Beşiktaş 5-1 K.Erciyesspor

Spor Toto Süper Lig'in 24. haftasında Beşiktaş, Ankara'da konuk ettiği Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor'u 5-1 mağlup etti.

Beşiktaş 5-1 K.Erciyesspor
Spor Toto Süper Lig 24. hafta mücadelesinde Beşiktaş ile Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor karşı karşıya geldi.

Osmanlı Stadı'nda oynanan ve Türkiye Futbol Federasyonu'ndan Cüneyt Çakır'ın düdük çaldığı karşılaşmadan galibiyet ile ayrılan taraf 5-1'lik skor ile Beşiktaş oldu.

Siyah beyazlı ekibe galibiyeti getiren golleri 25. dakikada Gökhan Töre, 35. dakikada penaltıdan Demba Ba, 45. dakikada Olcay Şahan, 77. dakikada Mustafa Pektemek ve 79. dakikada Ramon Motta kaydederken, konuk takım Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyespor'un tek sayısı ise 48. dakikada Royston Drenthe'nin ayağından geldi.

Alınan bu sonucun ardından Beşiktaş, puanını 54'e yükselterek liderlik koltuğuna otururken, Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor ise 20 puanda kaldı ve düşme potasından kurtulamadı.

Ligde önümüzdeki hafta Beşiktaş, Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda Fenerbahçe'nin konuğu olacak. Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor ise sahasında Çaykur Rizespor'u ağırlayacak

7 EKSİK, 4 DEĞİŞİKLİK

Spor Toto Süper Lig'de Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor'u Ankara'daki Osmanlı Stadı'nda konuk eden Beşiktaş'ta teknik direktör Slaven Bilic, takımını geçen haftaya göre 4 değişiklikle sahaya sürdü.

Teknik direktör Bilic, Tolgay Arslan, Mustafa Pektemek ve Motta'ya Kayseri ekibi önünde ilk 11'de şans verdi. Balıkesirspor maçında kırmızı kart gören ve cezası nedeniyle Medicana Sivasspor karşısında oynamayan Pedro Franco ise cezasını tamamladı ve yeniden formasına kavuştu.

Siyah-beyazlı ekipte, tedavileri devam eden Jose Sosa, Atiba Hutchinson, Alexander Milosevic, İsmail Köybaşı, Tolga Zengin, Opare ve Tomas Sivok, Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor karşısında forma giyemedi. Sakatlığı düzelen Cenk Tosun ise yedek kulübesinde yer aldı.

ÖZDİLEK'TEN NEŞTER

Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek ise bir önceki lig maçına göre kadroda 4 değişiklik yaptı. Özdilek, ligde geçen hafta oynadıkları Gençlerbirliği maçında ilk 11'de yer alan Necati Ateş ve Sylla'yı yedek kulübesine çekerken, Mehmet Akgün ve Drenthe'ye ise ilk 11'de şans verdi.

Kayseri temsilcisinde, Caner Osmanpaşa, Boye ve sakatlığı bulunan Barış Memiş, Beşiktaş maçında kadroda yer almadı.

PERDEYİ GÖKHAN TÖRE AÇTI!

Karşılaşmaya hızlı başlayan ve ilk dakikalarda Mustafa Pektemek ile bulduğu gol ofsayt gerekçesi ile iptal edilen Beşiktaş, aradığı golü 25. dakikada Gökhan Töre ile buldu.

Pape Diakhate'nin uzaklaştırmak istediği topla ceza sahası dışında sağ çaprazda topla buluşan Gökhan Töre, topu soluna alıp şutunu çekti. Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyespor forması giyen Anıl Karaer'in ayağına çarpan top kaleci Gökhan Değirmenci'yi yanıltı ve ve top ağlarla buluştu; 1-0.

DEMBA BA PENALTIDAN AFFETMEDİ

Gökhan Töre'nin şık golü ile rakibi karşısında 1-0 öne geçen siyah beyazlı ekip, bu dakikadan sonra rakip kaleye daha kolay yüklenmeyi başardı ve rahatlatan golü 35. dakikada Demba Ba ile penaltıdan buldu.

