Fenerbahçe'ye Başkent'te kabir azabı

Spor Toto Süper Lig'in 24. haftasında Fenerbahçe ile Gençlerbirliği karşılaştı. Ankara temsilcisi, 87. dakikada El Kabir'in golü ile takımına 2-1'lik galibiyeti getirdi.

Fenerbahçe'ye Başkent'te kabir azabı
Spor Toto Süper Lig'in 24. haftasında Fenerbahçe, deplasmanda Gençlerbirliği ile karşılaştı. Ankara 19 Mayıs Stadı'nda oynanan mücadeleyi G.Birliği 2-1'lik skorla kazandı.

Gençlerbirliği, 37. dakikada Petrovic'in ceza alanı dışından yaptığı vuruş sonrasında öne geçti, Fenerbahçe ise 72. dakikada Mehmet Topal'ın kafa vuruşu ile beraberliği yakaladı. Son dakikalarda iki takım da pozisyonlar yakalarken, G.Birliği 87. dakikada El Kabir'in kafa golü ile öne geçti. Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve F.Bahçe zirve yolunda kritik puanları Ankara'da bıraktı.

Bu skorun ardından Fenerbahçe puanını 50 yaptı ve 3. sırada kaldı. Gençlerbirliği ise puanını 32 yaparken, 8. sırada yer aldı. Süper Lig'in 25. haftasında Fenerbahçe evinde Beşiktaş ile karşılaşacakken, Gençlerbirliği ise deplasmanda İstanbul Başakşehir'e konuk olacak.

KARTAL KADROYU BOZMADI

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 24. haftasında Gençlerbirliği ile oynadığı maçta, geçen hafta Galatasaray'a karşı galip gelen kadroyu korudu.

Sarı-lacivertlilerin teknik direktörü İsmail Kartal, kalede Volkan Demirel'e yer verdiği ilk 11'de savunmada Gökhan Gönül, Egemen Korkmaz, Alves ve Caner Erkin'i sahaya sürdü.

Orta sahada Emre Belözoğlu ve Mehmet Topal'ın görev aldığı Fenerbahçe'de Emenike, Diego ve Kuyt hücum hattını desteklerken, Sow forvette yer aldı.

İsmail Kartal, yedek kulübesinde Mert Günok, Bekir İrtegün, Webo, Meireles, Selçuk Şahin, Kadlec ve Alper Potuk'a yer verdi. Fenerbahçe'de Hasan Ali Kaldırım ise sakatlığı nedeniyle kadroya giremedi.

GENÇLERBİRLİĞİ'NDE DE KADRO İSTİKRARI

Gençlerbirliği, geçen hafta deplasmanda Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor'u 4-2 yendiği maçta sahada yer alan ilk 11'i ile Fenerbahçe karşısına çıktı.

Teknik direktör Mesut Bakkal, kaleci Ramazan Köse'ye görev verdiği ilk 11'de, savunmada Hakan Aslantaş, Sedat Bayrak, Ahmet Yılmaz Çalık, Tosic, orta sahada Petrovic, Doğa Kaya, Landel, Hleb, Guido Koçer ve forvette El Kabir'i oynattı.

Başkent ekibinin yedeklerinde ise Ferhat Kaplan, Gosso, Ahmet Oğuz, Ferhat Görgülü, Uğur Çiftçi, İrfan Can Kahveci ve Mervan Çelik yer aldı.

İLK TEHLİKE FENERBAHÇE'DEN

Mücadeleye iki ekip de kontrollü başlarken, Fenerbahçe rakip yarı alanda daha çok gözüken takım oldu. Sarı-lacivertliler ilk tehlikeli pozisyonunu 13. dakikada yakaladı.

Ceza sahası dışı sol çaprazda topla buluşan Diego altı pasın önüne doğru ortasını açtı ve kaleci Ramazan Köse topa hakim olmayı başaramayınca Dirk Kuyt penaltı noktasının biraz ilerisinde şutunu çekti. Ramazan bu şutu kurtarmayı başardı, seken topu bu sefer Moussa Sow tamamlamak istedi. G.Birliği kalecisi iki pozisyonda da topun ağlara gitmesini önledi.

