor. Zirve yarışı içerisinde olan Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe, sezon sonunda şampiyonluk kupasını kaldırabilmek için mücadele ediyor. Ligin ikinci yarısında 8 karşılaşma oynanırken, 4 kez liderlik koltuğu el değiştirdi. İkinci yarıya lider giren Fenerbahçe, 17 ve 18. haftaları zirvede geçerken, 18. haftada Kardemir Karabükspor engeline takılarak koltuğu Beşiktaş'a kaptırdı.

KOLTUKTA EN UZUN SÜRE OTURAN GALATASARAY
19 ve 20. haftayı en yakın takipçisinin 1 puan önünde liderlik koltuğunda geçiren siyah-beyazlılar ise, 21. haftada Eskişehirspor'a 1-0 mağlup olarak, koltuğu Galatasaray'a devretti. Teknik direktör Hamza Hamzaoğlu ile liderliği 3 hafta sürdüren Aslan, Fenerbahçe ve Başakşehir maçlarında puan kaybı yaşayarak, zirveyi yeniden siyah-beyazlı ekibe bıraktı.

ŞAMPİYONLUK BU MAÇLARDAN GEÇİYOR
Ligin bitimine 10 hafta bulunurken, gözler zirve mücadelesi veren takımların oynayacağı maçlara çevrildi. 54 puanla lider konumda bulunan Beşiktaş ve 2 puan gerisinde 2. sırada yer alan Galatasaray, kalan haftalarda 5 deplasman mücadelesine çıkacak. 50 puanla 3. sırada bulunan sarı-lacivertliler ise 6 kez deplasmanda oynayacak.

Spor Toto Süper Lig'de zirve mücadelesi veren takımların kalan maçları şöyle:

1. BEŞİKTAŞ (54 Puan)
Fenerbahçe (D)
İstanbul Başakşehir
Kasımpaşa (D)
Kardemir Karabükspor
Trabzonspor (D)
Gaziantepspor
Akhisar Belediyespor (D)
Torku Konyaspor
Galatasaray (D)
Gençlerbirliği

2. GALATASARAY (52 Puan)
Kasımpaşa (D)
Kardemir Karabükspor
Trabzonspor (D)
Gaziantepspor
Akhisar Belediyespor (D)
Torku Konyaspor
İçel İdmanyurdu (D)
Gençlerbirliği
Beşiktaş
Rizespor (D)

FENERBAHÇE (50 Puan)
Beşiktaş
Çaykur Rizespor (D)
Bursaspor
Eskişehirspor (D)
Balıkesirspor
Medicana Sivasspor (D)
Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor
İçel İdmanyurdu (D)
İstanbul Başakşehir (D)
Kasımpaşa

Kaynak: İHA