Fenerbahçe’yi yıkan ‘Kabir’ kim?

Ligin 24. haftasında oynanan Fenerbahçe maçında galibiyeti getiren golü kaydeden Gençlerbirliği'nin Faslı oyuncusu El Kadir, performansı ile göz dolduruyor.

Fenerbahçe’yi yıkan ‘Kabir’ kim?
Spor Toto Süper Lig'in 24. haftasında sahasında ağırladığı Fenerbahçe'yi 2-1 mağlup eden Gençlerbirliği'nde galibiyet golünü atan Faslı oyuncu El Kabir, son haftalardaki performansıyla dikkat çekiyor. Ligin 19. haftasında oynanan Bursaspor maçında ilk kez forma giyen El Kabir, ilk asistini ise Eskişehirspor maçında yaptı. Geçtiğimiz hafta deplasmanda oynanan Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyespor mücadelesinde 4 asist yapan Faslı futbolcu, dün akşam ise Fenerbahçe'ye karşı takımına galibiyeti getiren golü atan isim oldu.

Moestafa El Kabir kimdir?

1988 doğumlu Moestafa El Kabir futbola Ajax'ın alt yapısında başladı.

Daha sonra Feyenoord ve Fc Utrecht alt yapılarında forma giyen Kabir, profesyonel olarak ise ilk olarak Hollanda takımı NEC'de sahaya çıktı. Daha sonra sırası ile Mjallby AIF, Cagliari, BK Hacken, Al Ahli SC'de takımlarında forma giydi. Kabir, devre arası transfer döneminde ise Gençlerbirliğine transfer oldu. Al Kabir kariyerinde çıktığı 95 maçta 33 gol attı.

Kaynak: İHA