PETROVIC CEZA ALANI DIŞINDAN ATTI!


Orta sahada iki takım da bol pas hataları yaparken, hücum bölgesinde de son paslarda bir türlü başarılı olamadı. Gençlerbirliği maçın 37. dakikasında öne geçti.

Hakan Aslantaş'ın pasıyla topla buluşan Radosav Petrovic ceza sahası dışı sağ çaprazdan yaklaşık 25 metreden çektiği sert şutla takımını öne geçirmeyi başardı, Fenerbahçe büyük bir şok yaşadı.

EGEMEN SAKATLANDI!

Sarı-lacivertlilerde Egemen Korkmaz, 37. dakikada sakatlandı ve maça devam edemedi.

Hafta sonunda Can Bartu Tesisleri'nde gerçekleştirilen idmanda sol dizinde ağrı hisseden Egemen antrenmana katılmazken bu maçta oynayıp oynamayacağı da merak ediliyordu.

Teknik direktör İsmail Kartal'ın 11'de şans verdiği Egemen maçın 41. dakikasında yerini Bekir İrtegün'e bıraktı.

DIEGO'DAN TEPKİ!

İsmail Kartal'ın öğrencileri, mücadelenin ikinci yarısının başında da istediği etkiyi sahaya yansıtamadı. Beraberlik golü için saldıran Fenerbahçe'de, 59. dakikada değişiklik geldi.

Diego oyundan çıkarken, Alper Potuk oyuna dahil oldu. Brezilyalı oyuncu saha kenarına gelirken, hocasına söylendi ve tepki gösterdi.

FENERBAHÇE'NİN GOLÜ GELDİ!

Fenerbahçe son 20 dakika ile birlikte ataklarını sıklaştırdı. Sarı-lacivertliler, Caner'in ortası ile golü de buldu.

72. dakikada ceza sahası sol çaprazda topla buluşan Caner Erkin bekletmeden ortasını altı pasın önüne kesti, o noktada topa iyi yükselen Mehmet Topal kafa vuruşunu yaparak topu ağlara gönderdi.

F.BAHÇE'Yİ ŞOKE EDEN GOL!


Fenerbahçe beraberlik sonrasında galibiyet için saldırırken, Gençlerbirliği de hızlı paslarla kontra atak şansı yakaladı.

87. dakikada Jean Jacques Gosso ceza sahası dışı sol çaprazdan pasını havadan arka direğe doğru attı, Volkan Demirel'i aşan topu arka direkte Mostapha El Kabir kafayla topu ağlara göndermeyi başardı.

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve mücadele Gençlerbirliği'nin 2-1 üstünlüğü ile sonuçlandı.

CANLI ANLATIM

Gençlerbirliği 2 Fenerbahçe 1


M.S. Son düdük çaldı ve karşılaşma sona erdi.
90' Sol kanattan gelişen Fenerbahçe atağında Caner'in etkili ortasında Webo'nun müsait durumda kafa vuruşunda top sağ direği sıyırıp oyun alanını terk etti.
90' Fenerbahçe'de Caner Erkin sarı kart gördü.
90' Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda ceza alanına yapılan ortada savunma topu karşıladı.
90' Sarı lacivertliler yine etkili geldi. Webo'nun pasında ceza alanı içi sağ çaprazında topla buluşan Emenike'nin kaleye şutunda Ramazan topu kornere çeldi.
90' Hızlı gelişen Gençlerbirliği atağında Mervan'ın yere indiren Mehmet Topal sarı kart gördü.
90' Fenerbahçe gole çok yaklaştı. Sağ çaprazdan ceza alanına giren Gokhan Gönül'ün sert şutunda Ramazan gole izin vermedi.
90' Maçın sonuna 4 dakika ilave edildi.
89' Sağ kanattan gelişen Fenerbahçe atağında Gökhan'ın ceza alanına ortasında kaleci Ramazan topu çok kolay bir şekilde kontrol etti.
88' Gençlerbirliği takımında Michel Landel'in yerine İrfan Can Kahveci oyunda.
87' Başkent ekibi sağ kanattan köşe vuruşu kullandı. Ceza alanına yapılan ortada top herkesi aştı. Atağın devamında ceza alanı ön bölümü yakınlarında topla buluşan Gosso'nun ceza alanı sağ çaprazına ortasında Volkan'ın zamanlama hatası yapması sonucu El Kabir dar açıdan kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi.
87' GOL! Moestafa El Kabir