Sol kanattan gelişen Beşiktaş atağında Ramon Motta'nın pasında topla buluşan Olcay Şahan, ceza alanına girdi ve Caner'den sıyrıldığı anda yerde kaldı ve mücadelenin hakemi Cüneyt Çakır penaltı noktasını gösterdi ve Caner Osmanpaşa da sarı kart gördü.

Penaltı vuruşunu kullanmak için topun başına gelen Senegalli golcü Demba Ba, düzgün bir vuruşla topu kaleci Gökhan Değirmenci'nin solundan ağlarla buluşturdu ve bu sezon ligdeki 15. golüne imza atmayı başardı; 2-0.

OLCAY ATTI, ÜÇ OLDU!

Skorun 2-0'a gelmesinin ardından rahat bir nefes alan Beşiktaş, maçı büyük ölçüde bitirecek gol için rakip kalede baskısını arttıdı ve ilk yarı sona ermeden hemen önce 45. dakikada Olcay Şahan ile farkı 3'e çıkardı.

Necip Uysal'ın uzun pası ile buluşan Demba Ba topu kontrol ettikten sonra müthiş bir pasla topu ceza sahasının hemen içerisinde sol çaprazda bulunan Olcay Şahan'a bıraktı. Olcay Şahan'ın gelişine sağ ayağı ile çektiği şutta meşin yuvarlak Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor ağları ile buluştu; 3-0.

İlk yarının kalan dakikalarında başka gol sesi çıkmazken, soyuma odasına 3-0'lık Beşiktaş üstünlüğü ile gidildi.

DRENTHE FRİKİKTEN AVLADI!

Beşiktaş'ın ilk yarıyı 3-0'lık üstünlük ile tamamlamasının ardından konuk takım Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyespor, farkı azaltmak adına çaba sarfederken aradığı golü 48. dakikada yıldız oyuncusu Royston Drenthe ile buldu.

Ersan Gülüm'ün Edinho'ya yaptığı faulün ardından kaleyi cepheden gören bir noktadan yaklaşık 30 metre mesafeden kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Royston Drenthe, sol ayağı ile çektiği sert şut kalenin sol köşesinden ağlarla buluştu ve skor 3-1'e geldi.

KARTAL, ATTIĞINA PİŞMAN ETTİ!

Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor'un skoru 3-1 getirmesinin ardından mücadelede karşılık olarak tempo yükselirken, siyah beyazlı ekip adeta rakibini attığı gole pişman etti ve 77. dakikada Mustafa Pektemek ile farkı yeniden 3'e çıkardı.

Gökhan Töre'nin pası ile ceza sahasının hemen dışında sol çaprazda topla buluşan Ramon Motta, ortasını penaltı noktası üzerinde bulunan Mustafa Pektemek'e yaptı. Mustafa Pektemek'in çektiği şut savunmadan sekip tekrar kendisine geri geldi ve Mustafa Pektemek bir kez daha şutunu çekerek top ağlarla buluşturmayı başarı; 4-1.

Mustafa Pektemek, bu gol ile birlikte ligde 11 maç sonra golle buluşmuş oldu.

RAMON MOTTA SKORU BELİRLEDİ

Mücadelenin son bölümlerine girilirken Beşiktaş 4-1'lik üstünlüğü yakaladı ancak oyun anlamında golü aramayı bırakmadı ve Mustafa Pektemek'in golünün yalnızca iki dakika sonrasında Ramon Motta ile farkı 4'e taşıdı.

Demba Ba'nın pası ile ceza sahasının hemen dışında sol çaprazda topla buluşan Ramon Motta'nın gelişine yerden çektiği şut Mehmet Akgün'den sekti, kaleci Gökhan Değirmenci'yi kontrpiyede bırakan top kalecinin solundan ağlarla buluştu ve skoru 5-1 oldu.

Müsabakanın kalan bölümlerinde başka gol sesi çıkmadı ve karşılaşmadan galibiyet ile ayrılan taraf 5-1'lik skor ile Beşiktaş oldu.