85' Gençlerbirliği takımında Kuyt'a faul yapan Ahmet Çalık sarı kart gördü.
84' Sol kanattan gelişen Gençlerbirliği atağında Mervan, El Kabir ile ver-kaç yapıp ceza alanına girmek istedi ama araya Bekir girdi.
83' Sağ kanattan gelişen Fenerbahçe atağında Webo, Sedat'tan sıyrılmak isterken yerde kaldı ve faul bekledi ama oyun devam etti.
82' Son bölümde tempo biraz düşmüş durumda. İsmail Kartal tüm hamlelerini yaptı. Gençlerbirliği'nin bir değişiklik hakkı daha bulunuyor.
81' Gelişen Gençlerbirliği atağında ceza alanına yakın bir noktada topla buluşan Gosso'nun ceza alanına ara pasında savunma topu karşıladı.
80' Gençlerbirliği takımında Alexander Hleb'in yerine Jean Jacques Gosso oyunda.
78' Fenerbahçe gole yine yaklaştı. Alper'in sol kanattan ceza alanına ortasında Kuyt'ın kafa vuruşunda seken topa bir de Webo kafa vuruşu yaptı. Ramazan topu önce kontrol etti ama ardından elinden kaçırınca Petrovic son anda topu uzaklaştırdı.
77' Bu kez Fenerbahçe gole çok ama çok yaklaştı. Mehmet Topal'ın ceza alanı içi sağ çaprazından kaleye şutunda Ramazan'dan seken topu Emenike kontrol edip kaleye göndermek istedi ama top yandan az farkla dışarıya gitti.
76' Sarı lacivertlilerde Moussa Sow'un yerine Pierre Webo oyunda.
76' Sağ kanattan gelişen Fenerbahçe atağında Gökhan'ın ceza alanına etkili ortasında Alper'in kafa vuruşunda top yandan dışarıya gitti.
75' Gençlerbirliği takımında Guido Koçer'in yerine Mervan Çelik oyunda.
74' Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda ceza alanına yapılan ortada Volkan topun sahibi oldu.
73' Gençlerbirliği gole çok yaklaştı. Ceza alanına yapılan ortada Volkan'ın müdahale ettiği top boşta kaldı ve Guido'nun boş kaleye gönderdiği top savunmadan sekip kornere gitti.
72' Gelişen Fenerbahçe atağında ceza alanı dışı sol çaprazında topla buluşan Caner'in ceza alanına ortasında Mehmet Topal'ın etkili kafa vuruşunda top ağlarla buluştu.
72' GOL! Mehmet Topal
72' Gençlerbirliği takımında Michel Landel, elle oynamadan dolayı sarı kart gördü.
71' Gençlerbirliği ikinci gole çok yaklaştı. Petrovic'in pasında El Kabir, topu alıp sağ çaprazdan ceza alanına girip dar açıdan uzak köşeye şutunu çekti ama top direği de çarpıp dışarıya çıktı.
69' Gençlerbirliği yarı alanında gerçekleşen ikili mücadelede Alper, Hakan'a faul yaptı.
68' Sağ kanattan çok etkili gelişen Fenerbahçe atağında Gökhan, iki rakibinden çok iyi sıyrılıp pasını ceza yayındaki Emre'ye verdi. Emre'nin gelişine vuruşunda top üstten dışarıya gitti.
67' Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Caner'in ceza alanına ortasında savunma topu karşıladı.
66' Kullanılan serbest vuruşta Emre'nin ceza alanına ortasında Alper, topu sol çaprazda kontrol edip kaleye vuruşunu yaptı ama savunmadan seken top kornere gitti.
65' Fenerbahçe'de Emenike, kendi yarı alanından aldığı topla hızla rakip yarı alana geçti ve ilk metrelerinde Doğa'nın müdahalesiyle yerde kaldı ve karar serbest vuruş.
64' Ramazan Köse'nin tedavisi tamamlandı ve oyuna devam edecek. Mücadele de yeniden hareketlendi.
63' Bu arada Gençlerbirliği kalecisi Ramazan Köse bir sakatlık geçirdi ve şu an tedavisi yapılıyor.
61' Kullanılan serbest vuruşta Emre'nin ceza alanına ortasında Ramazan topu yumrukladı.
60' Gelişen Fenerbahçe atağında Emenike, ceza alanına yakın bir noktada sağ çaprazda yerde kaldı ve karar serbest vuruş.
59' Fenerbahçe'de Diego Ribas'ın yerine Alper Potuk oyunda.
58' Ev sahibi ekip sağ kanattan atak geliştirdi ama El Kabir'in ceza alanına yerden ortasında Alves topu karşıladı.
57' Bu kez gelişen Gençlerbirliği atağında Tosic'in sol kanattan ceza alanına sert ortasında savunma topu karşıladı.
56' Kullanılan serbest vuruşta Caner'in ceza alanına ortasında Ramazan topu yumrukladı.
55' Sol kanattan gelişen Fenerbahçe atağında Caner, ceza alanı ile taç çizgisi arasında Landel'in müdahalesiyle yerde kaldı. Karar serbest vuruş.
54' Fenerbahçe'de Diego, Emre'den aldığı pasla kaleyi yaklaşık 35 metreden yokladı ama top yandan dışarıya gitti.
53' Gençlerbirliği bu kez sol kanattan geldi. Tosic'in ceza alanına sert ortasında Volkan topu kontrol etti.
52' Başkent temsilcisi gole çok yaklaştı. Hakan topla birlikte sağ kanattan ceza alanına girip kale sahasına çevirdi ama El Kabir topu ıskaladı. Ardından diğer tarafa açılan top Tosic'ten dışarıya gitti.
51' Orta alanda gerçekleşen ikili mücadelede Caner, Landel'e faul yaptı.
50' Bu kez gelişen Gençerbirliği atağında Guido'nun pasında topla buluşan Landel'in ceza alanı dışından kaleye şutunda top kaleci Volkan'da kaldı.
49' Fenerbahçe karşı atağında Diego'nun pasında sağ kanatta topla buluşan Sow'un ceza alanına ortasında Kuyt topa hareketlendi ama dokunamadı.
48' Sol kanattan gelişen Gençlerbirliği atağında Tosic, Gökhan'dan sıyrılıp ceza alanına ortasını yaptı ama savunmada Bekir topu karşıladı.
47' Fenerbahçe sağ kanattan köşe vuruşu kullandı. Diego'nun ceza alanına ortasında herkesi aşan topa diğer kanatta Caner ve Hakan hareketlendi ama top Caner'den dışarı çıktı. Aut.
46' Mücadelenin ikinci yarısı Fenerbahçeli oyuncuların vuruşuyla başladı.
D.A. Gençlerbirliği, ilk yarıyı Radosav Petrovic'in attığı golle Fenerbahçe karşısında ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı.
D.A. İlk yarıda son düdük çaldı ve ilk yarı sona erdi.
45' Fenerbahçe, oyunu rakip yarı alana yıktı ama Gençlerbirliği takımı savunmada...
45' Halis Özkahya ilk yarının sonuna 2 dakika ilave etti.
45' Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Hleb'in ceza alanına ortasında savunma topu karşıladı.
44' Ankara temsilcisi, bu kez ceza alanı ön bölümünden hafif sol çaprazdan bir serbest vuruş kullandı. El Kabir'in doğrudan kaleye gönderdiği topu Volkan son anda kornere çeldi.
43' Gençlerbirliği sağ kanattan ceza alanına yakın bir noktadan serbest vuruş kullandı. Guido'nun sert ortasında savunma topu karşıladı.
42' Fenerbahçe'de Egemen Korkmaz'ın yerine Bekir İrtegün oyuna girdi.
41' Sol kanattan gelişen Fenerbahçe atağında Caner'in ceza alanına ortasında Diego'nun kafa vuruşunda top üstten dışarıya gitti.
39' Bu arada Fenerbahçe'de Egemen Korkmaz oyuna devam edemeyecek ve birazdan oyuna Bekir İrtegün dahil olacak.
38' Gençlerbirliği yarı alanında gerçekleşen kafa topu mücadelesinde Emenike, Hakan'a faul yaptı.
37' Gençlerbirliği Petrovic'in uzak mesafeden attığı golle 1-0 öne geçti. Ceza alanı dışı sağ çaprazında topla buluşan Petrovic, sağ ayağıyla sol üst köşeye çok etkili bir şut gönderdi ve top ağlarla buluştu.
37' GOL! Radosav Petrovic
36' Bu kez sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Emre'nin ceza alanına ortasında Ramazan topu yumrukladı. Atağın devamında Egemen topa ceza alanı dışından vurdu ama çok farklı şekilde dışarıya gitti.
35' Fenerbahçe, sol kanattan köşe vuruşu kullandı. Caner'in ceza alanına ortasında Ahmet'in ters kafa vuruşunda top bir kez daha kornere gitti.
34' Sol kanattan gelişen Fenerbahçe kontra atağında Emenike, rakibini çok iyi geçip ceza alanına ortasını yaptı ama son anda Kuyt'tan önce Doğa araya girdi.
33' Gelişen Fenerbahçe atağında sol kanatta topla buluşan ceza alanı ön bölümündeki Kuyt'a pasında Kuyt topu önce kontrol etti ve ardından şutunu çekti ama top Ramazan'da kaldı.
32' Ev sahibi ekip rakip ceza alanına yakın bir noktadan sağ kanattan serbest vuruş kullandı. Guido'nun ceza alanına ortasında Volkan topu çok rahat bir şekilde kontrol etti.
31' Fenerbahçe'nin gole yaklaştığı an. Sağ kanattan Kuyt'ın ceza alanına çevirdiği topa Sow gelişine vurdu ama Ramazan gole izin vermedi.
30' Orta alanda gerçekleşen ikili mücadelede Doğa, Sow'a faul yaptı.
29' Bir başka Gençlerbirliği atağında Guido'nun ceza alanı dışından kaleye şutunda top farklı şekilde dışarıya gitti.
28' Sağ kanattan çok hızlı bir atağa çıkan Gençlerbirliği'nde Landel, ceza alanı yakınlarından ortasını yapmak da geç kalınca topu savunma karşıladı.
27' Gelişen Gençlerbirliği atağında Sedat, orta alanda aldığı topla rakip yarı alanın ortalarına kadar gitti ama ceza alanına ara pasında savunma araya girdi.
25' Fenerbahçe sağ kanattan köşe gönderine oldukça yakın bir noktadan taç atışı kullandı. Gökhan'ın ceza alanına uzun gönderdiği topu savunma karşıladı.
24' Ev sahibi ekip çok etkili geldi. Landel'in pasında sol kanatta topla buluşan Guido'nun El Kabir'e ortasında El Kabir'in yakın mesafeden vuruşunda Volkan topu çeldi ama aynı anda ofsayt bayrağı da kalktı.
23' Sol kanattan gelişen Gençlerbirliği atağında Tosic'in ceza yayındaki Landel'e pasında araya savunma girdi.
22' Oyunun son bölümünde Gençlerbirliği rakip yarı alana yerleşmiş durumda. Fenerbahçeli oyuncular savunmada.
21' Etkili gelişen Fenerbahçe atağında Diego'nun pasında ceza alanı içi sağ çaprazında baskı altın bulunan Emenike'nin kaleye vuruşunda top kaleci Ramazan'da kaldı.
20' Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Hleb'in ceza alanına ortasında savunma topu karşıladı.
19' Gençlerbirliği'nde Hleb'in rakip yarı alanın ortalarından kullandığı serbest vuruşta Guido'ya pasında Guido'nun uzak mesafeden sol köşeye çok sert ve etkili şutunda Volkan topu son anda kornere çeldi.
18' Ev sahibi ekibin savunmasında topla buluşan Ahmet'in en uç noktada bulunan Guido'ya uzun pasında savunma araya girdi.
16' Etkili gelişen Gençlerbirliği atağında El Kabir'in sağ kanattan ceza alanına ortasında savunma topu karşıladı. Ardından hızlı gelişmesi muhtemel Fenerbahçe atağında Sow'u yere indiren Hakan Aslantaş sarı kart gördü.
15' Gelişen Gençlerbirliği atağında Guido'nun ceza alanına uzun gönderdiği top herkesi aştı ve kaleci Volkan'da kaldı.
14' Gençlerbirliği'nde kaleci Ramazan Köse bir sakatlık geçirdi ama tedavisinin ardından oyuna devam ediyor.
13' Fenerbahçe gole çok yaklaştı. Diego'nun sol çaprazdan ortasında Ramazan topu önce kontrol etti ama ardından elinden kaçırdı. Araya giren Sow ve Kuyt sırayla topa vurdular ama topu önce Ramazan'dan ardından savunmadan döndü. Atağın devamında sağ kanattan ceza alanına yapılan ortada Ramazan topu kontrol etti.
12' Sarı lacivertliler, oyunu yavaş yavaş rakip yarı alana yıkmaya başladı.
11' Fenerbahçe çok etkili geldi. Emenike'nin pasında Sow, rakiplerinden sıyrılıp sol çaprazdan ceza alanına girdi ve pasını Kuyt'a verdi ama Kuyt topu baskı altında kontrol edemedi ve top kaleci Ramazan'da kaldı.
10' Sol kanattan çok hızlı atağa çıkan Gençlerbirliği'nde Tosic, pasını ceza yayındaki El Kabir'e gönderdi. El Kabir, ceza alanına girmek isterken seken topa eliyle müdahale etti.
9' Sol kanattan gelişen Fenerbahçe atağında Sow'un pasında topa hareketlenen Emenike, ceza alanına girmek üzereyken savunmada Sedat araya girip topu taca gönderdi.
8' Gençelerbirliği yarı alanının ortalarında yükseklik kazanan topa Diego ve Hakan hamle yaptı ama Diego ayağını çok fazla kaldırınca Halis Özkahya, serbest vuruşu verdi.
7' Bu kez gelişen Gençlerbirliği atağında Hleb'in güzel pasında ceza alanına sol çaprazdan giren El Kabir, Egemen'den sıyrılmak isterken faul yaptı.
6' Yine aynı kanattan kullanılan köşe vuruşunda Emre'nin ceza alanına ortasında Egemen'in kafa vuruşunda top üstten dışarıya gitti.
5' Fenerbahçe sol kanattan köşe vuruşu kullandı. Diego'nun ceza alanına ortasında ön direk yakınlarında Hakan karşıladı. Atağın devamında ceza alanı içi ve ön bölümünde tam bir karambol oluştu ve ardından top bir kez daha kornere gitti.
4' Ankara 19 Mayıs Stadı'nda kendilerine ayrılan tribünü dolduran Fenerbahçeli taraftarların desteği yoğun şekilde devam ediyor.
3' Gelişen Gençlerbirliği atağında sağ kanatta topla buluşan Hleb'in ceza alanına ortasında kaleci Volkan topu çok rahat bir şekilde kontrol etti.
2' Fenerbahçe savunmasında topla buluşan Caner'in sol çaprazdan ceza alanına koşu yapan Emenike'ye uzun pasında araya savunma girdi.
1' İlk düdükle birlikte karşılaşma Gençlerbirliğili oyuncuların vuruşuyla başladı.
M.Ö. Mert, Bekir, Kadlec, Meireles, Selçuk, Alper ve Webo ise Fenerbahçe'de yedek bekleyecek isimler.
M.Ö. Ferhat, Gosso, Ahmet Oğuz, Ferhat, Uğur, İrfan ve Mervan, Gençlerbirliği takımında yedek bekleyecek isimler.

GENÇLERBİRLİĞİ-FENERBAHÇE

STAT: 19 Mayıs
SAAT: 20.00
YAYIN: LiG TV
HAKEM: Halis Özkahya

GENÇLERBİRLİĞİ: Ramazan, Hakan, Ahmet Çalık, Tosic, Uğur, Doğa, Gosso, Mervan, Hleb, Landel, El Kabir

FENERBAHÇE: Volkan, Gökhan, Alves, Bekir, Caner, Emre, Mehmet Topal, Diego, Alper, Kuyt, Emenike